Muusikko ja ystävyys

CougarWoman

Kerroin Ykkösmiehelle Muusikosta jo “suhteemme” alussa.

Lienee tarpeetonta lisätä, etten kertonut ihan kaikkea; kerroin ainoastaan, että olen tavannut yhden Muusikon netissä ja vastannut hänen musiikkimaailman ilmoitukseensa, ja että teen tälle sanoituksia. Mikä sinänsä olikin ihan totta – ei vain koko totuus.

Niinpä nyt, kun olemme “vain” ystäviä, pohdimme Muusikon kanssa, että olisi varmaan parasta, että hän tapaisi myös Ykkösmiehen. Siten voisimme jatkaa ystävyyttämme kaikessa rauhassa, ja ikäänkuin aloittaa tabula rasa; tyhjältä taululta. (Se, että olemme muutamaan kertaan jakaneet sängyn lihallisissa merkeissä, pyyhkäistään takavasemmalle samaan tapaan kuin se pyyhkäistiin Naapurin Pojan tapauksessa; hänhän käy meillä tasaisesti kerran viikossa iltaa istumassa, ja olemme useinkin baarissa yhdessä.)

Paradoksaalista, minkälaisia kierrepalloja universumi heittää. Pettäjäsivustoilta bongattu ja satunnaiseksi panosuhteeksi tarkoitettu juttu muuttuukin syväksi ystävyydeksi, tosiaankin sielunkumppanuudeksi. Olemme edelleenkin tavanneet vain kahdesti – ja silti viestittelemme yhäkin lähes päivittäin. Viestien sävy vain on muuttunut; pientä ja satunnaista flirttiä lukuunottamatta juttelemme, kuin olisimme aina olleet ystäviä. Kuuntelemme toisiamme, annamme tarvittaessa neuvoja (kyllä, nyt saamme myös avautua toisillemme Tyypeistä – joskin pääavautuja on edelleenkin Muusikko – minulla ei itseasiassa ole juurikaan valittamista), tai jaamme vain kaivattua sympatiaa; tarjoamme virtuaalista olkapäätä, jota vasten sopii vaikka itkeä, mikäli siltä tuntuu.

Ja itseasiassa, Tyypit eivät ole enää vain Tyyppejä; puhumme heistä heidän oikeilla nimillään. (Ei, Muusikko ei vieläkään ole jättänyt omaansa, vaikka viritteeleekin toisaalla ihan tosissaan.)

Olen helpottunut, että saan nyt jakaa Muusikon Ykkösmiehen kanssa, niin moraalittoman ällöttävältä kuin se kuulostaakin. Tajuan tietysti toki itsekin, miten…julkeata tämä on. Esitellä ex-rakastaja omalle aviomiehelle ystävänä. Mutta jotenkin ajattelen asian niin, että se seksi ei ollut koskaan meidän suhteemme päätarkoitus - eikä meidän tapaamisemme päätarkoituskaan - vaikka toki sen molemminpuolinen kaipuu salli meidät löytää toisemme. Ellemme olisi olleet tahoillamme puutteessa, ja valmiina pettämään asian korjaamiseksi, emme olisi todennäköisesti koskaan tavanneet. Ja meidän oli tarkoitus tavata. 

Minun oma rangaistukseni on se, että sitten kun monen vuoden jälkeen Muusikko taas kerran tulee meille viikonlopun viettoon akustisen kitaransa kanssa, ja istumme kolmisin lämpöisessä kesäyössä viinin ja oluen turruttamina Muusikon laulaessa karhealla äänellään kitaransa säestäessä (haha), olen minä luultavasti siinä hetkessä ainoa, jolla on vielä omantunnontuskia. 

Silti toivon todellakin, että elämäni kaksi sielunkumppania tulevat toimeen myös toistensa kanssa; kaksi alfaurosta ja omalla tavallaan rokkikukkoa, joiden molempien kasvoista paistaa nuoruuden rakkaus musiikkiin, tupakkaan ja viskiin.

Ja se, että olemme tavanneet vain kahdesti – siihen tulee muutos tänä viikonloppuna. Kolmas tapaamisemme tapahtuu Muusikon keikalla; ja Ykkösmies lähtee Muusikon kutsusta mukaan

Naapurin Poika on muuten lupautunut kuskiksi.

Kommentit

E… (Ei varmistettu)

Huoh,

Tämä on jostain syystä se yksi asia, mitä en pysty ymmärtämään. Minulla on ystävä hyvin samankaltaisessa tilanteessa kanssasi, ja hän myös on esitellyt entisiä petikavereitaan miehelleen ystävinä sekä juttujen ollessa päällä että niiden loputtua. Ja se tuntuu minusta niin… loputtoman nöyryyttävältä. Mietin, että itse olisin tilanteessa, missä mieheni esittelisi minulle ystävänaisia, enkä minä itseasiassa tiedä, että naiset joiden kanssa kaveeraan, ovat hänen seksikumppaneitaan. Etenkin kun toinen osapuoli tietää, että minä olen se petetty hölmö, joka ei näe, mitä oman nenän edessä tapahtuu. En tiedä, miksi tämä asia tuntuu itsestäni pettämisessä pahimmalta… Että menettäisi kasvonsa, eikä edes tietäisi sitä. Hassua aina välillä huomata, missä ne omat rajat menee. :) Pettämisen voi sulattaa, mutta nolaamista ei.

CougarWoman
CougarWoman

Usko tai älä, ymmärrän todella hyvin, mitä tarkoitat. Painin itsekin juuri samanlaisten pohdintojen kimpussa... Me emme vain yksinkertaisesti keksineet mitään muutakaan vaihtoehtoa. Mutta olen kanssasi ehdottoman samaa mieltä - härskiähän tämä on, enkä olisi uskonut että joskus tämmöiseen tilanteeseen ylipäätään päädyn...

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Onhan tässä vaihtoehtoja! Voisit mm.
1. olla tapaamatta Muusikkoa enää,
2. tavata Muusikkoa pääasiassa vain itseksesi tai
3. kertoa Ykkösmiehelle, miten oikeasti tapasitte/tutustuitte, jolloin salailu ainakin olisi mennyttä ja mies itse voisi päättää, pystyykö ja haluaako viettää aikaa ex-rakastajasi kanssa.

CougarWoman
CougarWoman

Kakkosvaihtoehto kuulostaa vähän kummalliselta? "Hei Ykkösmies, mulla on semmoinen yli nelikymppinen rokkikukko nyt kaverina, johon tutustuin netissä mutta jota sinä et saa missään nimessä tavata." 

Ei tarkoitus olekaan "pakottaa" Ykkösmiestä ja Muusikkoa kavereiksi, tai aina hengailla kolmisin; mutta "pakko" heidän on ainakin kerran tavata. 

Kolmosvaihtoehto särkisi Ykkösmiehen sydämen, eli myöskin poissa laskuista. Tiedän, että salaa selän takana vehtailu on kamalaa, mutta kuten Ykkösmies on itsekin sanonut, ei halua tietää jos petän. 

E... (Ei varmistettu)

Menee vähän filosofoinnin puolelle, mutta oletko huomannut tämän koko prosessin aikana, että moraalikäsityksesi olisi muuttunut? Olen pohtinut monesti sitä, että meillä on usein ajatus "rajoista, joita emme ylittäisi", mutta tosipaikan tullen ylitämme kuitenkin. Jokaisen ylitetyn rajan jälkeen on helpompaa luopua taas seuraavastakin periaatteesta. Mua kiinnostaisi kuulla, miten tämä sun sisäinen moraalikoodi on muuttunut ja mitkä ovat ne ehdottomat asiat, joista haluat edelleen pitää kiinni (vai onko niitä enää?). Jos siis jaksat aiheesta joskus kirjoittaa vaikka oman postauksen. :)

CougarWoman
CougarWoman

Olen itseasiassa miettinyt ihan samaa! Kunhan saan ajatukset ensin jäsenneltyä omassa päässäni, yritän tuottaa jotain kirjalliseenkin muotoon :) 

helmiinaM (Ei varmistettu)

Eihän tuo ole pelkästään HÄRSKIÄ/JULKEAA vaan todella itsekästä. Osoittaa mielstäni sen, että oma etusi on sinulle paljon tärkeämpää kuin miehesi etu. Olet varmasti painiskellut näiden asioiden kanssa ja sinulla on huono omatunto, mutta en usko että osaat asettua toisen ihmisen asemaan. Se kyky sinulta näyttää puuttuvan.

Mulla on tosi sama fiilis! Että pettäminen - kauheeta, mutta siitä voi selvitä. Tällainen nöyryyttäminen ja muuttaisin maasta :D

Oranssinen

Minä en taas osaa tuossa nähdä mitään pahaa. JOS te pysytte jatkossa vain ystävinä. Mikäli ystävyydestä seuraa salaisia kähmimisiä ja suudelmia nurkan takana Ykkösmiehen paikalla ollessa niin sit menee yli. Yäk.

Mutta nämä exät sinällään -  Nuorimmaiseni kummitäti on esim. puolisoni exä eikä se ole ahdistanut minua missään vaiheessa. Ystävystyimme ja olimme tosi läheisiä, joten kummiksi pyytäminen oli lopulta itsestäänselvyys.

CougarWoman
CougarWoman

No joo...itse olen vähän samoilla linjoilla. PAITSI, että kyseessä ei ole mikään Menneisyyden Haamu, vaan meidän suhteen aikana kummitellut joku. Kyllähän siis Ykkösmies on yhden mun exänkin tavannut, eikä siinä sinällään (kai) mitään, kun kerran ollaan exän kanssa nykyään hyviä ystäviä. 

Ja eieiei - salaisia kähmimisiä ym. ei TODELLAKAAN seuraa, munkin mielestä yäk. 

Oranssinen

hihi, tää meidänkin historia on vähän kiemuraisempi kuin vain menneisyyden exyys ;)

 

Mari-A (Ei varmistettu)

Täällä myös yksi, jonka miehen ex on lastemme kummi :) Ja mun yks ex molempien hyvä ystävä. Ja yksi miehen hyvä ystävä läheltäpiti kolmas pyörä (pettäminen oli lähellä)...joten tätähän tämä, aikuiselämä <3 Mä ymmärrän täysin, vaikken itse ehkä noin toimisikaan. Ne kaikki harmaat sävyt...tsemppiä, ihailen todella paljon sitä, että avoimesti kirjoitat siitäkin, että epäröit ja teet valintoja, jotka eivät ole välttämättä niitä "yleismaailmallisen moraalisesti oikeita", uskallat muuttaa mieltäsi ja kertoa sen. Tällaisia me kaikki muutkin olemme - harva vaan sen näin avoimesti jakaa.

Mari-A (Ei varmistettu)

Ja siis edellisen kommentin piti olla Cougarille ...:)

CougarWoman
CougarWoman

<3 <3 <3 

Vierailija (Ei varmistettu)

Emmekä ole...

Biatch

Ooh!! Täähän on kuin Emmanuelle risteytyy ranskalaiseen elokuvaan! :D Siihen pystyy jos on vain balanssi kohdillaan ja riittävän aikuinen. Erottuani merimiehestä pakotimme toisemme pysymään ystävinä nimittäin emme halunneet laittaa jakoon ystäväpiiriämme. Anna kaikelle aikaa ja se lähtee toimimaan luonnollisesti mutta lipsahduksille ei ole aikaa eikä paikkaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan uskomatonta jo, mitä kaikkea oikeutat itsellesi noin huterilla perusteilla. Sinun onnihan tässä vain taas on tavoitteena, Ykkösmiehen kasvojenmenetyksen kustannuksellakin. Itse en kyllä pidä tuota rakkautena, vaikka tunnutkin olevan asiasta eri mieltä... No, teidän elämänne, eikä asia kuulu minulle. Säälin vain miestäsi jo ihan tosissaan.

CougarWoman
CougarWoman

Kyllä, olet oikeassa - minun onnenihan tässä on kyseessä. Jos vaihtoehdot ovat a) jättää Ykkösmies seksittömyyden takia, tai b) pitää Ykkösmies osittaisessa pimennossa, valitsen aina vaihtoehdon b.

Ellen rakastaisi Ykkösmiestä, olisin lähtenyt suhteesta jo aikoja sitten; ja niin kauan kuin Ykkösmies ei tiedä asiasta, hän ei menetä kasvojaan, eikä tule tuntemattomien säälistä hullua hurskaammaksi. Karua, mutta totta. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä tuo pimennossa oleva puoliso saisi minun säälini ja rehellisesti sanottuna kokisin pientä ylemmyydentuntoakin, jos olisin vastaavassa tilanteessa se salarakas. Vaan saathan sinä itseäsi huijata mielin määrin ja uskotella itsellesi Muusikon olevan henkisesti niin kehittynyt, ettei tapahtunut vaikuta MITENKÄÄN hänen suhtautumiseensa Ykkösmieheen. :) Nöyryyttäväksi tilanteen kokisi kommenttien perusteella moni muukin, mutta sinä olet jo päättänyt miehesi puolesta, että tietämättömyys ei häntä satuta.

Sitäpaitsi tuo väitteesi kahdesta vaihtoehdosta ei pidä paikkaansa, olisi kolmaskin: Ottaisit riskin ja kertoisit Ykkösmiehelle tilanteesta rehellisesti, jätetyksi tulemisen uhallakin. Sanot, että se särkisi miehesi sydämen, mutta paljon pahemminkin se voi särkyä (nöyryytetyksi tulemisen tunteen lisäksi), jos tilanne selviää hänelle muuta kautta.

No, en usko sinun ajattelevan tilannetta yhtään enempää näiden kommenttien myötä, mutta onpahan tämäkin mielipide nyt kerrottu. Toivon syvästi, että Ykkösmies ei joudu tuosta kärsimään määräänsä enempää. Vaikka en pettämistä kannata puolin enkä toisin, melkein toivon, että hänelläkin olisi tahollaan oma sielunkumppaninsa. Silloin olisitte karman suhteen tasoissa, eikä mahdollinen sivusuhteidesi selviäminen hänelle tuntuisi välttämättä niin pahalta. Melkoinen korttikeko tuo viritelmä joka tapauksessa on, tsemppiä sen koossa pitämiseen!

Äiti älä pelkää

Itse samassa tilanteessa en uskaltaisi luottaa, että nämä rakastajat eivät joskus epäonnisesti alkoholihuuruissaan lipsauttaisi jotain miehelleni. Se pelottaisi ihan liikaa. :/

CougarWoman
CougarWoman

Sitten käytetään nk. Shaggy - taktiikkaa. ("It wasn't me.")

Noei, kamala skenaario - toivottavasti ei koskaan tapahdu... o_0 

TK (Ei varmistettu)

Miksei tämä sun suhde ykköstyypin kanssa voisi olla "avoin suhde"? Kun tuo kuulostaa siltä, eikä varsinaisesti pettämiseltä. Olette molemmat antaneet sanattoman lupauksen suhteen ulkopuoliselle seksille, mutta ei varsinaisesti seurustelulle. Kerrot myös seksikumppaneillesi sun olevan varattu.

CougarWoman
CougarWoman

Kaipa se sitä vähän onkin...silti näen sen kuitenkin itse enemmän pettämisenä. 

zaika (Ei varmistettu)

Ei kai tuolla tavalla voi tehdä.Se vasta murtaa miehesi ja kaiken mitä teillä on.Vaikka hän ei saisikaan suoraan tietää,niin universumi tietää.Ja sinä itse. Me havaitsemme ja tulkitsemme paljon toisistamme,vaikka mitään ei ääneen sanoittaisikaan.Maailma on muutakin kuin ne pienet kuviot joissa seikkailemme.Tuo on varmasti sinulle paras vaihtoehto,mutta mielestäni elämässä ei voi napsia vaan niitä itselleen parhaita paloja.Ymmärrän täysin halusi omaan onneen,mutta voisiko se kuitenkin löytyä kohtelemalla muita kauniimmin.Samalla itseäsi myös. Tuli jotenkin surulllinen olo.Hyvän tekemisestä toisille,seuraa satavarmasti myös itselle hyvää.Luovu jostain,saat tilalle jotain parempaa. Enkeleitä ja valoa sinulle.Sekä tasapainon löytämistä❤

CougarWoman
CougarWoman

Kiitos kauniista kommentistasi <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Kaunis kommentti ja hyvin sanottu! Juuri näin ajattelen itsekin, mutta en vain osaa sanoa ajatuksiani julki kuulostamatta tuomitsevalta. Onneksi edes joku osaa. :)

T. Tuo aiempi "vierailija"

Biatch

No mut hei! Joko sulla on uusi kiikarissa? :)

CougarWoman
CougarWoman

Heh, ei... Pidän vähän taukoa nyt, lomakin parin viikon päästä alkamassa. ;)

Biatch

Lomalla se mieli lepääkin ihanissa treenatuissa kolleissa. ;) *slurp*

Vierailija (Ei varmistettu)

Yhä eniten nettitutun aktiiviseen viestintään ei saisi varauksetta luottaa. Viestintä ei todista vilpittömyyttä, se ei ole aitoa ystävyyttä vielä.

Naiset, jos ette halua riskejä läheisillenne, älkää tuoko pettäjäpalstalta on parisen viikkoa sitten etsittyä, kaksi kertaa tavattua miestä läheistenne elämään. Ei pitäisi antaa yhä vieraan ihmisen tutustua läheisiin, kun tuo henkilö vieläpä itse haluaa esittäytyä heti alkuun heitä sumuttaen ja valheellisesti.

Metsästä törähtää

Yritä pitää järki päässä. Kun petät, niin sitten petät, mutta älä sotke asiaan ulkopuolisten tunteita. Pettäminen on tehtävä omassa kuplassa, suojeltava siltä muut ja kannettava seuraukset niin paljon yksin kuin vain pystyy.

Kuvailemasi tilanne karkaa usein käsistä. Et pysty vaikuttamaan siihen, ketä lopulta sattuu ja kuinka kovaa. Kun alat tarjota ihmisille kontaktipintoja lakanoiden ulkopuolella, niin muste lähtee leviämään.

Olen tätä blogia silloin tällöin seuraillut. Välillä on sellainen tunne, että et oikeasti pyri ratkaisemaan ristiriitaista tilannettasi vaan yksinkertaisesti nautit näiden kuvioiden pyörittelystä. Siinä ei olisi mitään väärää, jos vaara ulkopuolisten satuttamiseen ei olisi niin suuri.

Mietihän hetki, onko mopo lähtenyt käsistä. Millaisia ovat toimintasi todelliset motiivit. Ovatko ne ratkaisukeskeisiä vai eivät?

CougarWoman
CougarWoman

Mä olen itseasiassa jo vähän tätä miettinytkin...siksikin pidän nyt vähän taukoa sutinoissa. Relevantteja pointteja tuot julki. 

Mutta noihin kontaktipintoihin - sekä-että ei olisikaan mulle optio, joko-tai sen sijaan kyllä. Eli ei sekä panna että esitellä muille, joko pannaan yksistään, tai ei panna ja esitellään muille. Jälkimmäinen on toistaiseksi minulle toteutettavissa oleva skenaario. 

Mopon kaasukahva on syynissä. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.