Vanhan kansan viisauksia

CougarWoman

Nyt kaikki PETAn nykyiset ja tulevat jäsenet, pitäkää kiinni kukkahatuistanne! Seuraa toimivaksi todistettuja vanhan kansan neuvoja siitä, miten kanoja hoidetaan (aihe puhuttelenee kaikkia Lilyn urbaaneja lukijoita ihan omakohtaisella tasolla).

Meillä on yksi kana, joka on äitynyt hautomaan, mikä sinällään on todella rasittavaa, semminkin kun se raukka vartioi (toisten kanojen munimia) munia emohaukan vaistolla. Kanan nokka voi olla yllättävän terävä.

Hautomisen olisi pitänyt olla ohi muutamassa viikossa, mutta tämän kanan äidinvaistot ovat todella vahvat, sillä se ei ilmeisesti suostu lopettamaan ennen kuin jälkeläistä on kuoresta pukannut. Kyseinen dilemma sitten kantautui appiukonkin korviin, ja eläkkeelle siirtyneelle postimiehelle tässä olikin haastetta kerrakseen; kävi ihan varta vasten konsultoimassa (vielä) vanhempaa veljeään, myöskin jo ajat sitten eläkkeelle siirtynyttä entistä maanviljelijää.

Lukuiset interwebbihaut eivät tosiaankaan löytäneet näitä ilmeisesti vanhan kansan tarkoin varjeltuja salaisuuksia siitä, miten innokas emokana vieroitetaan hautomasta. Silläkin uhalla, että minusta tulee suvun paaria enkä saa enää osallistua jokakesäisille grilijuhlille, raotan nyt salaisuuden verhoa. Tässä siis tulee – Ykkösmiehen suvun hautomisvieroitusohjeet (jotka oli siististi tekstattu A4-arkille):

1)      Laita kana juuttisäkkiin ja ripusta säkki puuhun kahdeksi (2) tunniksi.

Miten tämä auttaa hautomisvietin eliminointiin, on yhäkin täysi mysteeri; ellei kana sitten traumatisoidu loppuelämäkseen roikuttuaan pimeässä säkissä varisten nokittavana useamman tunnin ajan.

2)      Pidä kanaa puoli tuntia persaus jäävedessä.

Tässä vaiheessa ykköskohdan aiheuttama hysteerinen tirskahduskohtaus vaihtui avoimeksi huutonauruksi, sillä kuvittelin itseni istumassa jäävesiämpärissä kanaa sylissä pitäen. Meinasin laittaa tekstiviestiä appiukolle, että ei auttanut ja nyt minulla on virtsatietulehdus.

3)      Anna kana pois.

Tässä on tietysti sinällään pettämätöntä logiikkaa. Siellä on harmaat päät yhdessä tutisseet kun tämä loistava vaihtoehto on kehitelty.

4)      Myy kukko.

Kukko pitää myydä, sillä se hedelmöittää kananmunat; ja koska itsepäinen kana hautoo munia, ne kehittyvät vanhan kansan perimätiedon mukaan jo alle päivässä liki täysikasvuiseksi kananpojaksi. Kyllä on supernopeaa evoluutiota!

4H-kerhon niksinurkka kiittää ja kumartaa. 

Kuvan kana ei liity tapaukseen.

Kommentit

Oranssinen

Nauroin kyyneleet silmissä kun luin noita listaamiasi neuvoja - suurin syy lienee ollut verkkokalvojeni takaosaan piirtyvät kuvat omasta isoäidistäni kyseisiä ehdotuksia toteuttamassa.

Miehesi suvun kanafarmareiden naapureilla on/on ollut varmaankin todella mielenkiintoista tarkkailla heidän metodejaan, jos muutkin elämänohjeet/-toiminnot noudattavat samaa luokkaa.

Voisitko kysäistä heiltä millä keinoin pääsisi eroon myyristä?

 

PS: oma mummini hoiti hautomavimmaiset kanamuorit laittamalla niiden pesään kivimunan, saivat hautoa hamaan kaulankatkaisupäivään ja muut munat joutivat keittiöön.

CougarWoman
CougarWoman

Nauretaan täällä Ykkösen kanssa molemmat kippurassa kun mietitään, mitä myyräntorjumisneuvoja the Suvulla voisi olla varastossa :D

Googletin (yllättäen) ton hautovan kanan, saa kuulemma hautoa vaikka tuomiopäivään asti, kunhan syö välillä. Eli ei kannikoita jääveteen täällä ainakaan ihan lähitulevaisuudessa. :D

Organic lover

Huutonaurut! x)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.