Täyteläinen tomaatti-mozzarellakeitto
Perjantai illan ruuaksi valikoitui yksi ikisuosikki, tomaatti-mozzarellakeitto. Pitkän viikon jälkeen ei välttämättä riittä paukkuja enään kotikeittiöön, mutta onneksi takataskusta löytyy aina jokin tälläinen helppo ja varma resepti!
Tomaatti-mozzarellakeitto:
3 isoa tomaattia tai 4 pienempää
1dl ruokakermaa
1 ruukku basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1pkt Buffalo mozzarellaa
1tl currya
2tl sokeria
1 kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
chiliä
- Pilko tomaatit ja sipulit hieman pienemmiksi
- Lisää ne sekä valkosipulit kattilaan
- Laita kattilaan vettä niin että se peittää tomaatit ja sipulit
- Keitä n.15min (tomaatit alkavat olla kypsiä kun kuori alkaa irrota niistä.)
- Kaada keittämisen jälkeen noin 2/3 osaa vedestä pois
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä (Vettä voi hieman lisätä mikäli on tarve)
- Laita keitto takaisin liedelle ja lisää kerma sekä mausteet
- Lisää viimeiseksi pilkottu tuore basilika
- Revi keiton sekaan mozzarellaa ja tarjoile se tuoreen leivän kera !