Laudekyylä

CougarWoman

Minä olen laudekyylä; katselen ja vertailen häikäilemättä. Vertailen tissien roikkuvuuden, reisien selluliittipitoisuuden; tarkastan mistä on sheivattu ja mistä jätetty sheivailematta; mietin, tuliko kiire vai ovatko karvat oma valinta, ehkä jopa kannanotto.

Loputtomalla mielenkiinnolla mittailen lauteilla röhnöttäviä kehoja; tajuaakohan tuo, että tuossa asennossa ei näy vain taivaan portit, vaan ihan sinne tanssisalin perukoille asti.

Johtuvatkohan vatsansa raskausarvet raskaudesta vai jojolaihduttamisesta. Kuten minulla.

Tarkkailen, miten muut ihmiset toimivat saunassa. Tuo selvästikin unohti, että paikalla on muitakin; ei sitä kainaloa noin perusteellisesti kannattaisi raapia seurassa. Tuskin kuitenkaan syyhy, ehkä vain on allerginen käyttämälleen deodorantille tai ajellut kainalot tylsällä terällä.

Tuolta pilkottaa tamponin naru.

Osa kovinkin häveliäänä; istuvat jalat ristissä ja hartiat kyyryssä kädet ristittyinä rintojen nöpöttäviä nännejä peittämään. Katselevat nurkkiin, kattoon, lattiaan; saunassa ei sovi tuijottaa. Toiset sen sijaan eväät levällään, näennäisen huolettomina; itse en kyllä kehtaisi istua noin. Naapurille ei näy vain napa.

Sinuna tarkastuttaisin tuon selässäsi olevan luomen.

Ovella vastaan aran venäläisen naisen tiedusteluun siitä, onko kyseessä sekasauna vai sauna ainoastaan naisille. En juurikaan puhu venäjää, mutta tunnistan lukioaikaisilta venäjän kielen kursseilta sanat mies ja nainen; arvaan epävarmuudestaan ja kontekstista, mitä nainen kysyy. Nainen helpottuu, kun vastaan että sauna on vain naisille; uskaltautuu sisälle kertakäyttölaudeliina intiimialueittensa edessä, heittää minulle aran hymyn. Mietin jälkeenpäin, luuliko nainen minuakin venäläiseksi vai puhuiko vain ja ainoastaan venäjää.

Nuo nännikarvat saisi kätevästi ihan pinseteillä nypittyä.

Jos heität viimeisen kauhallisen, sinun tehtäväsi on täyttää löylyämpäri. Turisti ei älyä. Ärsyttää; haluaisin lisää löylyä mutta en kehtaa mennä hakemaan ämpäriä naisen jalkojen välistä.

Sun meikit on levinneet.

Viime viikonloppuna sekasaunottiin tuttavapariskunnan kanssa. Pariskunta meitä kymmenisen vuotta nuorempi; päätämme olla käyttämättä uimapukuja. Pariskunnan nainen mainostaa usein vilkasta seksielämäänsä – ei tiedä meidän tilannettamme; niin hyviä ystäviä emme ole. Nuorin lapsensa erehtyi kuulemma kerran luulemaan penisrengasta puruleluksi. Makuuhuoneessaan on rottinkikori pullollaan aikuisten leluja.

Vertaan miehen elintä Ykkösmieheen; jälkimmäisellä on paljon isompi jo lepotilassakin. Huomaan, etten ole ainoa; tuttavapariskunnan vaimon silmät muuttuvat lautasiksi; hän häkeltyy ja kääntää katseensa nopeasti pois.

Laudekyylä.

Tietäisipä, ettei sillä upeimmallakaan lelulla tee mitään, ellei sillä saa leikkiä.  

Kommentit

Oranssinen

Nauratti makeasti :)

Joo, minäkin olen laudekyylä - voisin jopa laajentaa määritelmän ihan yleistasolle: olen jokapaikankyylä!

Olen myös vahvasti sitä mieltä, että jos "joku" väittää ettei katsele ja mielessään kommentoi/arvostele kanssaihmisiään, niin se "joku" valehtelee. Kyyläämisen ei tarvitse olla tuomitsevaa tai ylemmyydentuntoista vaan ihan perusuteliaisuutta ihmisen monimuotoisuuteen.

Kertomus saunavisiitistänne toi elävästi mieleeni Teinihipin heiton kun se lähti kaveriporukan kanssa uimahallille "voi niitä kateellisia katseita taas mitä suihkussa näkee..." 

empuska

Kyylääminen on kuitenkin kovin negatiivisesti latautunut sana. Mä tykkään toljottamisesta, vaikkei sekään varsin neutraali sana ole, ei se kuitenkaan ole niin negatiivinen.

Ja aurinkolasit aina ystäviä.

Nimim. "Miks noi taas toljottaa takaisin?!"

Mimimii (Ei varmistettu)

Ei vitsi että kesti kauan ennen kun tajusin tuon otsikon... Laude sana tuossa muodossa on vaan niin uskomattoman epäsuomalainen :D Ja monikko "saunan lauteilla" on omassa sanavarastossa käytetympi, joten aivot ei vaan millään tajunneet otsikkoa :D

Sama.

Rouslain (Ei varmistettu)

Aivan mahtava kirjoitus!:D Tunnistin kuuluvani samaan joukkoon!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Sun pitäis käydä korealaisessa kylpylässä, siellä jengi hengaa, ei pelkästään saunassa, vaan myös allasalueella alasti ;D

Vierailija (Ei varmistettu)

Itävallassa myös Kylpylöissä on saunaosasto, jossa useampia saunoja ja poreammeita yms, ja dresscode on no dress...

CougarWoman
CougarWoman

Joo, sama ilmiö tuli koettua Saksassakin. Joku nainen tuli vielä huutamaan kun koitin mennä yhteissaunaan uikkareissa, että etkö ole ennen ollut suomalaisessa saunassa, tällä ollaan alasti :D

Noh, maassa maan tavalla ja eväät levälleen...

Katje (Ei varmistettu)

Jep, Alankomaissa myos spapaikoissa alasti saunassa ja allasalueella.. sisapihalla voi myos ottaa aurinkoa ilkoisen alasti :D

Miss Shi (Ei varmistettu) http://tearsandrainbows.blogspot.com/

Ja tämä tiivistää hyvin sen, miksi en sauno seurassa... _ikinä_ :D tarpeeksi epävarma omasta ulkonäöstään muutenkin

riikkis (Ei varmistettu)

Kyllä mäkin katson, mutta tsekkaan vaan puolihuolimattomasti rintojen koon, selluliitin määrän ja sheivauksen mallin. Luojalle kiitos ikänäöstä ettei tarvitse havannoida niin tarkkoja asioita kuin nännikarvat :-D

Raato (Ei varmistettu) http://nillityss.blogspot.fi/

Mulle tuli tästä kirjoituksesta äärettömän epämukava olo. Olen tottunut siihen, että saunassa ollaan alastomana niin.. tavallaan haavoittuvia, ettei kenenkään kuulu tai tarvitse katsoa, varsinkaan kommentoida. Ehkä oma piirini on ainutlaatuinen. Me sekasaunomme surutta alasti, eikä kukaan katso tai huomauta ulkonäöstä, edes positiivisesti. Perse persettä vasten, kun ei siellä pikkuruisessa saunassa kymmenen ihmistä muuten mahdu olemaan.

_pulla_ (Ei varmistettu)

Joo, mulle tuli myös jotenkin lievästi ahdistunut olo tästä tekstistä ja etenkin siitä, että kommenttien perusteella niin moni muukin ilmeisesti syynää toisia ihmisiä ihan äärettömän tarkasti (ja arvostellen!) saunassa.

Olin kai jotenkin tuudittautunut siihen, että koska itselleni ei tulisi mieleenkään käyttäytyä noin (syynä oma kiinnostuksen puute ja toisten yksityisyyden kunnioittaminen), niin ei kukaan muukaan tuijottele. Onneksi ei tarvitse usein käydä yhteissaunoissa vieraiden kanssa. :D

CougarWoman
CougarWoman

Mä itseasiassa ajattelin jo tätä postausta kirjoittaessani, että tosiaan voi ehkä joillekin tulla nimenomaan epämukava olo tulla tietoiseksi siitä, että joku saattaa katsoa saunassa. Mutta niinkuin Oranssinenkin jo kommentoi, en minäkään sitä mitenkään ylimielisesti tee - eihän mulla semmoiseen ole ns. varaakaan. 

En ikinä lähtisi myöskään kommentoimaan kenenkään ulkonäköä, edes positiivisesti. 

Lähinnä uteliaisuuttani katselen, ja myös ehkä siksi, että kun olen oikeastaan koko elämäni ollut ylipainoinen ja oma vartalonkuva on välillä erittäinkin negatiivinen, niin on jotenkin helpottavaa huomata, että meillä jokaisella on omat kauneusvirheensä; ja että niistä virheistä huolimattakin kuitenkin uskalletaan ventovieraittenkin kanssa saunomaan. 

Nāiádes
Naiádes

Ah, samoin! Enkä jotenkin koe saunaa paikkana kyttäillä ihmisiä... Kyttäilen ihmisiä vaikka tosi-tv -ohjelmia katsomalla, jos tarve tulee : D Mutta en saunassa. Mulle se on jotenkin tosi pyhä paikka.

Kyllä kai minunkin täytyy nyt tunnustautua laudekyyläksi. Mikä mainio nimitys! :D

Minä olen aina tykännyt katsella ihmisiä (ja eläimiä, rakennuksia, kasveja yms, yms...). Vaatteet päällä tai ilman. Kuljen avoimin silmin kaikkialla.

Joskus, kun minulla on ollut huono itsetunto ja muutoinkin pahaa oloa itseni kanssa, niin silloin olen hakenut kanssaihmisistä "vikoja". Ja samalla, kun olen niitä "vikoja" muista löytänyt, niin olen saanut hetkellisesti nostettua omaa minäkuvaani. Olen pienen hetken on  tuntenut itseni muita paremmaksi tai ainakin samanarvoiseksi.

Mutta mitä paremmaksi itsetuntoni on tullut. Mitä enemmän olen aidosti itseäni rakastanut. Sitä vähemmän olen etsinyt muista niitä vikoja. Aina vaan vähemmän vertaillut. Mutta edelleen katselen muita. Huomioin. Me olemme kaikki erilaisia. Olemme erilaisia kaikkialta. Ja se on elämän rikkaus. Toisaalta meissä on paljon samaa. Eikä minusta siinä ole mitään vikaa, että haemme yleisessä saunassa vertaistukea. "Ai tuollakin on selluliittia, vaikka on tosi timmi." "Kyllä tuollakin tissit roikkuu, vaikka vaatteet päällä ollessa tissit näyttää niin terhakoilta" "Tuollakin näyttää kasvavan rinnoissa karvoja, en olekaan ihan kummajainen tissikarvoineni" Ei se välttämättä ole pahanilkistä ajattelua, vaan voi olla tosiaan sellaistakin, että on ihana huomata ettei olekaan poikkeus kaikkien täydellisten ihmisten seassa.

CougarWoman
CougarWoman

Just näin! :)

Leikkijä (Ei varmistettu)

"Paljon isompi jo lepotilassakin" - mitä se muka kertoo? Laajan empiirisen tutkimuksen valossa väittäisin, että ei yhtään mitään. Silti joka kerran jaksan hämmästellä kun ministä kasvaa jättiläinen tai suuresta ei oikeastaan tulekaan suurta.

CougarWoman
CougarWoman

Kyllä se minun empiirisen tutkimukseni valossa jotain kertoo, ellei kysymys ole sitten ihan ääripäistä. 

Mindeka
Ma-material Girl

Juuri ne virheethän tekevät meistä mielenkiintoisia, eikö?

(Mutta kyllä mä silti olen vähän helpottunut, kun minulla on sellainen käsitys, ettet käy täällä Helsingin uimahalleissa kyyläilemässä. Ethän?!?) ;)

CougarWoman
CougarWoman

Hahaa, en. En ainakaan kovin usein ;D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.