Sinne meni se zen sitten (ja Mossekin siinä sivussa)

CougarWoman

Viimeinen keskustelu Mossen kanssa Messengerin kautta eilen meni jotakuinkin näin (en voi ottaa screenshotteja, sillä poistin koko keskustelun – mutta nytpä voin suomentaa):

P: Nyt on sitten lennot varattu ja majoitus ja kielikurssi maksettu – lähtövalmiina siis! Jej!

M: Siis oikeasti olet menossa sinne potentiaalisia terroristeja auttamaan vai?

(Mitä mä just luin – momentti)

M: Eikö millään, mitä olen sanonut sun sinne menosta, ollut mitään painoarvoa?

P: En mä sinne mitään potentiaalisia terroristeja auttamaan mene, vaan ihmisiä.

M: Ne mitään ihmisiä ole, ne on arabeja ja potentiaalisia terroristeja kaikki.

P: No mä en nyt vaan ajattele noin. Ei kaikki arabit ole pahoja.

M: Just joo, kaikki arabit ei ole terroristeja, mutta kaikki terroristit on kyllä arabeja. Sä et nähtävästi tunne arabeja ollenkaan kun olet noin naiivi. ISIS, Hizbollah, PLO, Al-Qaida…jatkanko listaa vielä?

(Tässä vaiheessa vitutuskäyrä alkoi olla jo aika korkealla)

P: Mä en luokittele ihmisiä uskonnon tai rodun mukaan, mulle ne on vaan ihmisiä. Vai luuletko sä, että mä ajattelen sua ensisijaisesti jonain vitun juutalaisena?

M: Mulle ihan vitun sama, minä sä mua ajattelet…

M: Aiotko siis oikeasti lähteä sinne?

P: Kyllä, kuten sanoin, kaikki on maksettu. Olen siis oikeasti menossa.

(Viiden minuutin tauko)

M: Olen just poistanut kaikki meidän keskustelut, sun kuvat ja videot ja sun puhelinnumeron. Toivon, että teet samoin. Älä enää ikinä ota muhun yhteyttä.

(Mitä mä just luin, osa 2)

P: Well shalom fucking aleichem to you too, motherfucker!!!!

(Poistan keskuskelun ja blokkaan Mossen Messengeristä, ennen kuin tyyppi edes ehtii lukea kommenttini)

Olen aina tiennyt, että Mosse on…noh, sanotaanko, että vähemmän suvaitsevainen nimenomaan arabimuslimeja kohtaan. Mutta ennen onnistuin sivuuttamaan sen, ymmärtämään, että ehkä tämä suvaitsemattomuus johtuu hänen armeijatraumoistaan.

Ylläolevan keskustelun aikana tuli kuitenkin oikeasti fyysisesti paha olo, ja tajusin, etten oikeasti voi olla enää ikinä missään tekemisissä kyseisen tyypin kanssa.

Loppukommenttini olisi tosin voinut olla vähän enemmän aikuismaisempi. Sinne meni mun zen. 

Kommentit

Juliette_D (Ei varmistettu)

Mulle sanoi täällä kerran eräs Buddhalaisessa yhteisössä munkkina asuva mies kerran että 'no many how much you meditate and think someone with loving kindness, some assholes will remain assholes'. Aina ei voi olla totaalisen zen, mutta se on elämää!

Jjj (Ei varmistettu)

Ah, ymmärrän niin että käyrä nousee! Nyt jos vielä voisin tuohon keskusteluun heittää muutaman tilaston niistä ihan länsimaalaisten, ei-arabien, terrori-iskuista. Ihan vaan että, ei, kaikki terroristit eivät ole arabeja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Heitä tähän, olen kiinnostunut!

Jjj (Ei varmistettu)

Ensimmäiseksihän on tärkeää ymmärtää mitä "arabi" tarkoittaa. Se ei tarkoita automaattisesti islaminsukoista (vain noin 20% islaminuskoisista on arabeja), vaan arkikielessä kuvaa henkilöä, joka puhuu äidinkielenään arabiaa. Ennen islamin leviämistä ja sen mukana myös arabian kielen leviämistä, arbeista puhuttaessa tarkoitettiin seemiläistä etnistä ryhmää. (Näin tämän määrittelee Global Britannica). Siksi särähtää aika kovasti tuo "kaikki terroristit ovat arabeja". Terroristejahan löytyy ihan kaikista kieliryhmistä.

Mieleen tulee heti ainakin muutama melko tunnettu terroristi, jotka eivät olleet arabeja, toinen on uskonnoltaan islaminuskoinen, mutta ei arabi. Ensimmäinen esimerkki on Anders Breivik ja toinen Bostonin pommittaja Dzhokhar Anzorovich. Terrorismi on ylipäätään hankala käsite ja siihen liittyy erilaisia määrittelyyn vaikuttavia asianhaaroja ja niitä tulkitessa esimerkiksi osa kouluampumisista ja massamurhista voidaan tulkita myös terroristi-iskuina.

Tässä muutamia linkkejä terrorismista, yksi on useamman vuoden takaa ja pari muutaman vuoden takaa, mutta niistä saa myös aika hyvän kuvan erilaisista iskuista:

https://www.fbi.gov/stats-services/publications/terrorism-2002-2005#terr...

http://economicsandpeace.org/wp-content/uploads/2015/11/Global-Terrorism... (Tässä on paljon mielenkiintoista tietoa, erityisesti "lone-Wolf" -terrorismista. Sivuilta 57-58 on löydettävissä muutama hyvä kuvio, joissa selviää, ettei islamistinen fundamentalismi ollut suurin syy esimerkiksi lone-Wolf-terrorismissa.)

https://www.europol.europa.eu/activities-services/main-reports/te-sat-20...

CougarWoman
CougarWoman

Kiitos tästä!!! 

Sinkkis (Ei varmistettu) Http://Sinkkulaiffii.wordpress.com

ANTEEKS, mut tipahin niin tolle vikalle viestille, et mun on pakko kirjottaa se muistiin ja käyttää tarpeen tullen :D:DsD

CougarWoman
CougarWoman

:D :D :D 

Siitä vaan! Tämä on kieltämättä näin jälkikäteen ajateltuna ihan ässäviesti silleen ysäri-diehardtyyliin, jos on tarvis dumpata hepreaa äidinkielenään puhuva tyyppi (niche market?). :D 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllähän toi asia nyt oli tyypin profiilissa aika selkeästi esillä koko ajan. tiedostit sen alusta asti. Mutta ehkä ne tuli todellisiksi nyt sitten vasta.

CougarWoman
CougarWoman

Niinpä... 

Lonely Parade

"Mutta ennen onnistuin sivuuttamaan sen, ymmärtämään, että ehkä tämä suvaitsemattomuus johtuu hänen armeijatraumoistaan."

Olisko nyt kuitenkin kyse uskonnosta? Israel-Palestiina-väännöstä yms. Tämä käy malliesimerkkinä siitä, miten syvällä tuollaiset asenteet ovat, vaikka käsittääkseni Mossekaan ei mitenkään erityisen uskonnollinen ole. Hänelle arabi on muslimi ja terroristi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.