Lihansyöjä tofuhyllyllä
Minä en kokkaa.
Tai siis, en pidä siitä.
Tai siis, pidän saippuan kokkailusta. Muu kokkailu on minusta tylsää (no ei aina) ja usein meidän talouden ruoat hoituukin pakastealtaan kautta tai mies tekee.
Tänään oli siis harvinainen päivä. Ostin eilen kaupasta kokeeksi tofua, koska minua on aina mietityttänyt miten sitä laitetaan. Olen syönyt erittäin hyvää tofua, mutten ole ikinä uskaltanut itse laittaa sitä. Pelkään kai, että saan siitä jotenkin myrkyllistä.
Ilmeisesti koko päiväinen auringonpaiste Tampereella laukaisi minussa kuitenkin jonkun ”hyvä vaimo” -kohtauksen ja löysin itseni tekemästä ruokaa.
Voin sanoa, että ensimmäistä kertaa tofua laittaneeksi siitä tuli jopa hyvää – ei vain syötävää, vaan hyvää. Mikään kummallinen himo siihen ei kuitenkaan jäänyt (kuten minulla joskus jää tonnikalaan tai tomaattiin tai paprikaan). Jopa mies kehui sitä. Noh, voin puolustautua sanomalla, että resepti oli A-luokkainen ja sen kuva tarpeeksi herkullisen näköinen, että uskalsin kokeilla. Kaikki kunnia siis edeltävälle blogistille, joka reseptiä kokeili!
Reseptin löydät täältä. Lisäkkeeksi keitin laiskana riisin ja paloin tomaatin nätisti lautaselle. Vihreät lehdet ovat mintunlehtiä – olkaa ylpeitä, myös yrttitarhani kukoistaa! – ja sopivat muuten erittäin hyvin appelsiinin makuun.