Kana souvlaki & tsatsiki
Souvlaki, tätä herkkua on tullut lapsena syötyä valehtelematta kaksi viikkoa putkeen eräskin Kreikan matka.:D Tällä kertaa tein erittäin helpon kana version viikonloppu ruuaksi itselleni ja muutamalle ystävälle. Rakastan viikonloppuja ja jos ei tiedossa ole erityistä ohjelmaa, on aina vähintääkin pakko tehdä hieman parempaa ruokaa!
Kana souvlaki (8kpl):
-700g maustamatonta kanan rintaleikettä
-Oliiviöljyä
– 2rlk Sitruunamehua
-1tl Hunajaa
-Suolaa
-Mustapippuria
-Kuivattua oreganoa
Tsatsiki:
-200g turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
-2-3kpl valkosipulin kynsiä
-½ Kurkku
-1tl Hunajaa
-Herbamarea
-Mustapippuria
- Leikkaa kanapihvit pienemmäksi ja valmista marinadi (Laita mielellään kanat jo edellisenä iltana marinoitumaan)
- Raasta kurkku raastimella ja puristele siitä ylimääräinen neste pois
- Sekoita raastettu kurkku,jogurtti ja mausteet keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin
- Töki kanat vartaisiin ja paista parillapannulla
- Tarjoile vartaat ja tsatsiki salaatin ja tuoreen leivän kanssa!