Täyteläinen tomaatti-mozzarellakeitto

Perjantai illan ruuaksi valikoitui yksi ikisuosikki, tomaatti-mozzarellakeitto. Pitkän viikon jälkeen ei välttämättä riittä paukkuja enään kotikeittiöön, mutta onneksi takataskusta löytyy aina jokin tälläinen helppo ja varma resepti!

 

IMG_4158.JPG

Tomaatti-mozzarellakeitto:

3 isoa tomaattia tai 4 pienempää

1dl ruokakermaa

1 ruukku basilikaa

2 valkosipulinkynttä

1 sipuli

1pkt Buffalo mozzarellaa

1tl currya

2tl sokeria

1 kasvisliemikuutio

suolaa

mustapippuria

chiliä

 

 

IMG_4122.JPG

  • Pilko tomaatit ja sipulit hieman pienemmiksi
  • Lisää ne sekä valkosipulit kattilaan
  • Laita kattilaan vettä niin että se peittää tomaatit ja sipulit
  • Keitä n.15min (tomaatit alkavat olla kypsiä kun kuori alkaa irrota niistä.)
  • Kaada keittämisen jälkeen noin 2/3 osaa vedestä pois
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä (Vettä voi hieman lisätä mikäli on tarve)
  • Laita keitto takaisin liedelle ja lisää kerma sekä mausteet
  • Lisää viimeiseksi pilkottu tuore basilika
  • Revi keiton sekaan mozzarellaa ja tarjoile se tuoreen leivän kera !

IMG_4148.JPG

 

 

hyvinvointi mieli sisustus ruoka-ja-juoma

Kanapata

Viikonloppuna kokkailimme hieman paremmalla ajalla siskoni ( www.merenkainalossa.com ) luona. Pataruoat ovat helppoja ja kuuluvat talveen. Padan kypsyessä uunissa on loistavaa aikaa seurustella ja nauttia viiniä. 😉 Kauppaan lähtiessäni olin päättänyt ainoastaan että kanapataa tuleman pitää, joten ainekset valikoituivat sen suurempia miettimättä. Padasta tuli melko välimerellinen ja maistui perheen pienimmällekkin hyvin.

Kanapata:

500g Broilerin sisäfilettä

1prk kidneypapuja

1prk Mutti polpa tomaattimurskaa

1 rasia kirsikkatomaatteja

1 iso punasipuli

½ tuore ananas

ruukku basilikaa

200g creme fraichea

2dl punaviiniä

kanalientä, suolaa,mustapippuria ja currya

 

 

IMG_4076.JPG

  • Pilko sipuli ja ananas reilun kokoisiksi paloiksi ja halkaise kirsikkatomaatit
  • Valuta ja huuhtele pavut
  • Ruskista kanat kauniin ruskeiksi

IMG_4078.JPG

 

 

 

IMG_4082.JPG

 

 

  • Freesaa sipulit ja ananaspalat pannulla tilkassa öljyä
  • Lisää tomaattimurska, n.4dl vettä, viini ja mausteet
  • Laita pataan kaikki muu paitsi basilika ja creme fraiche
  • Laita pata uuniin 220c -> 15min ja tiputa tämän jälkeen 170c -> 15min

 

IMG_4087.JPG

 

  • Ota pata uunista ja lisää siihen creme fraiche ja pienennetty basilika
  • Tarjoa riisin kanssa !

IMG_4100.JPG

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma