Löysin urheilulajin, josta pidän!

CougarWoman

Hold the press! Vihdoinkin, vihdoinkin olen löytänyt liikunnan riemun.

Okei, on minulla ollut näitä maanisia kuntosalikausia ennenkin. Olen nuristen raahautunut fitness-saliin polkemaan jo valmiiksi hikistä kuntopyörää; yrittänyt yliarvioida motoriset kykyni*) crosstrainerissa, joka suurimman osan ajasta on kehottanut minua hidastamaan tahtia, koska sykemittari on jo takykardian ja kuoleman välimaastossa.

Olen tylsistynyt juoksumatolla (jota käytin ripeään kävelemiseen salaa ympärillä olevia juoksijoita kadehtien) ja vittuuntunut siihen, että joudun odottamaan vuoroani jalkapressiin, koska sen varaajalla on tärkeä tekstarichatti kesken.

Olen katsellut ryhmäliikuntatarjontaa ja todennut, että koska en voi mennä zumbaan kännissä, en kehtaa mennä edes takariviin kakkosnelosen notkeudellani. Crossfitille olen lähinnä näyttänyt ristinmerkkiä tehdessäni vampyyrileffoista tuttuja kähinä-ääniä (tuttuja niistä kohdista, joissa vampyyri joutuu vahingossa auringonvaloon) paetessani takavasemmalle.

Uiminen on ollut kategorisesti perseestä, koska kloorinkatku ja pentujen kaakeliseinistä resonoiva kirkuminen ja hitaat eläkeläiset ja oman elämänsä janisieviset pullottavine liian pienine speedoineen ja potentiaaliset kelluvat ruskeat yllätykset altaassa.

Kävely on periaattessa ollut ihan kivaa. Paitsi jos on kylmä tai tuulee tai sataa tai all of the above. (Suomen sää. Nuff said.)

Muistan tarkalleen hetken, jolloin tajusin, että haluan alkaa (taas) harrastamaan liikuntaa. Se oli, kun makasin Kitarapojan kainalossa käteni hänen rintakehällään. Olin painanut nenäni ihan hänen kainalonsa yläpuolelle ja nuuskuttelin hänen tuoksuaan, kun hän nosti leukaani suudellakseen minua.

Suudellessamme hivutin kättäni alaspäin ja löysin kämmeneni alla jotain kovaa; kupersin kämmeneni sen ympärille tunnustellakseni tarkemmin, annoin sormieni vaellella kuin hahmottaakseni kokonaisuuden. Lopulta oli pakko kysyä.

K: (Naurahdus) “That’s my abdominal muscles silly...”
P: “Oh…ok. Um...are you tensing them?”
K: (Toinen naurahdus) “No…”
P: “Oh…oh. Ok. OK..?”

Eilen illalla marssin sitten paikalliselle kuntosalille osallistuakseni lajin “introtuntiin” ilmaiseksi. Minulle täysin uuteen lajiin, joka veisi minut pois mukavuusalueeltani kohti Puumis 2.0 -päivitystä. 

Ja ei saakeli mikä treeni. Sekä hihaton toppini että sen päälle vetämäni löysä t-paita olivat läpimärkiä hiestä; poninhännällä roikkuvat hiukset niin hiessä, että olivat yhtä kosteat kuin suihkun jälkeen pyyhekuivina. Meikkini oli klovnimaisena naamankuvana pikkupyyhkeessäni, ainoastaan Sensain 38 astetta piti pintansa ja pysyi itsepintaisesti ripsissäni. Hiki roiskui, miltei lainehti ympäriinsä. Taustamusiikki antoi rytmiä, kannusti aggressiivisuudellaan.

Minulla oli ihan hemmetin hauskaa. Alkulämmittelyä lukuunottamatta treeni meni nopeasti, oli haastavaa, tehokasta ja ennen kaikkea mukavaa; tämä laji toimi myös loistavasti turhautumien purkamiseen – kerrankin sai ihan luvan kanssa potkia ja hakata, ja kohde kannusti jopa lyömään kovemmin. Opin kolme lyöntiä ja kaksi potkua - ei paha ekan tunnin saldoksi. 

Kyllä minusta vielä potkunyrkkeilijä saadaan.

*) Ykkösmiehen kommentti, kun sain kerran kauan, kauan sitten houkuteltua hänet salille kanssani ja hän astui ensimmäistä kertaa crosstraineriin riuhtomaan kuin maaninen simpanssi: "Ei ole tehty ihmisen kroppaa tämmöisille liikeradoille."

Kommentit

NotCredibleDates

Potkunyrkkeily tai vastaava on kyllä parasta agressioihin. Täällä vaan niin saakelin kallista ettei hullukaan mene (tai no rikkaat ehkä mut en oo rikas). Ite oon innostunut ihan sikana Burlesquesta! Aivan parasta. Ei nyt ihan kauheeta hikiliinkuntaa mut kyllä siinäkin kalorit kuluu ja liikkuu. Persettä keikutetaan siihen malliin et nivusen tulee kipeeksi :D Aivan loistavaa ja suosittelen kaikille ;)

CougarWoman
CougarWoman

Itseasiassa burlesque kiinnostaa muakin, mutta sitäpä ei täällä käpykylässä tarjota... :( 

Joo siis mulla on semmoinen hytinä, että tuossa mätkinnän lomassa kuntokin saattaa kohota aika nopealla tahdilla! :D 

NotCredibleDates

Joo siis kunto tossa sun uudessa harrastuksessa tosiaan kasvaa. Burlesquessa ei välttämättä niinkään mut ainakin liikkuvuus paranee :D Harmi jos ei sieltä löydy. Vaikka voi olla et kohta on joka paikassa kun tuntuu olevan myös yks noista suosiotaan nopeasti kasvattavista lajeista..

Torey
Näissä neliöissä

On niin siistiä kun löytää oman lajinsa. Mä en ole juoksija. Se harmittaa mua, koska mun mieheni rakastaa juoksemista ja se ois kiva yhteinen harrastus. Mutta vaikka kuinka olen yrittänyt, niin en vaan syty siihen lajiin. "Kevyemmät" metsäsamoilut olkoot meidän yhteinen juttu. Sen sijaan Pilates vei mun sydämeni pari vuotta sitten ja keväällä kokeilemani levytankotunti oli niin mahtava (hitto mikä hiki ja jalat tärisi tunnin jälkeen portaissa niin että nauratti) että hankin levytangon painoineen kotiinkin. On kiva huomata lihasmassan kasvavan, ja huomata myös sen, että voi lisätä tankoon painoa. Kesällä treenaaminen jäi ja nyt syksyllä on pitänyt taas herätellä reisi- ja pyllylihaksia, sekä hauksia! Kyllä se seuraavan päivän lihaskipu on uskomattoman hyvä fiilis treenien jälkeen!

CougarWoman
CougarWoman

Joo - mä pääsin tänä aamuna sängystä ylös ihan vaan muutaman kirosanan avustamana :D Ja tosiaan ajattelin (jo yhden tunnin jälkeen!) hankkia kanssa hanskat ja säkin kotiin (tai työpaikalle, mulla on yksi kollega joka harrastaa taistelulajeja ja vähän ajattelin että jos ostettaisiin puoliksi tänne töihin niin ei tarvitsisi miettiä että mihin sen säkin kotona ripustaa ;) ).

Torey
Näissä neliöissä

Miehellä ois vanha säkki jota se on teininä mätkinyt, niin porukoittensa kellarissa. Välillä ollaan haaveiltu uuden hankkimisesta meille. Mut paikka mietityttää ja on niillä kyllä hiukan hintaakin! 

Mä tahtoisin kokeilla tankotanssia ja sitten niitä akrobatiajuttuja renkailla ja muilla. Mut meillä ei kans lähellä oo moisiin mahdollisuuksia ja 35kilsan päässäkin vaan jotain helkkarin kalliita lyhytkursseja. :/

Suttastiina

Meillä roikkuu säkki pojan huoneessa, mutta mulla on ranteet niin rupuset, että hyvinkin sidottuna särjen itseni jos menen kiukkujani mäikämään.
Oispa aika unelma, jos onnistuisi sellaisen lajin löytämään että jaksaisi pisempään kuin puoli vuotta harrastaa.
Mutta onneksi lajikirjo on niin laaja ja lisää keksitään koko ajan, että vähän lyhemmälläkin innostuksella kokeiltavaa riittää, jos tarvetta ilmenee.

CougarWoman
CougarWoman

Ne hanskat tukee aika hyvin...plus että käsittääkseni just se lyöntiasento on tärkeä, ettei lyö "löysin rantein" tai anna painoa sille ranteelle (yhden tunnin kokemuksella pro :D). 

No jos tätä puolikin vuotta, niin aika hyvin! Yleensä mielenkiinto lässähtää jo sitä ennen. Mutta joo tosiaan, aina löytyy jotain uutta! 

chaura
Misplaced

Oh potkunyrkkeily! Mä rakastan sitä kans. Harrastin raskausaikanakin sitä niin kauan kun mut huolittiin mukaan (turvallisuus toki huomioiden). Oon ja olin toki ihan noviisi mutta äkkiä siinä oppii ja kehittyy! Ihan parasta. Nyt aloitin uudella salilla jossa sitä ei ole, ja ikävä on kyllä kova.
Nauti!

Mulle riittää kuntonyrkkeily, meidän treeneissä ei himmailla! Mies käy potkunyrkkeilemässä ja niitten treenit kuullostaa ihan hullun kovilta (tuli nääs kerran tuppo nenässä koti, kun suojaus unohtui), itse en niistä selviytyisi. Kotona sitten treenataan yhdessä, lyödään ja potkitaan :)

CougarWoman
CougarWoman

Mä olen varmaan jotenkin masokisti kun mua nimenomaan kiehtoo tuo, että jos et ole koko ajan skarppina niin saatat saada turpiisi :D 

Miehen treeneihin kuuluu olennaisena osana sparraaminen treenareiden kanssa. Heistä osa on kilpaillut ainakin SM- tasolla ja osa muistaakseni keskiraskaassa sarjassa. Että pataan tulee todellakin jos ei skarppaa!

Cza (Ei varmistettu)

Mulle judo on se The Juttu, ihan mahtavaa touhua! Ja parasta paskaa on just toi kun treeneissä pääsee oikeesti antamaan kaikkensa. Yks mikä tosin ärsyttää on ihmiset jotka tulee meikeissä treeneihin, meillä nujutaan niin paljon että vituttaa kun judopuku (gi) on ihan meikkitahroissa... teillä tosin varmaan ei olla naama ihan niin kiinni kaverissa :D

Mua kyllä kans kiehtoo toi onnettomuusaspekti, vaikka ei vissiin pitäis. Judon pitäis olla "pehmeä tie", mutta tässä vuoden aikana multa on kerran murtunu nilkka ja kerran meinannu jäädä nenä toverin hartiaan, plus ne kaikki haavat ja mustelmat... vaikka toki treenien tarkoitus ei ole tapattaa itseään tai kaveriaan.

CougarWoman
CougarWoman

Hahaha joo en ainakaan toistaiseksi ole päässyt niin lähikontaktiin! :D

Mä pelasin ennen lippupalloa, siinä tuli kyllä kanssa ruhjeet, mustelmat ja jopa yksi leikkaus (!) koettua. 

Kontaktilajit <3 ;)

jermia
Itärajapakolainen

Voiko jossain harrastaa nyrkkeilyä tms. ilman, että tarvitsee nähdä muita ihmisiä? :D En halua kuntonyrkkeilytunneille, en kaipaa sparraajaa, enkä kilpailua. Vain minä ja säkki. :D

CougarWoman
CougarWoman

Ihana :D 

Vierailija (Ei varmistettu)

Oo vain varovainen eli skarppina myös niitten potkujen kans. Itse sain alajalan ristisiteen revittyä poikki kun tarpeeksi monta kertaa tein totaalisena aloittelijana kiertopotkuja jossa tukijalka ei sitten kiertänyt koko rataa mukana. Voimakas vääntö kohdistui polveen. Isossa ryhmässä ei ehtinyt ohjaaja huomata virhettä jota toistelin.
Mut mahtavaa että sulle kävi noin! Nauti hikoilusta turvallisesti!

CougarWoman
CougarWoman

Kiitos (myös varoituksesta :))!

Meidän ohjaaja kyllä neuvoi ihan kädestä (tai no, jalasta) pitäen, ja ryhmä on niin pieni (6 hlöä) että se ehtii pitämään silmällä liiankin hyvin onneksi. :)

MaijuKoo (Ei varmistettu)

Mä teen kaikkea, paitsi vesijumppaa ja zumbaa. Salipuolelta ryhmäliikuntaan, jossa kaikki käy, niin vatsa-persusjumpat, kahvakuula, bodypump kuin pilates ja jooga ja bodybalance. Aikoinaan koulun jumppamaikka tappoi kaiken liikunnan ilon, joten löysin itseni kuntoilemasta vasta kun oli terveyden ja ylipainon takia pakko tehdä jotain. Luulin, että kerta viikkoon käyn ehkä pilateksessa tai jossain ojentelemassa varpaita tai jotain, mutta riemukseni tutustuin koko tarjontaan ennakkoluulottomasti ja löysin liikunnan ilon, paino putosi kymmeniä kiloja ja terveys saatiin ruotuun.

En mä silti oo millekään tunnille mennyt meikit naamassa. Enkä ees viitti tuntien jälkeen meikata, jollei oo ihan ihan pakko.

CougarWoman
CougarWoman

Joo, mulla on tarkoituksena kanssa lisätä pakkaan vielä bodypump ja sitten ns. vastapainoksi se (vähän vihaamani) perussalitreeni, jossa sitten keskityn kunnon kohottamiseen enkä niinkään painojen kanssa lääräämiseen. 

Mä menen varmaan viikolla aina meikit naamassa (ehostan joka päivä töihin), mulla on aika naftisti aikaa töitten jälkeen suoriutua salille, kun just nämä valitsemani ryhmäliikuntatunnit on aika aikaisin. Mutta jos (ja kun) menen viikonloppuna, niin en tosiaankaan meikkaa erikseen! :D 

MaataMetsästän (Ei varmistettu)

Eli onko nyt vihdoinkin niin, että tunnustat asuvasi Suomessa? :)

CougarWoman
CougarWoman

Minen tunnusta mitään!! :D

MaataMetsästän (Ei varmistettu)

:) sä niin asut Suomessa... muistan joskus vuosia sitten kun tästä blogillasi väännettiin, ja se oli hauskaa. Varmaankin poistit ne kommentit, kun alkoi polttamaan liikaa :D.

Saanko kysyä: miten kanat, koirat ja puutarha voivat? Entäs ykkösmies? Miten pihasauna, purjevene, mökki? Maistuuko duuni nykyään? Updeittiä kehiin, kiitos!

CougarWoman
CougarWoman

En muista poistinko... (Wasn't me! :D)

Kanat ovat kuolleet (vanhuuteen, ei meillä munia ole ollut enää aikoihin), mutta kukko prkl sinnittelee edelleen...suunnittelen purkavani kanakopin, mutta en raatsi tappaa kukkoa ja kukaan ei huoli sitä :/ Koiria on enää yksi (vanhuus vei toisen), puutarha entisellään, samoin muut. Ykkönen taas reissussa, duuni on perseestä. :D 

aloitteleva puuma (Ei varmistettu)

Älkää ny ruvetko kyselemään kotieläimistä kun vihdoin tää blogi pääsi taas asiaan! :D

MaataMetsästän (Ei varmistettu)

Suomalainen äitiyspakkaus, niitä saa vain suomesta... edelleen väitän että asut Suomessa, joten sun alkuaikoina kirjoittamasi tekstit ovat siltä osin siis fiktiota. Väität blogissasi että ette asu Suomessa, mutta busted.... Kaikki nettietsivät asialle - puuma on kohta kiinnitetty :)

CougarWoman
CougarWoman

Ööööhhh...mitä? :D 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.