Sinisimpukat valkoviinin ja kerman kera !

SINISIMPUKAT VALKOVIINISSÄ JA KERMASSA

Sinisimpukat ovat paljon luultua helpompi valmistaa eikä niiden hintakaan päätä huimaa. Tuoreita simpukoita löydät välillä ainakin k-kauppojen kalatiskiltä, lidlistä tai kalakaupasta. Itse ongin nämä simpukat mukaani Disas Fishin ( www.disasfish.fi ) kalatiskiltä.

simpukat.jpg

SINISIMPUKAT VALKOVIINISSÄ JA KERMASSA:

Pussillinen tuoreita sinisimpukoita (4 henkilölle alkuruuaksi)

-2-3kpl limeä

-4dl valkoviiniä

-3-5 salottisipulia

-Valkosipulia

-Kuohukermaa

-Voita

-Lehtipersiljaa

-Suolaa

-Valkopippuria

  • Huuhtele ja harjaa simpukat, poista simpukan kuorien välissä oleva parta
  • Heitä pois kaikki simpukat jotka ovat auki, eivätkä sulkeudu niitä pöytää vasten koputellessa (Ja päinvastoin keittämisen jälkeenkin kiinni pysyneet simpukat ovat syömäkelvottomia)
  • Kuullota voissa isossa kattilassa pieneksi silputtu salottisipuli,valkosipuli sekä lehtipersilja
  • Lisää simpukat,sulje kansi ja ravistele kattilaa välillä
  • Lisää valkoviini, 1 limen mehu,suola ja pippuri parin minuutin jälkeen mukaan
  • Anna olla viellä 3-5min välillä ravistellen
  • Simpukat ovat valmiita kun ne ovat auki kunnolla
  • Nostele reikäkauhalla simpukat pois kattilasta ja lisää liemeen kuohukermaa n.1dl
  • Tarkista maku ja anna liemen kiehua hetki kasaan
  • Tarjoile simpukat isosta kattilasta tai annostele simpukat ja liemi syville lautasille. Päälle lime siivuja sekä lehtipersiljaa
  • Tarjoile tuoreen leivän tai maalaisperunoiden kanssa!

 

 

muoti trendit mieli ruoka-ja-juoma

Easter dinner

Pääsiäis illallinen

 

Viime pääsiäinen meni kareen kanssa touhutessa, joten tänä vuonna pääosaa saa näytellä lampaan sisäfilee. Tällä kertaa lampaan kaveriksi valikoitui tuoreet parsat sekä maa-artisokkapyree.

 

lammas1.jpg

Lampaan sisäfile:

-Lampaan sisäfileetä (2-3kpl per henkilö)

-Rypsiöljyä

-Oliiviöljyä

-Valkosipulia

-Tuoretta timjamia

-Suolaa

-Pippuria

Maa-artisokka pyree:

-Maa-artisokkaa (400-500g, 4 henkilölle)

-Kuohukermaa

-Voita

-Suolaa

 

 

lammas2.jpg

  • Pese maa-artisokat juuresharjalla hyvin ja pilko ne noin 3 osaan
  • Laita maa-artisokat kattilaan, lisää vettä niin että ne peittyvät ja jätä ne kiehumaan
  • Poista fileistä pintakalvot terävällä veitsellä
  • Valmista lihoille marinadi sekoittaen öljyt, murskattu valkosipuli, pienennetty timjami ja mausteet
  • Laita lihat sekä marinadi pakastepussiin ja sido pussi tiiviisti kiinni
  • Täytä lavuaari kuumalla vedellä ja laita lihat pusissa kuumaan veteen
  • Anna olla n.15-20min
  • Laita maa-artisokat kolmessa osassa blenderiin niin, että laitat aina ensin pohjalle hieman kermaa
  • Aja pyree mahdollisimman hienoksi. Pyreen rakennetta voit säädellä kermalla. (Itse tein pyreen melko ohueksi jolloin kastike ei ole välttämätön)
  • Laita pyree kattilaan ja lisää oman maun mukaan voita ja suolaa.
  • Ala paistaa sisäfileitä lämmittämällä pannu kuumaksi (Käytä paistamiseen voita)
  • Sisäfileet paistuvat pienen kokonsa ja esilämmityksen vuoksi todella nopeasti, joten vain hetki pannulla riittää
  • Laita fileet folioon hetkeksi vetäytymään
  • Paista parsat samassa pannussa jossa paistoit fileet, jotta saat niihin parhaan mahdollisen maun
  • Lämmitä tarvittaessa viellä pyree liedellä
  • Tarjoile !

 

hyvinvointi mieli liikunta ruoka-ja-juoma