Raksakundin virhearviointi

CougarWoman

Kerroin välipäivämöllöttelypostauksessani Raksakundista, jonka arvioin vähän nörtiksi, ja nimesin tyypin Raksakundiksi, koska jotenkin sain hänen puheistaan sen käsityksen, että hän toimii jonkin sortin hanslankarina rakennuksilla.

Kävi ilmi, että Raksakundi onkin oikeasti Puuseppä, joka kuulostaa heti jotenkin paljon paremmalta. Uuuh, olen aina pitänyt miehistä, jotka tekevät käsillään töitä – siksiköhän en jaksa oikein viehättyä pukumiehistä, joiden kädet ovat yhtä sileät (elleivät sileämmätkin) kuin omat käteni?

Raksakundin Puusepän “nörttiys” (ei alkoholia, ei savukkeita, vakavia elokuvia - joskaan pelkästään nämä kriteerit eivät tietysti sinällään tee kenestäkään nörttiä; ja vaikka tekisivätkin, niin huomioitakoon, että nörttiys ei ole minun silmissäni mitenkään huono asia) sen sijaan oli selitettävissä täysin odottamattomalla tavalla.

Itseasiassa jälkeenpäin ajateltuna, olin hieman sokea, mitä tulee Puusepän pudottamiin vihjeisiin. Ruosteinen kolikko ei vaan tipahtanut. Muutaman päivän viestittelyn aikana olin nimittäin oppinut hänestä seuraavat asiat:

  • Alkoholinkäyttö: tiukka ei.
  • Tupakointi: ei ole kasvatettu ympäristössä, jossa edes joku polttaisi.
  • Ei kiroile. (Ja itseasiassa huomautti minun tietyistä kirosanoistani.)
  • Ei käy baareissa.
  • Ei tatuointeja, ei lävistyksiä, ei pitkiä hiuksia.
  • Uudenvuoden vietto: ystävän luona, jolla 7 tytärtä ikähaitarilla 6-19. Ohjelmassa ruokailua ja ehkä joku elokuva.

Alkaako jollain muulla tällä välin jo raksuttaa?

Niinpä.

Puuseppä elää kaksoiselämää erittäin uskonnollisessa yhteisössä, jonka jätän mainitsematta nimeltä hänen pyynnöstään. Hän haluaisi erota, mutta pelkäisi sen särkevän äitinsä sydämen, joten päätyi pettäjäsivuistoille hakemaan – hänen sanansa – pakopaikkaa rinnaikkaisuniversumissa, jossa ei ole sääntöjä ja jossa saa olla oma itsensä ja pelkästään keskittyä nauttimaan.

En osaa edes kuvitella, miltä tuntuu elää päivittäin jonain muuna kuin mitä tuntee olevansa; miltä tuntuu ikäänkuin olla vankina omassa elämässään. Puuseppä asuu nimittäin vielä kotona, ja osallistuu siis kaikkiin yhteisön rituaaleihin. 

Hän tulee luokseni jo perjantai-iltana, sillä ei omien sanojensa mukaan jaksa odottaa lauantaihin asti, koska haluaa tavata minut niin kovasti.  

Toivottavasti voin tarjota hänelle hänen kaipaamansa pakopaikan. 

Minä siis kohta "deittailen" parrakasta puuseppää. Tunnen oloni lievästi sanottuna hieman mariamagdalenamaiseksi. 

Kommentit

Naislaif
Naislaif

Ihan ekaks. Puusepät on jees! Jees on myös se, että asiat selviävät ja tiedät taustat.

Minun paras ystäväni kuului pitkään mormoni-kirkkoon. Lapsena liittyi ja aikuisena uskalsi irtautua. Ei ollut helppoa, kun lähes koko joukku tuntemiasi ihmisiä jätti. Olen 35 vuotta seurannut kipuilua,jonka vahva uskonnollinen yhteisö jättää ja kuinka sen aiheuttamat jutut seuraavat. 

Yksi kanava irtautumiseen on ehkä sinä ja sinun avaama maailma. Kannattaa varovasti ehdotta etsimään netistä tietoa esim. Uskontojen uhrit tuki UUT ry tai joku muu vastaava. Tie tulee olemaan pitkä......

Tsemppiä ja onnea tapaamiseen :)

CougarWoman
CougarWoman

Näinpä. Myöntää täytyy, että aluksi vähän hätkähdin; mieleen tuli heti ne lukemattomat artikkelit ja nettikirjoitukset ym. ym, mitä ko. yhteisöstä olen päivitellen lukenut. 

Ja sitten heti perään - silleen nanosekunnissa - tuli semmoinen minä olen viimeinen ihminen tuomitsemaan - epifania.

Että jos mä kerta tykkään tyypistä, niin mitä väliä sen taustalla on. Että jos se pystyy olemaan - taustastaan huolimatta - tuomitsematta tämän tatuoidun tupakoivan viiniälipittävän kiroilijan, ja vieläpä jopa viehtymään tästä aika huolella ja aika äkkiä, niin...ehkä me voidaan ottaa toisemme (pun not intended) ihan vaan ihmisinä. Tabula rasa ilman kehyksiä.

En ehkä ihan heti ala ehdottelemaan UUT:n sivuja tai muuta vastaavaa, luotan että osaa itsekin käyttää nettiä. Ajattelin ensisijaisesti vaan olla ja antaa toisenkin olla... :) 

Naislaif
Naislaif

Rauhaa ja lempeyttä! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Taitaa olla tuntemani tyyppi kyseessä.etunimi alkaa E.llä ja sukunimi myös

CougarWoman
CougarWoman

Eipä ole. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Anna mä arvaan... lestadiolainen...

CougarWoman
CougarWoman

En kommentoi. :) 

Parrakas, uskonnollinen puuseppä; Jeesus Kristus? ;) 

CougarWoman
CougarWoman

Siksipä postauksen viimeinen lause! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Amish?....peace

CougarWoman
CougarWoman

En kommentoi. :) 

Huh! (Ei varmistettu)

Taustasta tuli mieleen, että onko poikuus siis vielä tallella? En itse pystyisi siinä tapauksessa :D

CougarWoman
CougarWoman

Oho, enpäs ole kysynyt, eikä ole maininnut asiasta... 

Vierailija (Ei varmistettu)

Minkä vintin kätköistä olet kaivanut tuollaisen kummallisen ilmaisun, kuin "ruosteinen kolikko tipahtaa", jota käytät suhteellisen usein? En ole kuullut sitä koskaan missään muualla, ja jos tuon syöttää googleen, niin sieltäkään ei tule hittejä kuin tähän blogiin. Liekö ihan omaa keksintöäsi?

CougarWoman
CougarWoman

Heh, taitaa olla ihan oman "vintin" kätköistä tosiaan. :D 

Hiirulainen

Englannin kielessä käytetään ainakin ilmaisua 'penny drops'. Oisko jotenkin sieltä tarttunut kolikon putoaminen?

CougarWoman
CougarWoman

Tuo on muuten erittäin todennäköistä! :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Tunnen tuon lestadiolaisen tyypin joka tekee kattohommia..kannattais pysyä kaukana siitä..

CougarWoman
CougarWoman

Kiitos vinkistä/varoituksesta <3 

Mutta: ensinnäkin epäilen vahvasti, onko kyseessä sama tyyppi syistä, joita en halua alkaa erittelemään anonymiteettisuojaan vedoten. 

Ja toisekseen - mä olen jo kauan sitten päättänyt, että muodostan ihmisistä oman mielipiteeni, enkä usko muitten subjektiivisiin kokemuksiin. En siis kuuntele ns. juoruja...

Ehkä tämä asenne takaa sen, että kaadun turvalleni muita useammin, mutta ehkä se myös on sen arvoista. Kokeiluvaiheessa tämä metodi! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.