Päivittäinen ihonhoitorutiini

20180303_204821.jpg

Tulikin sortin pitkä tauko blogin kirjoittamisessa, mutta ei se mitään, uusin voimin eteenpäin ja suoraan asiaan!

Ihonhoitotuotteeni vaihtelevat hyvin usein ihoni kunnon mukaan. Oikutteleva couperosaihoni saattaa yhtenä päivänä pitää tietystä tuotteesta, ja päättää seuraavaksi inhoavansa sitä. Muutamia yhdistäviä tekijöitä olen huomannut niiden tuotteiden kanssa, joista ihoni saa raivarit;

1. Synteettiset hajusteet. Voin 99% varmuudella sanoa, että jos jokin kasvovoide tai puhdistusaine sisältää hajusteita, hipiäni hermostuu alta aikayksikön. Joskus olisi kiva käyttää jotain oikein ihanantuoksuista luksusvoidetta, mutta valitettavasti se ei käy päinsä. Huulituotteet eivät toistaiseksi ole aiheuttaneet ongelmia, vaikka niissä vähän tuoksua olisikin.

2. Huonosti imeytyvät voiteet ja seerumit. Mikäli kosmetiikkatuote jättää kasvoille kelmun eikä imeydy kunnolla ihoon, on seurauksena punoitusta, kuumotusta ja ärsytystä. Jotkin maitomaiset puhdistustuotteet aiheuttavat sanan reaktion, jos ei niitä pyyhi erityisen huolellisesti kasvoilta.

3. Tietyt alkoholit kosmetiikassa. Ne kuivattavat aivan liikaa ja tekevät ihon araksi ja kipeäksi. Rasva-alkoholit sen sijaan eivät ole aiheuttaneet reaktioita, näistä kirjoitan tarkemmin myöhemmin.

Hyväksi havaittuja tuotteita ovat tällä hetkellä Louis Widmerin päivä- ja yövoide sekä hopeavoide, La Roche-Posay:n Rosaliac AR Intense -seerumi ja Favoran silmänympärysvoide. Nämä eivät ole ainakaan vielä aiheuttaneet ärsytystä, ja pitävät couperosalle tyypillisen punoituksenkin jotakuinkin kurissa. Widmerin yövoide tosin on sen verran paksua, että se saattaa jäädä pelkästään talvikuivan ihon hoitoon. Hopeavoidetta käytän lähinnä superkuiville kyynärpäille, käsille ja jaloille, on kyllä todella tehokas rasva!

Kuten kuvasta on helppo päätellä, ovat tällä hetkellä käyttämäni tuotteet kaikki apteekkikosmetiikkaa. Se on puhdas sattuma, ja hyviä tuotteita voi yhtä lailla löytää marketin hyllyiltä tai verkkokaupoista. Tärkeintä on oppia kuuntelemaan omaa ihoaan ja tunnistaa sen tarpeet. 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *