Ykkösmiehen ja Puuman joulu

CougarWoman

Toimituksen joulukalenterin kolmannen luukun alla kyseltiin eilen: Kumman sukulaisten luo jouluksi?

Jutussa käsiteltiin pariskuntien ikuista kädenvääntöä siitä, kumman suvun luona joulu tulisi viettää, sekä esiteltiin erinäisiä vaihtoehtoisia toimintamalleja.

Aloin vastaamaan Toimituksen esittämään kysymykseen siitä, miten meidän perheessä nähdään sukulaisia jouluna, ja huomasin että vastaus paisui sen verran suureksi, että ansaitsi oman postauksen.

Meidän perheessä ei nähdä sukulaisia jouluna.

Olemme jo oikeastaan tapaamisestamme asti olleet Ykkösmiehen kanssa sitä mieltä, että perhe ei ole yhtä kuin suku; ja että joulua tulisi viettää meille tärkeitten ihmisten seurassa.

En nyt tällä tarkoita, että suku olisi meille vähemmän tärkeä, tai että emme olisi sukujemme kanssa hyvissä väleissä; mutta minun äitini asuu hyvinkin päivän ajomatkan päässä, ja Ykkösmiehen vanhempia näemme muutenkin viikoittain; sitäpaitsi nämä menevät isovanhempailemaan Ykkösmiehen siskon lapsiperheen luokse, menossa mukana myös Ykkösmiehen siskon miehen yh-isäveli kahden lapsensa kanssa. Neljä alle kouluikäistä lasta samassa huoneessa = Puuma kiittää ei.  

Meidän jouluperheessämme ei ole yhtään meille sukua olevaa ihmistä, ja tänä(kin) jouluna Puuman joulupöytään istahtavat seuraavat ihmiset; ihmiset, jotka ovat meille kuin perhettä vaan eivät sukua:

Paras ystävättäreni aviomiehineen ja heidän liki kolmevuotias lapsensa.

Parhaan ystävättäreni sisko, joka sinkkuna sattuu olemaan yksin huudeilla joulun aikaan.

Naapurin 28- ja 25-vuotiaat pojat, jotka pakenevat jouluna juopuneita vanhempiaan illan hämärtyessä ja siinä vaiheessa, kun laatikot ovat jäähtyneet, kinkkuun on isketty puukko pystyyn ja vanhempien promillemäärä on välillä muuten vaan ärsyttävä – riitaa haastava. (Jossain vaiheessa iltaa naapuri-isä ottaa aina puheeksi sen, miten vanhemman veljen "homous on vain vaihe", ja miten hän "ei varmaan koskaan tule saamaan lapsenlapsia, koska toinen on homo ja toinen muuten vaan saamaton".) 

74-vuotias Reino-vaari, joka ei itseasiassa ole kenenkään vaari. Onpahan vaan parhaan ystävättäreni aviomiehen edesmenneen äidin entinen miesystävä, joka on ikään kuin adoptoitu meidän perheeseen; vaihtoehtona on nimittäin, että Reino-vaari istuu joulun yksin vuokrayksiössään ja syö mikrossa lämmitettyä valmisporkkanalaatikkoa ja kinkkuleikkeleita yhden tuikkukynttilän valossa. Juuei, vähemmästäkin voi mennä roska silmään. 

Joulua juhlitaan iltapäivästä eteenpäin siten, että puusauna pidetään koko ajan kuumana; sinne sopii mennä silloin kun huvittaa, ja sillä kokoonpanolla, millä huvittaa.

Jokainen tuo mukanaan rahallisesti pieniä lahjoja, jotka asetetaan kuusen alle.

Jouluradio soi ja olohuoneen takka luo lisää tunnelmaa kilpaa kynttilöiden kanssa. 

Jokainen tuo mukanaan omaa herkkuruokaansa; joulupöydässä on luultavasti tänäkin vuonna kaikkea kinkusta curryyn ja piparista baklavaan, ja joulupöydän viereen tehdään erikseen seisova pöytä, josta voi käydä hakemassa.

Kun kaikki ovat saunoneet kyllikseen ja syöneet itsenä ähkyyn, istutaan kuusen ääreen ja jaetaan lahjat. Pikkuihmisen kotiinlähdön jälkeen muut aikuiset jatkavat iltaa drinkkien parissa, ja jouluradio vaihtuu raskaampaan musiikkiin.

Ei ehkä se ihan perinteisin joulu, mutta se on meidän joulu siten kuin me sen haluamme viettää. 

Kommentit

Sinkkis (Ei varmistettu) http://sinkkulaiffii.wordpress.com/

Mulle ei ole jotenkin ikinä mennyt tajuntaan se, että pitää vetää hirveetä stressiä siitä kenen vanhemmilla ja kumman suvun puolella joulu tänä vuonna vietetään. Tai sitten reissataan aatosta tapaninpäivään ympäri Suomen, että saadaan se joulukukka vietyä kaikille - myös sille tädille, jota nähtiin edelliskerran vuosi sitten samaisen kukan merkeissä.

Meinasin jo alkaa tähän kirjottamaan omasta joulusta, mutta päätinkin, että se ansaitsee ihan oman postauksensa, etten tuki sun kommenttikenttää! :D

Mutta teidän joulu kuulostaa ihanalta!

sup (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihanalta!!!

Me ollaan vietetty joulut mun kotipaikalla aina. Miehen vanhemmat ovat eronneet ja sisarukset viettävät omien perheidensä kesken joulua joten on voitu hyvin lähteä maalle. En ole koskaan viettänyt 31vuoden aikana missään muualla joulua. MUTTA viikon päästä muutetaan omakotitaloon ja minun vanhemmat on kutsuttu meille jouluksi. Huhhuh siinä sitä onkin kaikilla vähän ihmettelyn paikka, jouluhommat ihan uudella konseptilla. Katellaan miten menee.

Vierailijatar (Ei varmistettu)

"...sitäpaitsi nämä menevät isovanhempailemaan Ykkösmiehen lapsiperheen luokse..."

Mä en nyt pääse yli mielikuvasta, että Ykkösmiehellä on sun lisäksi toinen vaimo, jonka kanssa pieniä lapsia.

CougarWoman
CougarWoman

Aaahhhaaahh! Oho, sana "siskon" jäi pois - en edelleenkään asu Salt Lake Cityssä. Korjattu! :D 

Ja universumi nauraa

Ihanalta kuulostaa teidän joulu.

Mä en kanssa jaksa mitään pakkojuttuja jouluna. Jos ei halua stressata itseään sukulaiseten näkemisellä, niin ei ole pakko. Jouluun riittää hyvä ruoka ja rento tunnelma. Eikä muuta jaksaisikaan sen joka joulua edeltävän työrupeaman jälkeen.

 

chaura
Misplaced

Kuulostaa rennolta ja ihanalta joululta! Eikös Reino-vaari ole tavallaan parhaan ystävättäresi puolison (entinen) isäpuoli? Sun selitys oli niin monimutkainen, että kuulosti siltä kuin kyseessä olisi kaukainenkin kumminkaimansiskonserkunkissaneno tai matkalla ojasta mukaan napattu kylähullu, joten jouduin ajattelemaan asiaa ihan liian kauan ennenkuin tajusin :D

Me oltiin just hätinä lennetty itsekin pesästä kun mentiin yksiin, ja aika rahattomia sekä melkoisen saamattomia, joten on ollut helpompi vain ottaa Mies mukaan mun (lapsuuden)perheen jouluun ja mennä yhdessä valmiiseen pöytään (vaikkakin mennään yleensä paikalle päivää-paria ennen ja autetaan viime hetken siivouksissa, leipomisissa ym eli ei ihan siivellä eletä). Jos oltais kahdestaan niin istuttais syömässä kaupan porkkanalaatikkoa ja katsomassa Netflixiä (koska ollaan laiskoja), ja kun kuitenkin nautitaan kumpikin joulusta koristeineen ja ruokineen ja tunnelmineen niin helpommalla pääsee mun vanhempien luona :D

CougarWoman
CougarWoman

Heh :D Reino-vaari ilmestyi kuvioihin vasta sen jälkeen, kun ystävättären mies oli jo täysi-ikäinen ja pesästä lentänyt, ja sitäpaitsi Reino ei koskaan avioitunut miehen äidin kanssa, vaan pysyi miesystävänä; ja näillä kriteereillä on tosiaan enemmän "ojasta napattu kylähullu" (hih) kuin entinen isäpuoli. ;) 

Joo, noin minäkin silloin nuorena ennen vietin joulut! :)

Eli siis eräänlainen avovaari? Nimitys tulee miehen mummon n. 70 -vuotiaasta "poikaystävästä":)

Vierailija (Ei varmistettu)

Taas blogipläjäys täynnä paskaa..ällöttävä itseään jatkuvasti kehuva vanha läski ruma noita akka...oksennan!!

CougarWoman
CougarWoman

:'D Joulumieltä vaan sinnekin päin!!! :'D 

P.S. EOPL 

P.P.S. noita-akka kirjoitetaan väliviivalla

P.P.P.S.

NotCredibleDates

Just hyvältä Joululta kuulostaa - kaikki läheiset jakamassa sitä :)

Silloin kun vielä itse seurustelin oli aina joulu vietettävä mun perheen kanssa :D Siitä ei luistettu. Jos mies ei tullut, menin yksin. Ei siksi, että pitäisi vaan siksi, että ne on vaan mun tärkeimmät ihmiset ja niiden kanssa haluan Jouluni viettää. Niinkuin tänäkin vuonna. Pian taas nähdään Suomi! :D

Sinkkis (Ei varmistettu) http://sinkkulaiffii.wordpress.com/

"Taas blogipläjäys täynnä paskaa..ällöttävä itseään jatkuvasti kehuva vanha läski ruma noita akka...oksennan!!"

Eijumalauta, että tipahdin tälle.. :----------D
Minkälainen ihmisperse kirjottaa tällasen kommentin?

CougarWoman
CougarWoman

Joo siis mä putosin kanssa ihan huolella, jos suussa olisi ollut kahvia niin olisi käynyt klassiset "nenän kautta näppikselle". :D 

Viinin voimalla

Mä en ole yhtään joulu-ihminen mutta Puuman joulu kuulostaa melkein houkuttelevalta. Ja jostain ihmeen syystä toi huikea vieralijan erittäin syvällinen kommentti ja Puuman vastaus nostatti joulumielen kun ensin nauroin sille itseni kipeäksi.

CougarWoman
CougarWoman

:D :D :D Näin sitä joulumieltä vaan jaetaan!! ;) 

emmulii (Ei varmistettu) http://emerentus.blogspot.fi

Ihanalta kuulostaa <3 Just noinhan sen pitäis mennäkki. Ehkä toi hössötys kumman vanhempien luo mennän on samaa sarjaa kun vääntö vessanpöntön kannen asennosta jne, ihan turhaa pölhöilyä.

minta (Ei varmistettu)

Oi saanhan minäkin tulla teille,saanhan? Jättäisin lopun perheen viettämään keskenään joulua,ja karkaisin sinne teidän luo.. :D

Kommentoi