"Kahvilla" prinssin kanssa

CougarWoman

Kävin sitten eilen uuden tuttavuuteni kanssa “kahvilla“.

Oikeasti tosin joimme teetä (hahaa, kuka luuli, että "kahvilla" oli eufemismi jollekin muulle aktiviteetille?) ja puhuimme melkein toistemme suihin; tyyppi oli ihan yhtä hurmaava ja hauska livenäkin. Puhuimme kevyistä asioista - hän oli tikahtua nauruun kuullessaan, että panikoin Homelandin takia - ja raskaistakin; hän ei ole kuulemma henkilökohtaisesti itse kokenut minkäänlaista vihaa kantaväestön puolesta uskontonsa tai etnisyytensä puolesta, mutta lukee siitä jatkuvasti lehdistä.

Mietimme, mitä pitäisi tehdä niille nuorille ei-kantasuomalaisille, jotka kokevat olevansa vieraantuneet uskonnostaan ja perinteistään, ja tyypin kanta oli jyrkkä: kovemmat rangaistukset.

Kun ihmettelin tätä vähän huuli pyöreänä, hän totesi lakonisesti, että meidän yhteiskunnassa ollaan liian kilttejä; ja että rangaistukset ovat rikoksiin nähden liian heppoisia. Ja että mikäli rangaistukset olisivat kovemmat, väkivaltarikoksia tapahtuisi vähemmän.

“Siis ihan oikeasti jengi miettii, että jos nyt tapan tuon, niin menetän ehkä pari vuotta elämästäni. Ja joskus se vaan on sen arvoista. Kun taas jos meillä (viittaa kotimaahansa, huom) vaikka vaan varastat, niin se on tyyliin käsi poikki heti.“

Kuuntelin ihmeissäni hienoisella aksentilla julkituotua mielipidettä, enkä ollut tajuta kuulemaani.

“Sä siis oikeasti ehdotat oikeusjärjestelmän eriarvoisuutta tässä?“

Amir* nauroi ääneen ja väläytti tasaista hammasriviään – hymy, joka sai minut melkein sulamaan tuoliin kiinni. Huomasin, että naapuripöydistä luotiin pälyileviä katseita, ja mietin, johtuivatko katseet perin heterogeeniseltä vaikuttavasta parista, vai pelkästään Amirin kovaäänisestä naurunpurskahduksesta.

“No joo, ei taida mennä läpi täällä. Mutta voisi toimiakin. Tai sitten kaikille vaan kovemmat rangaistukset, tasa-arvon nimissä.“ Silmänisku.

Minä yritin väliin vikistä jotain paremmasta sopeuttamisesta, paremmista koulutusmahdollisuuksista, yleisestä integraatiosta ja väestön hajauttamista tasaisesti, mutta Amir keskeytti koskettamalla pöydällä lepäävää kättäni hellästi, katsoen minua silmiin.

“Kato nyt, säkin olet ihan liian kiltti. Mun utopisti.”

Käsivarteni iho meni kananlihalle ja jäin kiinni hänen intensiiviseen katseeseensa; lopulta katsoin pois hämilläni kuin teini ensitreffeillään. Ilmassa oli sähköä, ja huomasin miettiväni, miltä tuntuisi suudella häntä, tuntea tumman parran kutittavan poskella.

Amirin katse muuttui ilkikuriseksi, ja tajusin, että hän luki ajatukseni. Hän kohotti toista kulmakarvaansa kysyvästi, ja päätin heittää kortit pöydälle.

 “Mä mietin, että miltä tuntuisi suudella sua.”

Taas se sulattava hymy. (Siis oikeasti, miten voi joku olla niin komea?!) Ja se intensiivinen katse.

“Mä saatan sut sun autolle.”

Parkkihallin hämärässä Amir veti minut syliinsä, pujotti kätensä hiuksiini ja suuteli minua hellästi ja pitkään; veti minut itseään vasten ja syleili lujasti. Polveni olivat pettää.

“Voidaanko me nähdä toistekin?”

Kyllä – tosiaankin luulen, että me voidaan.

*sattumanvarainen nimi, tarkoittaa (käsittääkseni) prinssiä – joka mulla tyypistä aina tulee mieleen; se on jotenkin niin…ylevä sekä puheissaan että käyttäytymisessäänkin.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Welcome in the club. Prinssit kokeneilla ei eihkä ole paluuta ;)

tosikko (Ei varmistettu)

Ja sullako ei tosissaan ollu yhtään vasta-argumenttia tuohon rangaistusjärjestelmään. Maissa, joissa on kuolemanrangaistuskin voimassa, on rikollisuus huipussaan.

CougarWoman
CougarWoman

En viitsinyt ruveta vääntämään, raskaat debaatit ei mun mielestä kuulu "ensitreffeille". Kunhan kuuntelin hänen mielipiteitään. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos kannattaa shariaa niin kannattaako sitä myös aviorikoksissa, joissa nainen saatetaan pahimmillaan kivittää..??? En itsekään hyväksy Suomen lepsua oikeusjärjestelmää väkivaltarikoksissa, mutta en kyllä tuota toista ääripäätä (paitsi tietenkin joissakin rikoksissa tuomiot ovat aina liian pieniä...).

Miksi te keskustelitte ei-kantasuomalaisista nuorista, luulin että asut ulkomailla. Ja toki ulkomailla voi puhua oman kotimaansa tilanteesta, mutta tässä kontekstissa vähän outo rajaus. Euroopassahan on aika lievät tuomiot vs. muslimimaat ja toisaalta inhmillinen suhtautuminen avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin ym.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tähän vielä selvennys, että kivitys koskee sekä miehiä että naisia, jotka ovat naimisissa ja tekevät aviorikoksen. Naimattomat, jotka harrastavat ei-aviollista seksiä, saavat "vain" ruoskintarangaistuksen.

Pakko vaan selventää, koska lähes aina puhutaan vaan naisten rangaistuksista ja jätetään miesten rangaistukset mainitsematta, vaikka molemmat sukupuolet saavat saman rangaistuksen.

CougarWoman
CougarWoman

Mä en tiedä. Ei menty niin syvälle tähän aiheeseen, oli kevyempää ja "kivempaa" keskusteltavaakin. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahdollisesti Puuma ei vastaa tähän jälkimmäiseen, koska oikeasti asuu Suomessa, ja oikeasti rupeaa sekoamaan juonessa :)

CougarWoman
CougarWoman

Mahdollisesti Puumalla ei ole mitään vastauspakkoa mihinkään esitettyyn kysymykseen ;) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen lämpimästi Karley Sciortinon Breathless-kolumnia (löytyy Vogue.comista ja slutever-blogista) "Would you sleep with a republican?", jota en nyt saa linkitettyä tähän, kun puhelimeni vammailee, mutta jossa käsitellään erinomaisesti seksin ja politiikan suhdetta, niitä ei voi erottaa toisistaan.

CougarWoman
CougarWoman

Mä taasen olen sitä mieltä (artikkelia lukematta), että seksi on nimenomaan yksi harvoista asioista, jota kaksi ihmistä voi harrastaa pyyteettömästi ilman, että siihen sekoitetaan politiikkaa tai uskontoa (tai statusta, varakkuutta, ym ym ym). :) 

darkku (Ei varmistettu)

Mutta mitenkäs oli se väitteesi että seksiin tarvitset myös jonkinlaiset tunteet mukaan?
Voisitko ihastua aatteiltaan erilaiseen ja joustamattomaan ihmiseen?

CougarWoman
CougarWoman

Tuota...en mä ihan samalla linjalla Mossenkaan kanssa ole, mitä tulee esim. Israelin ja Palestiinan välisiin suhteisiinkaan..? 

Vierailija (Ei varmistettu)

Henk koht en vaan pystyisi kuksimaan jonkun kanssa, jonka mielestä Israel toimii oikein Gazassa, ja on vielä ehkäpä jonkinasteinen aktiivinen toimija siinä.

CougarWoman
CougarWoman

Sepä, kun meitä ihmisiä on (onneksi) erilaisia. Joku pystyy, joku ei. :) 

Naislaif
Naislaif

Ajatusten vaihto ja mielipiteet ovat parhaimmillaan toimivaa esileikkiä. Älyllisyys on kiehtovaa, mutta toki liian kaukana toisistaan läheisyyden poissulkevia. 

Rakkauden kieltä toivoisi unversaaliksi kieleksi. Jäisi paljon pahaa tekemättä ja sanomatta. 

storiesfromtinderella (Ei varmistettu) https://storiesfromtinderella.wordpress.com/

Kuulostaa tutulta! Ja huoh, ne kulttuurierot...

Niihin(kin) liittyen: Olen blogisi pitkäaikainen seuraaja. Luulen, että sinä ja blogisi lukijatkin voisivat pitää tästä, vähän erilaista näkökulmaa ja eri kaupungista:
https://storiesfromtinderella.wordpress.com/

v2 (Ei varmistettu)

Puuttumatta ollenkaan keskustelussanne olleisiin poliittisiin tai kulttuurillisiin aiheisiin, mulla oli koko viikonlopun jalat heikkoina ku mietin, et voisin itse kokea tuollaisen virnistyksen, kädestä ottamisen tai suudelman. Oh! Mielestäni tuollaiset pienet (ja joillekkin merkityksettömät) jutut on niitä parhaita. Vielä kun saisi sen taottua miehen ja rakastajan päihin kans :D

En malta odottaa tarinoita seuraavista tapaamisistanne!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.