Polttarimurinaa #2

CougarWoman

Oltiin viime lauantaina toisen seremoniamestarin kanssa kylässä tulevan avioparin luona. Tarkoituksena oli jutella alkuperäisestä suunnitelmasta ja aikataulusta hääpäivänä, ja tarkistaa, ettei mitään olennaista ollut jäänyt huomioimatta.

Tuleva morsmaikku oli valmistanut meille upean lounaan salaatteineen päivineen, ja leiponut jälkiruuaksi karamellijuustokakkua, joka oli juuri niin kaloripitoista, kuin miltä kuulostaakin. Mutta tietysti ihan taivaallisen hyvää.

Vasta, kun olimme jo tekemässä lähtöä, tuleva sulhanen karautti kurkkuaan ja sanoi hieman ujosti enemmänkin sukilleen kuin meille:

“Mitenkäs tuota…voisitteko tarkistaa ikäänkuin seremoniamestareitten auktoriteetilla että missä menevät mun polttareitten osalta, kun olen jo parilta kaverilta kuullut, että päivääkään ei ole vielä lyöty lukkoon. Alkaa vähän jännittää että meneekö viime tippaan.”

Pyysin sulhaselta saman tien listan osallistujista, ja aloitin puhelinrallin sulhasen veljestä, joka toimii bestmanina.

“Niin joo, no en mää oikeestaan ole vielä suunnitellut mitään. Ja itseasiassa kun mää oon vähän kiireinen, niin mun tyttöystävä hoitaa sitä, halluutko puhua sille?”

Tässä vaiheessa piti ottaa lootusasento ja hengitellä vähän syvempään, jotta äänensävystäni pysyisi poissa edes se katkerin sappi. Kyseinen tyttöystävä on nimittäin juurikin se Luopio, joka oli jo morsiamelle käynyt vinkumassa mauttomista polttarisuunnitelmista. Samainen henkilö oli nyt siis vastuussa sulhasen onnistuneista polttareista?!

Hillitsin itseni ja onnistuin kuulostamaan edes puolittain ystävälliseltä, kun selitin, että polttareitten järjestäminen on bestmanin homma; ja että jos sulhanen olisi halunnut veljensä tyttöystävän järjestävän kyseiset hippalot, hän varmaan olisi alun perinkin kysynyt häntä. Tiedustelin samaan hengenvetoon, mitä asialle nyt konkreettisesti oli tähän mennessä tehty.

“No kyllä mää tekstiviestin lähetin tossa…joo…kuukausi takaperin, että ketkä halluu osallistua. Laitoin siihen viestiin vielä, että päivämäärä, budjetti ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.”

Pysyin kannustavasti vaiti.

“Niii…no sen jäläkeen…ootatko hei vähän. Miiiljaaa! Nii ootkosää mitä suunnitellu niihin polttareihin?”

Taustalta kuului kiivastunutta säksätystä. Joko nurmikon kastelusysteemi oli mennyt erehdyksessä päälle, tai sitten “Miljalla” oli tapana kommunikoida sataprosenttisesti staccatona.

“Juuei se Milja oikeen vielä mittään…että niinko suunnitteluvaiheessa vielä.”

Tällä kertaa pysyin vaiti, sillä en uskaltanut taata, että ulosantini olisi ollut painokelvollinen.

“Nii tuo meijän Miljahan sitten on riidoissa sen Ollin tyttiksen kanssa, että tuskinpa se sitten Olliin ottaa yhteyttä ollenkaan…”

Että siltä pohjalta sitten. 

Kommentit

: O (Ei varmistettu)

Voi v..u, mitä hemmoteltuja kakaroita. Ne luultavasti odottaa, että äiti tulee ja hoitaa.

Ei jumankauta (Ei varmistettu)

Eikä! Jos sulhasen ystävät ovat noin luusereita, niin eipä tuo sinun ongelmasi ole. Selviääpähän sulhaselle mitä ystävät ovat miehiään jos polttareita ei tule. Ja kyllä sulhasessa pitäisi olla sen verran miestä, että itse kysyisi miten homma etenee. Itse aikoinaan sanouduin irti kaason hommasta kun kaasolla alkoi olla ihan älyttömät vaatimukset polttareille sekä oletti että kaaso yksin pyörittää koko hää showta.

CougarWoman
CougarWoman

Mun mielestä olisi aika surullista, jos sulhanen saisi huonot polttarit vain sen takia, että on velvollisuudesta kysynyt veljeään bestmaniksi.. 

Sulhasenhan ei mun mielestä ihan periaatteesta itse kuulu alkaa monitoroimaan omia polttareitaan, eli ihan oikeutettua että pyysi sitten meitä tarkistamaan. Tai kai se voisikin alkaa niitä itsekin järjestämään, mutta silloin koko hommasta menisi maku.

Tärkeintä on, että morsiusparilla on hyvä fiilis, ja jos voin siinä auttaa vähän vätyksiä persiille potkimalla, niin mikä ettei :) 

Anna Blue Eyes

Hyvä, että kysyi teitä ja hyvä, että kyselit niiden polttareiden perään. Voin kuvitella, että muut (tai ainakin useimmat) sen miehen polttariseurueesta ajattelee vaan, että no bestman hoitaa ja ilmoittelee varmasti sitten mitä, missä ja milloin. Tai ottaa yhteyttä, jos tarvitsee jotain suunnitteluapua.

Ghostfire

Nyt tuli kyllä ihan hirveän paha mieli sulhasen puolesta. :( Helvetin munaton rutku bestman! Milja varmaan seisoo sitten alttarilla papin vieressä, että voi vahtia kumpaakin puolta?

CougarWoman
CougarWoman

Joo mulla ihan sama. Oon tosi tyytyväinen että puutuin, ei tämä saaga tähän vielä lopu!! :D 

Ei. Voi. Olla. Totta.

Uskomatonta, että tommosia miehiä ja etenkin niitten muijia on olemassa. Huoh.

Riinanen
Onnenavaimia

A-pu-a! 

Torey
Näissä neliöissä

Ihan käsittämätöntä!

Tiedän tosin tällaisia tapauksia olevan enemmänkin.

Ystäväni oli morsmaikun kaasona ja järkkäsi mahtavat polttarit! Myöhemmin kuuli sulhasen polttareiden olleen totaalisen paskatapahtuma ja näinpä ystäväni järjesti myöhemmin sitten sulhaselle uudet "polttarit", joissa oli sitten sekasin sekä miehiä, että naisia, mutta vaan sellaisia joiden kanssa päivästä tuli mahtava! Sai edes hiukan pelastettua sulhasen fiilistä. :)

Suvituuli.S
MadebySuvituuli

Oh olipa ihana kaaso. :)

CougarWoman
CougarWoman

Just tuon takia ihan mielelläni vähän vahdin, että miten järjestelyt etenee... Sulhanen ja morsian ovat ihmisinä ja ystävinä todella, siis todella mukavia; aina valmiina auttamaan, lojaaleja, pyyteettömiä. Olisi tosi inhottavaa jos huonon suunnittelun takia sulhaselle jäisi polttareista paha maku suuhun :(

Suvituuli.S
MadebySuvituuli

Tämähän on eeppinen rakkauden juhla! Kyllä moni saippuasarja kuivuu kakkoseksi tämän rinnalla.

Jään seuraamaan popkornit lämpimänä seuraavia juonenkäänteitä. :)

En voi käsittää miten polttarit on nykyään niin hermeettisen vaikeita. Säälittää sulhasen puolesta ettei oma kaveriporukka viitsi järjestää kivaa iltaa ystävälleen.

The D (Ei varmistettu)

Omista polttareistani kirjoitettiin paheksuvasti yleisönosastossa. Joku oli pahoittanut mielensä, kun oli nähnyt minua kuljetettavan umpihumalassa ympäri kaupunkia toukokuun koleudessa punaisella ihomaalilla värjättynä ja vaatteina ainoastaan mielisairaalasta varustetut kalsarit, jotka nekin olivat suurimman osan aikaa nilkoissa kavereiden kiskomana. Kirjoituksessa ei povattu avioliitolle polttareiden perusteella kovinkaan pitkää ikää. Onhan tuo kuitenkin kestänyt kohta 20 vuotta. Mieluummin pitää tämän kuin päätyy uusiin polttareihin.

Enfant Terrible

Voi apua! Nyt pitääkin kysästä kaasoilta, etteivät ne hajoa täysin polttareiden järjestämisessä! Mutta     oikeasti, ihmetyttää kyllä aikuisten ihmisten toiminta!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Vähän offtopic, mutta aina ku mä näen tän mainoksen täällä Kalifornian telkkarissa, mä ajattelen sua :D

Anna Blue Eyes

"Oh, so you're a computer geek..."

"You fold sweaters for living, honey."

Paras :D 

CougarWoman
CougarWoman

Aahhhaaahhh parhautta! :D :D :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Julia Ann!

saimah
Mintulle mies 2014

Tsiisus. Aivan jäätävää. Enpä ole ennen kuulut, että kaason pitää mitenkään setviä sulhasen polttareita. Kaikkee sitä oppii ku vanhaks elää.

CougarWoman
CougarWoman

Niin no, enhän mä kaaso olekaan, vaan seremoniamestari. Tai kuten mieheni minua nimittää, "häänatsi" :D

saimah
Mintulle mies 2014

Häänatsi! :D no sillä tittelillä voi huoletta huseeraa. Voitko ensitöikseks taklata helvettiin sen muijan (veljen vaimo), joka siellä nyt operoi. 

Kommentoi