Ihmis(yys)koe

CougarWoman

Lähetin eilen 50 euroa Western Unionin kautta Marokkoon.

Siellä asuu parikymppinen korkeakouluopiskelija, joka tarvitsee uuden kitaran, kun lempikitarasta hajosi kaula kolme päivää ennen keikkaa.

Olen jutellut tämän (tietysi aivan sairaan komean) tyypin kanssa Messengerissä muutaman kuukauden ajan; viime aikoina viestittely on ollut intensiivisempää ja vähemmän kaveripohjaista. 

Tyyppi ei tietenkään pyytänyt minulta rahaa (vaan koskapas ne), vaan tarjouduin itse lähettämään. En ole ikinä, en koskaan enkä missään nimessä ennen edes harkinnut mitään tämän kaltaistakaan. Päätös syntyi hetken mielijohteesta.

Tämä on minun henkilökohtainen ihmisyyskokeeni, joka itseasiassa lähti jonkun edellisen postauksen kommenttikentästä, jossa naureskelin, että en ainakaan ole koskaan lähettänyt rahaa CC:lle; kuka hullu nyt lähettäisikään rahaa nettituttavuudelle? Catfish all over ja niin pois päin. Naureskelen itsekin aina MTV:n Catfishiä katsoessani nille tyypeille, jotka ovat niin idiootteja, että avustavat ventovieraita rahallisesti.  

Sitten rupesin ajattelemaan, että tätähän täytyy hei testata ihan henkilökohtaisesti. Kassellaan, miten ämmän käy. 

Näen ihmisyyskokeessani kaksi mahdollista lopputulosta:

Parhaimmassa tapauksessa autan ihan itse, henkilökohtaisesti, edistämään tyypin musiikkiharrastusta; hänen isänsä on sitä vastaan (haittaa opiskeluja), eikä suostunut ostamaan uutta kitaraa ennen kuin poika on valmistunut opinnoistaan. Sitten, kun nuorimies muutaman vuoden päästä voittaa jotkut Marokon Idolsit, voin tuulettaa että hei, mä olen sponssannut tuota tyyppiä. Hän nimittäin ihan oikeasti osaa soittaa ja laulaa. Lisäksi saan viidelläkympilläni virtuaaliserenadin tältä komistukselta (huom - tätä kirjoittaessani on torstai, eikä serenadi ole vielä toteutunut; postaus on ajastettu julkaistavaksi huomenaamulla). 

Pahimmassa tapauksessa tietysti menetän viisikymmentä euroa, enkä koskaan kuule enää tyypistä (tai hän alkaa pyytää lisää rahaa, mitä en aikuisten oikeasti siis aio lähettää). Mikäli näin käy, saanpahan ainakin tarvitsemani reality checkin sille, että liian sinisilmäisille ihmisille käy huonosti tässä maailmassa.

Minä en mene konkurssiin tästä viidestäkymmenestä eurosta. Mutta tämän viisikymppisen hyöty on, sekä parhaimmassa että pahimmassa tapauksessa, valtava; se joko vahvistaa tai tuhoaa uskoani siihen, että maailmassa on enemmän hyviä kuin pahoja ihmisiä; ja että hyvän kiertoon laittaminen palkitaan (taikka sitten ei).

Ihmisyyskoe. Luottaminen toiseen ihmiseen. Sinisilmäisyys. Realiteetit. Taivaanrannanmaalari vai ikuinen kyynikko?

Pistetäänpäs kommenttikenttään äänestys: kerro, käykö tässä mielestäsi hyvin vai huonosti, ja perustele, miksi!

Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan lopputuloksesta riippuen joko aimo annos ihmisyyteen luottamista - tai katkeraa kalkkia. 

Kommentit

jermia
Itärajapakolainen

Hyvin käy. Olen sinisilmäinen kerrankin :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Sikäli vähän huono koe, kun se koskee vain yhtä ihmistä. Ei sen tuloksesta ole vedettävissä mitään johtopäätöksiä mistään muusta kuin yhdestä ihmisestä. Toivon, että sinua ei huijata; tuntuu kurjalta, jos joutuu pettymään ihmiseen.

CougarWoman
CougarWoman

Tunnetasolla voi...ei mulla ole varaa mitään megaotantaa alkaa pusata :D 

Jep, tätä toivon tietysti myös :) 

DS (Ei varmistettu)

Hyvin käy! Siistiä!

MielikkiKetonen

Hyvin käy! :) 

Oon itsekin aina välillä lähettänyt pieniä summia (5-10e) paypalin kautta ihmisille ties minne. Kaikissa tapauksissa olen tiennyt, että rahat on menneet tarpeeseen. Jos ei muuten, niin tehneet elämästä hieman helpompaa. 

Monet sanoo catfish, mutta haluan uskoa hyvään. ^^"

Vierailija (Ei varmistettu)

Koska 50 euroa ei kaada omaa taloutta niin aivan ihana teko :) ja sitä paitsi, uskon että jos lähettäisin kenelle tahansa köyhemmälle ihmiselle rahaa vaikkapa Marokkoon, se käytettäisiin paljon paremmin kuin mihin sen itse täällä käyttäisin: Siellä 50 € voi olla jollekulle kuukauden ruuat (tai enemmänkin).

Tai siis ylipäätään mikä se riski nyt on? Että se käyttäisi sen rahan johonkin muuhun (mikä olisi varmasti ihan yhtä tarpeen) Vai onko riskinä nyt se että se onkin joku rikas superhuijari joka vaan esittää marokkolaista? Tai siis en nyt ihan ymmärrä miksi ihmiset kokee tarpeelliseksi kiusata "sua on huijattu" -kommenteilla ^^'

smagardi
astu harhaan

I want to believe!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oma on viisikymppisesi, ja jos se ei ole ruokarahoista pois, niin miksipä ei. Jatkokertomusta odotellessa. Vai pitääkö odottaa Marokon Idolsiin asti? :D

Naislaif
Naislaif

Hyvin tietysti. Sinä järjen ihminen, joka osaat seistä omilla jaloillasi ja hallitset omaa pankkitiliäsi ja tunnuslukujasi. 

Jos havaitsen itsessäni, yllättäen ilmaantuvia taitoja ja tarvitsen mesenaattia, niin käännyn puoleesi ;)

Älä sinä huoli muiden ajatuksista vaan auta ihmistä mikäli kykenet, ihana olet <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Hahahah mikä idiootti...nauran itseni tärviölle....:D :D

CougarWoman
CougarWoman

No hyvä! Sitten onnistuin piristämään kolmen ihmisen päivää: omaani, koska minulle tuli hyvä mieli kun pystyin avustamaan, sen tyypin, joka sai rahalla uuden kitaran, ja sinun, koska sain sinut nauramaan. ;) <3 

Kissankieli
Hello Dolly!

Olen myös sitä mieltä, että meni ne rahat mihin hyvänsä, todennäköisesti ne meni tarpeeseen. Mutta myös I want to believe!

Tarpeeseen menee... (Ei varmistettu)

minkä se tarve sitten onkin. Ei oikeesti ihmiset pitää pennosistaan kiinni itsekkyydestä ja ahneudesta. Kauheen monet ei esim. anna nälkäänäkeville, katastrofien uhreille tai eläinsuojluun. Tokaistaan vaan, että ei tiedä meneekö perille. Se on vaan helppo tekosyy, jonka taakse itsekkyys peitetään. Parin viikon sisään uutisoitiin UM:n tutkimuksesta, jonka mukaan apu menee perille ja ohi menee vain joku promille. Ja niitä hallintokulujakin täytyy olla, että homma toimisi asiallisesti. Nyt meni asian vierestä komeesti.

EMerituuli
Loxodon

Kyllä mekin toisinaan lähetetään pieniä summia ties minne... Lähinnä erilaisille järjestöille, jotka panostavat naisten oikeuksiin ja luonnonsuojeluun, mutta mukaan mahtuu myös pari "sob story"- nettituttavuuttakin, joita ollaan miehen kanssa kovasti haluttu auttaa :D Saattoi nekin kympit mennä jonkun baari-iltaan, mutta ehkä se kovasti tarvitsi sitä! 

sipsisipe (Ei varmistettu)

Toivottavasti menee perille. Itselle hassua kun tuota pitää lähteä erikseen testaamaan. Itse on ilman testaamiskokeiluja joutunut kerran netissä huijatuksi niin että ihmisten kuoren alla piilevä kamaluus tuli hyvin selväksi. Ja eritoten se kuinka paljon netissä voi vetää nenästä. Kaikesta voi valehdella melkeinpä. Hurjan mukava nettikaveri muuttui päivästä yöksi yhdessä hetkessä. Rahaa ei mennyt mutta aikalailla luotto muihin ihmisiin. Toivon ettei huonosti kellekkään muulle kävisi toden totta. Netissä olevien ihmisten kohdalla, miksei toki yleensäkin, kannattaa olla aina varuillaan.

CougarWoman
CougarWoman

Itseasiassa tästä kommenttikentästäkin muodostui jonkinlainen ihmisyyskoe - siis ainakin siinä mielessä, että olin odottanut paljon enemmän negatiivisia kommentteja. Näitä kun lueskelee, jotenkin alkaa taas kuitenkin usko ihmisyyteen palautua!

Ihanaa, että on vielä niin paljon tyyppejä, jotka jaksavat uskoa ihmisten hyvyyteen.

Kiitos kaikille (tähän asti) kommentoineille! <3 

(sipsisipe, harmi, että omalle kohdallesi sattui mätä omena. Uskothan, että siellä omenakorissa on hyviäkin yksilöitä <3) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.