Maitosuklaamaisen raakasuklaan jäljillä

raakasuklaa

 

Mä pidän suklaasta, erityisesti maitosuklaasta. Ainut ongelma on se, että maito ei oikein sovi mulle.

Mä olen yrittänyt etsiä hyvää tuotetta maitojauheen korvaajaksi, ja nyt löytyi ainakin yksi hyvä ehdokas!

Hänen nimensä on TOCO.

Puhdistamon Toco on riisinlesejauhetta, joka valmistetaan riisin ravinnerikkaimmasta osasta, kuoren alla olevasta ravinnekerroksesta.

 

toco

 

Ja sitten suklaantekohommiin!

Mun keittiö on aina enemmän tai vähemmän kokeileva, joten en käytä kummempia mittoja omassa kokkailussa.

Perusohje raakakaakaon tekemiseen on:

1 osa kaakaovoita tai kookosöljyä

1 osa raakakaakaojauhetta

1-3 ruokalusikallista hunajaa tai agave-siirappia

 

Sitä voi sitten säveltää mielensä mukaan!

 

dsc_0022.jpg

 

Ensin sulatin kaakaovoin vesihauteessa.

Itse käytän aina suoraan kraanan kuumaa vettä, koska sen lämpötila riittää sulattamaan kaakaovoin.

Kun voi oli sulaa, lisäsin siihen agave-siirappia ja hunajaa.

Lopuksi sekoittelin mukaan kuivat aineet, eli tocon ja raakakaakaojauheen.

 

dsc_0032.jpg

 

Laitoin hasselpähkinöitä ja mulperimarjoja astian pohjalle leivinpaperille…

 

4_1.jpg

 

… ja suklaaseoksen niiden päälle.

Ripottelin vielä muutamat pähkinät ja marjat pinnalle.

 

dsc_0037.jpg

 

Sitten koko setti jääkaappiin! (Tai vaikka pakkaseenkin, jos haluaa nopeammin herkuttelemaan 😉

Jääkaappi hoitaa homman puolessa tunnissa.

 

dsc_0047_1.jpg

 

Namia tästä kyllä tuli ja koko levy katosi jäljettömiin jo saman päivän aikana!

 

dsc_0058_0.jpg

 

 

Toco suoriutui tehtävästä hyvin, mutta sen oikean etsintä jatkuu edelleen.

Olisiko teillä tähän vinkkejä jaettavaksi?

 

xosabina_3.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *