Valheita ja valeprofiileja

CougarWoman

Iltalehdessä oli eilen juttua naisesta, joka sai aviomiehensä pettämisepäilyilleen konkreettisia todisteita luomalla valeprofiilin Facebookiin, ja haki sitä kautta kontaktia mieheensä. Mies hyväksyi kaveripyynnön ja pian alkoivatkin vihjailevat viestittelyt. Tapaamistakin mies mourusi (ja ilmeisesti mouruaa edelleen). Aviopari on nyt viestitellyt toisilleen puoli vuotta (!), eikä aviomies vieläkään tiedä viestittelevänsä oman vaimonsa kanssa.

Huomasin lukevani juttua ristiriitaisin tuntein.

Ensimmäisenä tietysti tuli mieleen, että huh – mitä jos Ykkösmieskin keksii jotain tuommoista. Sitten tietysti tajusin, että uhka on menneisyyden murheita; samalla hetkellä kun sovinto Nörttipojan kanssa oli tehty, poistin pettäjäsivustoprofiilini ja jätin nätisti hyvästit niin Upseerille kuin Jalkapalloilijallekin.

Sitten aloin pohtia, miten itsekin olen ollut samankaltaisessa tilanteessa. Muistin taas, miten sain minua pettäneen eksäni kiinni; ensimmäinen varoituskello oli tosiaan se puhelimen taukoamaton vartiointi. Tutkin puhelimen sopivan tilaisuuden tullen (mitä en muuten olisi koskaan tehnyt, ellei sitä oltaisi vartioitu niin henkeen ja vereen), ja tekstiviestit sanoivat tarpeeksi.

Seuraava veto oli ohjelmoida oma numeroni tekstiviesteilyn kohteen numeron tilalle, ja voilá: heti kun ulko-ovi sulkeutui ja eksä lähti kotiaan kohti, minä sain puhelun. Joka ei ollut minulle tarkoitettu. Muutin ääntäni ja vastailin parhaani mukaan kysymyksiin siitä, mitä “mulla on juuri sillä hetkellä päällä” ja “miten ikävä mullakin on sua”. Kunnes en enää kestänyt, vaan muutuin takaisin itsekseni ja sain eksäni näin rysän päältä kiinni.

Eksä löi luurin korvaan sillä hetkellä. Panikoi. Meidän juttumme ei sen jälkeen enää kauaa kestänyt.

Samoin toimin, kun sain Ykkösmiehen kiinni rakkaudentunnustuksista sähköpostin välityksellä. Paiskasin kissan pöydälle saman tien, asiasta keskusteltiin ja miehen piti tehdä valinta. Sen jälkeen asia haudattiin käsiteltynä, case closed.

Miten raastavaa täytyy siis olla pitää kulissia yllä puoli vuotta? Toivottaa miehelle hyvät yöt ja jäädä itse katsomaan telkkaria, kun mies pistää makuuhuoneen oven kiinni ja alkaa viestittelemään uudelle ihastukselleen (tai siis oikeasti vaimolleen)?

Vaimo on opetellut uuden murteenkin vain miestään hämätäkseen.

Mistä tuo kaikki energia kumpuaa? Mies uskottelee salarakkaalleen sitäpaitsi että vaimo on ex-vaimo, ja puhuu hänestä vähemmän imartelevaan sävyyn. Eli vaimo lukee nyt jo puolen vuoden ajan solvauksia omasta persoonastaan?

Ehkä vaimo pelkää, että mies jättää hänet; ei uskalla pistää miestään teoistaan tilille. Ja ehkä ihan samalla tavalla ja samasta syystä Ykkösmies on jo jollain tasolla tietoinen siitä, että jotain on muuttunut, mutta kissa pyörii vielä jaloissa sen sijaan, että maukuisi pöydällä? 

Kommentit

heta margareta
Viinillä

Olen jonkin verran blogiasi seurannut ja minun on kovin vaikea käsittää sitä, että Ykkösmies tai appivanhempasi eivät puhu lainkaan suomea ja asutte syrjäseudulla. Mitä tulee tuohon puhelimen vahtaamiseen ja siihen, ettei sitä tee, niin itse ainakin useasti nään ihan tahtomattakin, mitä poikaystäväni viestittelee koneellaan/puhelimellaan :s Mietin myös, että eikö teidän taannoisessa tyttöjenillassa muka kukaan ladannut kuvan kuvaa FB:seen tai Instagramiin, josta tutun tutut olisivat voineet Nörtin tunnistaa?

Vierailija (Ei varmistettu)

Onhan Suomessa useita syrjäseutuja, joissa puhutaan pääasiassa ruotsia ja mitä tulee noihin tyttöjenillan FB/Instagram kuviin, niin ehkä ne ovat must hieman eri sukupolvella kuin mitä CW edustaa...? ;)

heta margareta
Viinillä

Joo on toki niitä, missä puhutana pääasiassa ruotsia, mutta CW on väittänyt, ettei miehensä puhu _sanaakaan_ suomea :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä, esim. Pohjanmaalla on kuntia, joissa asuvat ruotsinkieliset eivät käytännössä puhu suomea lainkaan.

CougarWoman
CougarWoman

Niin. Ja Ahvenanmaalla myös ;)

Yx vaan (Ei varmistettu)

Mutta Ahvenanmaalla te ette juttujesi perusteella voi asua, sillä olet joskus maininnut hakeneesi Nörttipojan juna-asemalta ;). Mun veikkaus on Etelä-Ruotsi. Jokin paikka, josta pääsee näppärästi Tanskaan. En tiedä mistä tuo tunne tulee, sillä et ole mitenkään erityisesti Tanskaa maininnut. Musta vaan tuntuu, että siellä sun pitää asua :D.

riikkis (Ei varmistettu)

Todellakin on, samoin Hanko-Karjaa -akseli ja Loviisa :-)

Huomenna on paremmin..

Eikös täällä ole jo aiemmin päätelty, että ehkäpä Cougar Woman ei asu Suomessa ollenkaan. Eihän Nörttipoikakaan ollut käynyt Helsingissä ennen Aussie-gaalaa ja puuma puhui, kuinka uusin silmin tuttua kaupunkia katsoo turistin kanssa.

CougarWoman
CougarWoman

No comment ;)

CougarWoman
CougarWoman

Haha, ikärasismia ;) Mä olen leidiporukan vanhin, muut on paria vuotta vaille tai yli kolmenkymmenen. Kyllä me instagrammaillaan ja facebookkaillaan ihan siinä missä muutkin - nyt vaan sovittiin ettei postata kuvia joissa NP näkyy. :)

kuolematon (Ei varmistettu)

heta margareta: meillä ainakin kaveriporukassa katsotaan kuvat mitä saa laittaa ja mitä ei saa laittaa nettiin :)

Ja sitten cougarille: Hieno veto toi nron vaihtaminen :DD Aivan loistavaa!! Tossa vaiheessa ei miehen selittelyt enää auttaneet :DD Haha! Ja mitä tuohon uutiseen tulee: alunperin suunnitelma on voinut olla vain paljastaa, että mies pettää. Mutta ehkä kotona ei asiat olekkaan niin hyvin ja nainen kaipaa miehensä huomiota? Nyt hän saa sitä, varmasti on todella ihania viestejä :D Varmasti on kyllä myös hauska lukea mitä mies "ex"-vaimostaan selittää.. Tainnut nainen jäädä koukkuun tuohon viestittelyyn eikä enää haluakkaan lopettaa, vaikka ehkä alunperin tarkoitus oli lopettaa kauan sitten :) Tiedä noista... :D

Nörttityttö (Ei varmistettu)

Vaikea kuvitella ettei aavistaisi jonkin muuttuneen, kai miehilläkin on olemassa jotain samantyylistä mitä me kutsumme "naisen vaistoksi". Ihminen, kuitenkin psykofyysinen kokonaisuus joten voimakkaat tunteet näkyvät tavalla tai toisella päällepäin. Aina niistä ei voi päätellä mitä ne ovat mutta itse ainakin exästäni näin hyvin selkeästi sen että nyt on jotain salattavaa. Puhelimesta löytyikin tutun näköinen numero nimen "Isännöitsijä" paikalta (nainen oli alunperin minun kavereitani).

Usein moralisoidaan sitä miten toisen puhelin on yksityisomaisuutta ja sen tutkiminen on väärin. Itsellenikin tuli silloin todella syyllinen olo, mutta toisaalta jälkeenpäin ei kaduttanut yhtään. En tiedä voinko sanoa että minulla oli "oikeus" tietää, mutta kyllä se itsekkäästi ajatellen oli siinä tilanteessa parempi. Ja toimisin varmasti niin jatkossakin, niin tuomittavaa kuin se monen mielestä onkin. Tunne vei.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kun elää tarpeeksi kauan valheessa (siis salasuhteen kummallakin puolella, kun toinen tietää pettävänsä ja toinen aistii/tuntee tulevansa petetyksi) todellisuus muuttaa muotoaan, eikä ihminen toimi eikä ajattele millään tavalla järkevästi. Kuten myös sinun blogistasi ja ajattelustasi huomaa. Myöhemmin sen sitten näkee eikä voi käsittää miten ikinä on voinut niin toimia, olla niin julma. Mutta silloin on usein jo liian myöhäistä.

Miss Shi (Ei varmistettu) http://tearsandrainbows.blogspot.fi

Hahhah, mikseipä tuo nainen viestittele miehelleen valeprofiilillaan jotain flirttistä että "jos olisin luonasi nyt, mitä haluaisit mun tekevän sulle..?" ja sit ku mies on kertonu yksityiskohtaiset visionsa nii nainen marssis makkariin tekemään ks asiat :'''D ai kauhea, olis aika loistavaa...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.