Unenlahjoista, oksentavista koirista ja tiimityöskentelystä

CougarWoman

Ykkösmies ei oikeasti herää kovinkaan helposti. Joskus, kun nukahtaa sohvalle, ei herää vienoon ja hempeään ääneeni, joka lempeästi häntä yrittää vokotella unen puutarhasta takaisin todellisuuden porteille. Ei herää hellään ravisteluunikaan.

Ja kaikki minut tuntevat tietävät, mitä tarkoitan “vienolla”, “hempeällä” ja “lempeällä”. Muut voivat koettaa arvata. Mutta Ykkösmies ei herää, ei vaikka oma ääni on jo variksenkäheä ja ravistelu alkaa sattua (omiin) hartioihin.

Sen sijaan Ykkösmies on työnsä puolesta tottunut “äkkiherätyksiin” puhelinsoitoilla. Niinpä nykyään, mikäli minun pitää herättää Ykkösmies tehokkaasti ja nopeasti, soitan yksinkertaisesti hänen kännykkäänsä. Mies pomppaa joka kerta jalkeille välittömästi ja sataprosenttisen hereillä.

Tämä on muuten joka kerta ihan yhtä hauskaa.

En tajua, miten miehet (vai olenko vain minä niin onnekas, että olen onnistunut pariutumaan tukkinukkujan kanssa) voivatkin olla niin syväunisia.

Minä heräsin viime yönä siihen, että koira yökkii. Siitäkin huolimatta, että käytän korvatulppia. Samalla tajusin kaksi asiaa.

  1. Olen ninjaakin nopeampi, jos tilanne niin vaatii.
  2. Ykkösmiehen shokkiherätyksenä toimii mainiosti myös se, että pistää varoittamatta makuuhuoneen valot päälle kello kaksi aamuyöllä.

Koiran yökkiminen käynnisti seuraavanlaisen tapahtumasarjan:

Minä lennähdin ukemintapaisella kierähdystyylillä sängystä kakomisäänen suuntaan ja läväytin samalla valot päälle samaan aikaan yöpaitaani riisuen; olin jo ehtinyt kartoittaa, että yhtään pyyhettä tai muuta oksennuksen vastaanottamiseen sopivaa kankaankappaletta ei ollut lähettyvillä, ja koira oli aikeissa oksentaa valkoiselle lampaantaljalle. Vaihtoehtoisesti ykää menee puulattian lautojen väliin, joten jonkinasteinen suoja on tarpeen.

(Huomio ei-koiranomistajille tässä vaiheessa: koiran kakomisen ja itse oksun välinen aika on vakio, ja mitataan sekunneissa.) 

Nappasin liki 70-kiloisen koirani puolinelsoniin ja onnistuin siirtämään kakovan ja vastaanhangoittelevan mötikän kauemmaksi lampaantaljasta ja asettelemaan yöpaitani projektiilin alle.

Aikaa tässä vaiheessa oli kulunut ehkä noin kymmenen sekuntia. Up yours Matrix.

Ykkösmies oli pongahtanut tikkana istuma-asentoon.

“Mitähelvettiä?”

Vastasin sanattomasti vain liikauttamalla käsivarsiani kämmenpuolet ylöspäin terävästi alaviistoon yöpaidallani makaavaa oksulammikkoa ja syylliseltä näyttävää nelijalkaista kohden, katsoen samalla miestä silmiin.

“Jaa. Okei.”

Ykkösmies nousi rauhallisesti vuoteesta, kutsui koiran mukaansa ja vei tämän pihalle. Minä juoksutin sillä välin pussiksi kiepauttamani yöpaidan pöntön kautta lavuaariin, ja aloin nyrkkipyykille. Mies ohitti alastoman pyykkärivaimonsa myöskin alasti, kantaen vedellä ja pesuaineella täytettyä ämpäriä. Heitti ohi kulkiessaan hurmaavan ja ymmärtäväisen hymyn, johon vastasin, eikä edes tehnyt tiukkaa.

Tullessaan huuhtomaan ämpäriä mies pikemminkin totesi kuin kysyi, edelleen rauhallisesti:

“Niin sähän varmaan menet vielä tupakalle. Että otatko kulta sen koiran sieltä sitten tullessa mukaan.“

Alle kymmentä minuuttia myöhemmin makasimme taas molemmat sängyssä, koira oli jätetty surusilmäisenä ihmettelemään olohuoneeseen. Ykkösmies veti minut lusikkaan ja kuiskasi puoliunisesti hyvän yön toivotukset.

Tarinan opetus? Edes koiranoksennusten siivoaminen aamuyön tunteina ei vituta, jos sen tekee itselleen oikeasti rakkaan ihmisen kanssa, tiimityönä. 

Kommentit

Mekotusta

Tuttu tilanne! Kun tajuaa koiran yökkivän sängyssä tai olohuoneen karvamatolla ylösnoususta oksennuskipon etsimiseen ja vastaan hangoittelevan piskin lattialle raahaamiseen menevä aika lasketaan sekunneissa. Oksennuskippo käden ulottuvilla: must. Ei keltaista limaa pitkin lakanoita ja siivoukseksi lasketaan puklun huuhtominen pöntöstä ja kipon puhdistus. Ja reppanalta näyttävän koiran suupielien pyyhkiminen. Pian kaikki voivat palata samaan sänkyyn tuhisemaan unten mailla. Miksi koiran muuten täytyy aina yrittää laatoittaa sänky tai matto...

CougarWoman
CougarWoman

Heeei oksennuskippo! Miten en ole tullut ajatelleeksi... 

Ne kai haluaa suorittaa toimituksen jonkun pehmeän päällä. 

watch this space

Uskallanko edes kysyä, paljonko 70-kiloisesta koirasta? Mun ja eksän 16-kiloisestakin sitä tuli tarvittaessa ihan kiitetteviä määriä..

Mutta joo, noista miesten unenlahjoista.. Eksä oli juurikin sellainen, että heräsi tasan omaan herätyskelloonsa, muuten olisi nukkunut vaikka ydinsodan läpi. Edes koiran välillä keskellä yöllä saamat haukunnan sekaiset ulvomiskohtaukset (kuuli jotain epäilyttävää ulkoa, yöllä siis joko skeittarit tai humalaiset) eivät riittäneet herättämään. Eli voi varmaan arvata, kuka meillä oli vastaanottamassa niitä koiran oksuja?

watch this space

Unohtui ekasta lauseesta sitten puolet, eli piti lukea paljonko oksua tulee 70-kiloisesta koirasta :D

CougarWoman
CougarWoman

Heh, kyllä sitä tulee varmasti muutaman kilon/litran verran... (Ah, mikä keskustelunaihe :D)

watch this space

:D Koiran oksu, aina yhtä ihanaa. Vaikka koiraa onkin välillä ikävä, niin en voi sanoa että olisin jäänyt yöoksuja kaipaamaan (miksi se muuten tulee aina vain öisin?) :D

Koira siis oksentelee nykyään eksän hoteissa. Välillä kyllä mietin, löytääkö se vaan aamulla kuivuneet oksut matolta kun ei kuitenkaan kyseiseen toimitukseen herää...

CougarWoman
CougarWoman

On siis itsellekin kyllä joskus käynyt niin, että aamulla ensimmäiseksi herättyään on työntänyt varpaansa vielä suunlämpimiin puoliksisulaneisiin nappuloihin... *puistatus* 

Lapset ja koirat tiemmä yrppää vain öisin ;) 

Torey
Näissä neliöissä

Meillä on todettu se, että mies ei noin vaan herää lapsen itkuun/huuteluun. Kyllä se olen minä joka joko kiikuttaa lapsen meidän sänkyyn keskellä yötä, tai sitten saan tökkiä miehen ylös sängystä. 

Joskus on herra jopa ollut ihan ihmeissään kun aamulla onkin välistä löytynyt pieni prinsessa. "Missä välissä se tuohon tupsahti?"

 

KaHeVi
Life Time Story

Samat unenlahjat pätee minun mieheen ja tuo koko sinun yöprojekti itseasiassa myös lapsiin. Eli kun ensimmäinen yökkinä käy (jos on siis alkanut kesken yön esim. oksennustauti, mikä on oikeastaan aika vakio alkamisaika) niin sen ekan yökkinän ensimmäisen sekunnin aikana minä olen jo hakenut sankon ja silittänyt lasta ettei hän säikähdä ja miettinyt mistä tämä voi johtua ja melkein pessytkin oksennuksen kun mies heräilee ja alkaa auttamaan siivoamisessa :D

Muuten, jos samalla tiimityöskentelyllä ja maltilla hoidatte mahdollisen tulevan vauvan/lapsenkin niin hyvin menee :)

Kristaliina
Puutalobaby

Just aloin kommentoida samaa kuin KaHeVi tuossa viimeisellä lauseella! Tiimityö on parasta - ja kun tuollainen yhdessä toimimisen malli on jo valmiiksi olemassa, niin sehän lupailee tosi hyvää siihen tilanteeseen, jos tarinan oksentaja olisikin jossain vaiheessa vaikka pieni ihmislajin edustaja  :)

Mari Johanna se on (Ei varmistettu) http://www.liuskapaivassa.blogspot.fi/

Justiin noin se menee. Kun kuulen yöllä koiran yökkäävän, toimin kuten Cougar woman, salamannopeasti ja REM-unen keskeytyksestä välittämättä. Aikaa on todella vähän.

Ainoastaan kerran on käynyt toisin. Olin tullut baarista ja nukuin sellaista elottoman räsynuken unta. Hämärästi muistan kuulleeni koiran kakomista, mutta mitäpä känniläinen siitä piittaisi. Kunnes koira, ikään kuin kostona siitä että jätin hänet yöksi yksin, oksentaa suoraan naamalleni.

CougarWoman
CougarWoman

Aahhaahh paras ikinä! "YEAH YOU NOW AWAKE BITCH?!" (Okei vähän liikaa Breaking Bad vaikutteita...)

Amma
Why you little!!

I feel you. Asioita joita opetin ensimmäisenä koirilleni on käsky "ei matolle", jolloin koira siirtyy pois maton päältä oksentamasta/pissaamasta. Laminaatti ei onneksi ota niin nokkiinsa siinä kymmenessä sekunnissa kun haen jotain pyyhkimisvälinettä. Koska mikä yöpaita?

Samat unenlahjat on näköjään kaikilla miehillä. Meillä koira on kohtelias ja menee oksentamaan alakertaan sohvan taakse tai herättää lapset. Mutta tuo yökkimisääni lapsilla on melkoinen lähtölaukaus. Muistan erään vatsataudin aikana nähneeni vielä unta, kun olin jo kipon kanssa lapsen vieressä ettei tarvitse putsata koko sänkyä keskellä yötä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.