Vahingossa viime tipassa lihatonta lokakuuta

CougarWoman

Viime perjantaina, lokakuun viimeisenä päivänä ja All Hallows' Evenä  oli tarkoitus alkavan viikonlopun kunniaksi vähän herkutella. Olin ostanut kanafilettä, tortilloja, paprikaa, herkkusieniä, jäävuorisalaattia ja tomaatteja. Miettinyt valmiiksi, miten viimeksi mainituista saa kivan ja tulisen salsantapaisen (no chilikastikkeella ja itse sekoitetuilla tex-mex-mausteilla tietysti).

Ykkösmies ei ollut vielä tullut kotiin, kun olin jo pilkkonut paprikat, sienet ja tomaatit; ja sekoittanut salsan, joka sai ylähuulen kihelmöimään.

Avasin kanapaketin ja haistoin, kuten aina teen.

YÄKHYI.

Tarkistin päiväyksen – vielä olisi pakkauksen mukaan ollut päivä pelivaraa, enkä ole yleensä edes turhan tarkka noitten päiväysten kanssa. Mutta ei. Haiskahtava kana päätyi roskiin; en uskaltanut sitä enää edes koirille kypsentää. Jos tupakoitsijan klyyvarinikin mukaan liha haisee, sillä ei ole enää pannulle asiaa.

Sitten iski dilemma. Ruokakauppaan en enää halunnut/jaksanut lähteä, eikä koko huushollista löytynyt minkään sortin lihaa. Nälkäkin alkoi jo kurnia, ja sisäinen keittiöprinsessani halusi aterian olevan valmis sillä sekunnilla, kun Ykkösmiehen auto ajaisi pihaan.

Kuivamuonakaappi pelasti. Tölkki mustapapuja päätyi pannulle paprikan ja sienien sekaan.

Tähän väliin on todettava, että Ykkösmies ei periaatteestakaan syö kasvisruokaa. Koska “raavas mies tarvitsee lihaa” ja muuta diipadaapaa. Jo se, että lihojen päiväannokset on meillä saatu vähennettyä hassuun sataan grammaan, on pienoinen ihme. Ennen vedeltiin monen sadan gramman entrecotteja ja upotettiin hampaat pitkään riviin ribsejä “liha miehen tiellä pitää” –periaatteella. (Piti se kyllä naisenkin tiellä, ja tanakasti pitikin.)

Fuskasin ja tein annoksen valmiiksi sen sijaan, että olisin tarjoillut tortillat perinteiseen “kokoa itse” –tapaan. Ettei se huomaisi, että nyt mennään lihattomalla.

Puolivälissä tortillaa Ykkösmies keksi kysyä, miksi katson häntä niin kummalla ilmeellä. Tunnustin, että olin juuri syöttänyt hänelle kasvisruokaa, ja odotin jokseenkin samankaltaista reaktiota, kuin jos olisin salasyöttänyt muslimille sianlihaburgerin.

Ykkösmiehen silmät levisivät.

“Ei voi olla - eihän tää ole edes pahaa!“

Another myth busted. Seuraavaksi syötän sille salaa kalaa. 

Kommentit

AudreyN (Ei varmistettu)

Musta alkaa pikkuhiljaa tuntumaan että toi nirsoilu on joku miesjuttu. Oma mieheni on kyllä tyyppiä kaikkiruokainen, mutta on silläkin ennakkoluulonsa, juurikin tuossa samassa asiassa kuin sun Ykkösmiehelläsi. Pitäis varmaan kokeilla tota kikkaa :)
Oma isäni myös "huijattiin" uuden naisystävän toimesta sipulinsyöjäksi, vaikka mies oli aina uhonnut että haistaa ja varsinkin maistaa sipulin ihan missä vaan.
Mun puolesta äijät saa nirsoilla niin paljon kuin tykkäävät, kunhan eivät odota naisen kokkaavan eri ruokaa heidän tarpeisiinsa. Tuttavapiirissä on valitettavasti myös näitä tällaisia naisia. Ja mikä onkaan suosikkivalitusaihe? No tottakai, että voi kuinka rankkaa kun pitää hoitaa ruuanlaitto kaikkien muiden velvollisuuksien päälle, kun Jorma-Jooseppi ei tykkää syödä sitätaitätä.. :)

Arska (Ei varmistettu)

Meikäläisen mielestä ihan hyvä, että tällaisia naisia vielä on (vaikka itse olen kaikkiruokainen, enkä nirsoile) ;) Millä tavalla se on sinulta pois jos joku toinen nainen vähän paapoo miestään ?

P.S. Ja näin miehen näkökulmasta suurin osa naisista on nirppanokkia tyyliin: en syö sitä, tätä enkä tuota...

AudreyN (Ei varmistettu)

Ei se ole itseltä pois kuin sen verran, mitä joutuu sitä kaverin kitinää asiasta kuuntelemaan. Itse on itselleen kuopan kaivanut eikä siitä sopisi mun mielestä valittaa. Tyytynyt olen kuitenkin nyökkäilemään :)

Nāiádes
Naiádes

No, eipä se kai varsinaisesti keneltäkään pois ole, mutta kyllähän sitä nyt luulisi että aikuinen ihminen osaa tehdä itse oman ruokansa, jos muiden tekemä ruoka ei kelpaa. Ja jos nelikymppisenä ei vielä syö sipulia, salaattia, kasviksia, tai mitä tahansa aivan tavallista perusruoka-ainetta, niin on kyllä korkea aika opetella.

PS. Olen myös ymmärtänyt, että paapominen olisi jollain tapaa positiivista ja omasta halusta johtuvaa tekemistä [krhm, lapsille], eikä semmoista mistä tarvitsee naapurin naisille valittaa.

CougarWoman
CougarWoman

Joo siis ei meilläkään onneksi ihan "nakit ja muusi" -linjalla mennä :D Ykkösmiehen ennakkoluulot johtuu aika pitkälle lapsuuden kokemuksista; äitinsä ei ollut kummoinen kokki, ja esimerkiksi kypsensi kaikki kasvikset aina ylikypsiksi. On nyt sitten minun kokkailujen myötä oppinut, että ne voi kypsentää oikeinkin. Muuten on hyvinkin ennakkoluuloton syöjä, kokeillaan jatkuvasti uusia reseptejä ja ottaa ravintolassakin "eksoottisia" ruokalajeja. 

Jos kerran partnerina suostuu laittamaan eri ruokaa niin siitä ei mun mielestä pitäisi valittaa ;)

Tove Janssonin tytär

Jes! Ihan niin kuin liharuoka, kasvisruokakin voi olla hyvää tai pahaa. Kyse on siitä osaako sitä valmistaa vai ei.

Vierailija (Ei varmistettu)

Joko sä oot raskaana? :)

Tuli vain mieleen, kun mä en voinu raskausaikana syödä ollenkaan kanaa tai muutakaan, mikä tuli paketissa, koska ne haisi avatessa aina niin pahalle mun nenään.

CougarWoman
CougarWoman

Haha, en voi olla kun pillereitten loppumisen jälkeen ei ole peitot heiluneet...vielä ;)

AnitaN
Tervetuloa Suomeen

Heii aivan klassikko :D Kasvisruoassa jotenkin erityisen tärkeää on se, miten ruoka on valmistettu ja maustettu. Muistan joskus jotain kouluruokiakin kasvisversioina l. oli vaan liha jätetty pois liharuoasta. Ei niin maistuvaa/ ravitsevaa. Mies väittää, että tunnistaa kurkun ja sipulin kaikkialle. Aloin tätä lukiessa miettiä, että jos vaan laittaisi näitä ruokaan, niin huomaisikohan se sitten lopulta... Jaaa-a? :)

CougarWoman
CougarWoman

Meillä meni jopa thai-kalakastike wokkiruuassa läpi (miehelle, joka siis ei tykkää kalasta ja uhoaa että tunnistaa missä vain); kai se riippuu miten hyvin muu tarjoiltava ruoka on maustettu.. ;) 

Kurkusta ei kanssa oikein välitä, mutta tzatzikissa ei kuulemma haittaa :D 

CougarWoman
CougarWoman

Jälkihuomautus: ihan kuin lapsista puhuisi ("kyllä se meidän Pertti lopulta söi ne brysselinkaalitkin, kun lupasin jälkiruuaksi lettuja jos lautanen on tyhjä" :D :D :D)

dira_ (Ei varmistettu)

Tuo broileripaketin ällöttävä tuoksu tulee pakkauskaasusta, ainakin yleensä. Ei siis mitenkään pilaantunutta.

CougarWoman
CougarWoman

Ei, tämä oli selkeästi pilalla...maustamattoman kanafileen ei kuulu haista oravanraadolta, vaikka olisi mitä pakkauskaasuja :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.