Äidit <3

CougarWoman

Äiti oli ostanut mulle kirjan. Se oli kuulemma jonkun suositun bloggaajan kirjoittama, ja siksi ajatteli, että minäkin (suosittuna bloggaajana muaaaahhhhaaahhh ja tähän hästäg self-irony) saattaisin tykätä siitä.

Yleensä, kun hypistelen kirjakaupoissa minulle ennestään tuntemattomien kirjailijoitten kirjoja, luen ensin takakannen ja erittäin usein myös kirjan ensimmäisen sivun, ennen kuin teen lopullisen ostopäätöksen.

Ensimmäinen sivu alkoi näin:

Charles Bukowski was an alcoholic, a womanizer, a chronic gambler, a lout, a cheapskate, a deadbeat, and on his worst days, a poet. He’s probably the last person on earth you would ever look to for life advice or expect to see in any sort of self-help book.

Which is why he’s the perfect place to start.

Tykästyin kirjaan välittömästi, enkä malta odottaa, että pääsen lukemaan sitä, vaikka yleensä kavahdankin self-help -kirjallisuutta; tästä nimenomaisesta esimerkistä huokuu kuitenkin heti jonkinlainen kieli poskessa -mentaliteetti.

Odotan ja toivon kirjan olevan hauska.

Mutta sitä se itseasiassa oli jo kannellaan – mutsilta hyvä ajoitus lahjoittaa kirja juuri aiemmin tällä viikolla kirjoitetun masispostauksen jälkeen.

Onko kukaan jo sattunut lukemaan tätä? Oikeasti hyvä vai mennäänkö pelkällä bloggarihypellä?

(Mark Mansonilla on kaksi miljoonaa seuraajaa. Kaksi miljoonaa. Mä olen jo nöyrä ja ikuisesti kiitollinen kaikille niille mun arviolta kymmenelletuhannelle. Enkä ehkä haluaisikaan olla ihan noin brändätty.) 

Kommentit

Tiiaanna
cake & copper

Kuuntelin tän juuri äänikirjana (jota testasin myös ensimmäistä kertaa) ja tykkäsin kyllä paljon! Täyttä asiaa kerrottuna juuri sellaisella huumorilla, joka puree meikäläiseen. Itse myös kaihdan self-help kirjallisuutta, mutta tätä lukiessa ei edes tuntunut siltä, että olisi kyseistä kirjallisuutta lukenut - tai tässä tapauksessa kuunnellut. Uskon siis, että tykkäät! 

NotCredibleDates

Mä oo nähnyt tän samaisen kirjan kirjakaupassa, just viime viikolla ja mietein et vois olla suhteellisen hyvä :D Pitääkin ehkä käydä kattomassa kun musta oli vielä alessa :D

Kissankieli
Hello Dolly!

Saanko udella missä näit tämän alessa? Jotenkin alkoi kutkutella...

NotCredibleDates

en muista kauppaa, mutta siis ulkomailla. Ei Suomessa :)

Kissankieli
Hello Dolly!

Okei! Löysin tämän Bookdepositorysta, edullisin pokkari oli alle kympin, niin ei sen nyt paha ollut.

NotCredibleDates

No ei kyllä. Itekin ostaisin alle kympin hintaan :)

smagardi
astu harhaan

En ole lukenut, tai edes kuullut koko Markista, mutta tolla alotuksella sai kyl miun mielenkiinnon!

Evv (Ei varmistettu)

https://sarrrri.com/2015/04/vastuullinen-matkailu/

Hyvä kirjoitus liittyen vastuulliseen matkailuun, kun sitä aiemmin oot pohtinut :)

Naislaif
Naislaif

Kunhan vain pidät lopulta pääsi ja ajatuksesi sellaisina, kuin ne sinusta tulevat <3

CougarWoman
CougarWoman

Toki, omasta mielestäni elän jo hyvää elämää, joten tuskinpa kirja mitään suurempia sisäisiä myllerryksiä saa aikaan :) 

dudumm (Ei varmistettu)

Kyseisen bloggarin kirjoituksia (ja tämän kirjan) lukeeneena voin sanoa, etteivät hänen juttunsa ole ihan pelkkää läppää. Tekstin hauskuus johtuu useimmiten nimenomaan kannessakin mainitusta 'epäintuitiivisuudesta', siis siitä, miten ensivilkaisulla saattaa vaikuttaa, ettei luetussa ole oikeasti perää tai että sille on yritetty pumpata enemmän viihde- kuin totuusarvoa. Kirjoittaja kuitenkin pohjaa psykologiseen tutkimustietoon (mikä ei toki suoraan kerro the totuutta (jos sellaista edes on)), ja ainakin omat silmäni avautuvat kerta toisensa jälkeen kaikelle sille, mikä on ollut aina niin automaattista ajattelussani ja toiminnassani. En liioittele jos sanon, että elämäni ja oma asenteeni suurin piirtein kaikkeen on muuttunut muutaman viime vuoden sisään ratkaisevasti juuri Mansonin ansiosta. Haluan korostaa, että hänen pointtinsa vaativat joskus useamman kerran sisäistyäkseen kunnolla, mutta uskallan väittää, että ne ovat melko oleellisia ainakin länsimaisessa yhteiskunnassa elävälle. Jos siis pidät kirjasta, suosittelen ehdottomasti myös blogiin tutustumista! :)

CougarWoman
CougarWoman

Okei - kiitos tästä! Itse vähän säikähdin blogin ensivaikutelmaa itseni sinne sisään klikattuani (googletin tyypin vasta kirjan saatuani), olin vähän että jahans, taas tätä jenkkihömppää... (Vaikka eihän itsensä brändäämisessä mitään vikaa olekaan.) :) Pistän siis ensivaikutelmat sivuun ja tutustun kirjan jälkeen myös blogiin avoimin mielin. :) 

darine (Ei varmistettu)

Törmäsin tähän tyyppiin pari vuotta sitten ja nimenomaan sen yhteiskuntaa käsitteleviin artikkeleihin, en niinkään siihen self help kamaan. Esim. "In the future, our attention will be sold" on hauska, osuva ja ajankohtainen. Linkkiä: https://markmanson.net/attention

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.