Ykkösmiessuhdepäivitys

CougarWoman

Silloin tällöin tulee pyyntöjä päivittää minun ja Ykkösmiehen suhdestatusta. Olen yrittänyt ehkä vähän vältelläkin aihetta, sillä meille ei kuulu sen kummempia. Mikä sinällään ei ole paha asia. 

Nykytilanne on samanlainen kuin se on ollut jo pidemmän aikaa: elämme täysin seksittömässä parisuhteessa (siis seksittömässä siten, ettei meidän kahden välillä ole seksiä). Silti meillä on edelleen kivaa yhdessä.

Istumme paljon ulkona ja puuhastelemme yhdessä; minä sahaan lautoja ja Ykkösmies ruuvaa niitä paikalleen. Saunomme, liotamme itseämme paljussa, grillaamme; tai istumme muuten vaan terassillamme. Luemme tai juttelemme tai surffaamme netissä; kuuntelemme musiikkia ja laulamme mukana.

Käymme ulkona syömässä ja baarissakin; tai nautimme muutaman lasillisen kotona. Kahdestaan.

Käymme keikoilla ja festareilla, tapaamme kavereita. Nautimme toistemme seurasta.

Iltaisin ja aamuisin suukottelemme hyvät yöt ja –huomenet, Ykkösmiehen töistä palatessa samoin.

Sateisina sunnuntaipäivinä saatamme jumittaa hyvällä omallatunnolla koko päiväksi kahdestaan sohvalle katsomaan Netflixiä; silloin yleensä sylikkäin. Ykkösmies silittelee laiskasti hiuksiani ja suukottelee niitä, minun käteni lepää hänen reidellään. Niin on hyvä.

Ykkösmiehen kanssa on mukavaa viettää aikaa, ja avoimen suhteemme myötä sekään, ettei meillä ole seksiä, ei enää häiritse. Oloni on nykyisellään paljon harmonisempi kuin ennen, ja uskon, että se peilaa myös suhteeseemme.

Myös Ykkösmies tuntuu olevan tyytyväinen nykytilanteeseen. Olemme aina olleet pari, joka tekee lähes kaiken yhdessä, eikä se ole muuttunut mihinkään. Olemme molemmat edelleen kaikista mieluiten toistemme kanssa, vaikka toki molemmilla on omat kaverinsa ja menonsakin.

Miten meidän parisuhdettamme voisi kuvata? Mitä adjektiiveja käyttäisin, jos joku sitä pyytäisi kuvailemaan?

Harmoninen. Emme riitele juuri koskaan.

Rakastava. Rakastamme toisiamme edelleen.

Huomioiva. Sitä arjen rakkautta, kun Ykkösmies kantaa kauppakassit autosta keittiöön tai kun minä vien hänelle oluen, kun hän katsoo Formuloita.

Symbioottinen. Me täydennämme toisiamme niin luonteiltamme kuin huumorintajuiltammekin; olemme semmoinen pariskunta, jossa toinen aloittaa lauseen ja toinen lopettaa sen. Tai katsoessamme sarjoja molemmat saattavat kommentoida lähes samoin sanoin vartin hiljaisuuden jälkeen.

Hauska. Saamme edelleen toisemme nauramaan niin, että pissa on tulla housuun, ja meillä on lukemattomia inside-vitsejä, jotka vain me kaksi ymmärrämme.

Onnellinen. Meidän suhteessa ei ole tapana harrastaa sielu vereslihalla –keskusteluja ihan vaan sen takia, että parisuhteessa muka kuuluu puhua ja analysoida myös asioita, joista ei tarvitsisi puhua tai joita ei tarvitsisi analysoida. Mutta silloin tällöin saatan heittää kysymyksen “oletko yhä onnellinen?” Tähän asti Ykkösmies on aina vastannut myöntävästi; että ei voisi kuvitellakaan elämää ilman meitä, ilman minua.

Minäkin olen onnellinen näin, tässä suhteessa, Ykkösmiehen kanssa.

Miksi minä vaihtaisin tällaisen parisuhteen pois? Pelkästään seksin takia? 

Kommentit

Naislaif
Naislaif

Kaunista on kahden ihmisen rakkaus. Ilman avoimuutta ja sitoutmista se ei toteudu.

Kuvailit pitkälti suhteen, joka minulla on mieheni kanssa, poikkeuksena se, että meillä on hyvä ja tyydyttävä seksielämä. Juuri nyt on vaikea kuvitella, että vaihtaisin suhdettani teidän kaltaiseen järjestelyyn. 

Arvostan teidän suhdettanne, koska se perustuu kunniotukseen ja rakkauteen. 

Ja koska elämästä ei koskaan tiedä, niin ei pidä olla liian ehdoton omissa ajatauksissaan. On lohdullista tietää, että vaihtoehtoja löytyy, mikäli joku osa-alue suhteesta karhtaa kalliolle. 

<3

CougarWoman
CougarWoman

Kiitos <3

Niin, enhän minäkään tätä avioliittoa näin osannut ajatella, mutta niin kuin sanoitkin, on hyvä, että vaihtoehtoja on. Ja onneksi on! 

-K- (Ei varmistettu)

Ykkösmies ei halua tietää sun seksisuhteista? Veikkaan, että hänen onnellisuusasteensa laskisi reilusti jos tietäisi vaikkapa kaiken sen, mitä me lukijat tiedetään Mr. Mossadista. Tuo teidän täydellinen suhde on kuin illuusio. Mutta toisaalta, se mistä ei tiedä, ei voi satuttaakaan. Ja jos tuo toimii teillä, niin hyvä niin.

CougarWoman
CougarWoman

Niinpä veikkaan minäkin - ehkäpä siksi hän ei haluakaan tietää? (Enkä muuten halua minäkään tietää hänen mahdollisista suhteistaan. :) ) Ei se mun mielestä illuusio ole niin kauan kuin toiselta ei salata jotain, mitä hänelle hänen omien toiveittensa mukaisesti tulisi kertoa. 

Hyvinhän tämä toimii. :) 

Lumos

Minäkin voisin kuvitella hyvin itseni avoimeen parisuhteeseen, mutta se ei silti tarkoita, että haluaisin kuulla tai tietää kumppanini seikkailuista. Kumppani saisi siis puolestani rauhassa tapailla leikkikavereitaan, mutten silti haluaisi, että ovesta mennessään hän sanoisi menevänsä  kiksauttamaan naapurin Elliä. 

vaimoke (Ei varmistettu)

Ihana lukea. Aivan mielettömän ihana &lt;3

Minäkään en osaisi kuvitella päättäväni omaa suhdettani vain seksittömyyteen. Ehkä, jos ei olisi mitään kosketusta (pusuja, silitystä, haleja), mutta en pelkkään seksittömyyteen. Kyllähän minä jo nyt usein lievitän oloani yksikseni, eikä se haittaa kumpaakaan meistä.

vaimoke (Ei varmistettu)

Miksei multa koskaan toimi toi "pienempi kuin 3". Äh. Nooh, ehkä jo tunnistat noi merkkiyhistelmät sydämmiksi :)

CougarWoman
CougarWoman

:D Joo, niitä on näkynyt aikaisemminkin :D

CougarWoman
CougarWoman

<3 (haa - mulla toimii! :P ) 

Mun mielestä sitä suhdetta pitää kuitenkin katsoa kokonaisuutena; paljon mieluummin minä olen seksittömässä ja muuten toimivassa suhteessa, kuin suhteessa jonkun panokanin kanssa, jonka kanssa ei ole mitään (tai paljon vähemmän) yhteistä. Ykkösmies on kuitenkin se, jonka kanssa edes voisin kuvitella vanhentuvani yhdessä. 

Laatikon ulkopuoli (Ei varmistettu)

Se että puuman parisuhde ei sovi sinun, ilmeisesti melko ahtaaseen, käsitykseen parisuhteesta ei alenna sitä miksikään parisuhteeksi. Eikä ykkösmiestä voi verrata mihinkään koiraan, ei ole kyseessä tilanne jossa toinen kaivetaan esiin halittavaksi kun muuta ei ole.

Ja miksi puuma potisi huonoa omatuntoa suhteistaan jos ykkösmies ne on "hyväksynyt"? Eli antanut luvan harrastaa seksiä muiden kanssa ja saanut itse siihen luvan.
Ykkösmiehen kanssa kaikki toimii, parisuhde on hyvä ja siinä on rakkautta. Näitä sivusuhteita ei voi verrata siihen, sillä ne ovat hyviä tälläisessä tilanteessa jossa suhteelle ei ole sinällään tulevaisuutta. Siinä mielessä että muutetaan yhteen, mennään naimisiin ja vanhetaan yhdessä. Emme voi lukijoina sanoa että suhde tuossa tilanteessa "täydellisen" miehen kanssa onnistuisi kun arki astuisi kuvioihin. Sivusuhteessa alkuhuuma kestää pidempään, aika siinä on rajallista siinä mielessä että ykkössuhde ajaa aina oli. Lisäksi niihin ei vaadita yhtä paljon kuin parisuhteeseen, ei haittaa jos toisella on jokin ärsyttävä tapa kun sitä ei tarvitse sietää päivittäin, hyvin usein riittää että seksihalut kohtaavat.

Laatikon ulkopuoli (Ei varmistettu)

DYAC... alenna parisuhteeksi, kaverisuhteeksi kyllä näpyttelin.

CougarWoman
CougarWoman

Laatikon ulkopuoli aika hyvin jo kiteyttikin, mitä olin tulossa sanomaan (kohdat koskien minun ja Ykkösmiehen suhdetta).

Mitä tulee meidän parisuhteemme määrittelyyn - eiköhän se ole vähän sama kuin seksuaalisuuden/seksuaalisen suuntautumisen kanssa; ei sitä mun mielestä toiset voi asianosaisten puolesta oikein määritellä. Mutta toki olet oikeutettu mielipiteeseesi. ;) 

Ykkösmies ei muuten sanan varsinaisessa merkityksessä voi olla frigidi, sillä ko. termiä käytetään  käsittääkseni kuvaamaan naisen seksuaalista haluttomuutta.

CougarWoman
CougarWoman

En mä sitä hirveän negatiivisesti ottanutkaan - ehkä vaan myös vähän ihmetellen :) 

Mä olen aina ollut herkkä ihastumaan, ja tykkään, että seksisuhteessakin on edes jotain tunteita mukana, muuten se "yhteys" on heikompi - ja mä tarvitsen sitä yhteyttä/luottamusta toiseen pystyäkseni harrastamaan seksiä sata lasissa. Siksi preferoinkin noita pidempiaikaisia randomejen asemesta. Kai olen jonkin sortin polyamoristi (? onko tuo sana :D) sitten....

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikä sinua vaivaa??

Meillä oli tuollainen parisuhde ennen lapsia. Nyt kun on kaksi pientä lasta,meistä On tullut toistemme viholliset. Kaikki toisessa ärsyttää. Kunnioitus ja arvostus on mennyt. Nyt ollaan vaan niin tottuttu olemaan yhdessä,että kumpikaan ei osaa lähteä :(Tutut tarjoavat lastenhoitoapua että voitaisiin mennä mennä johonkin. Ei olla menty mihinkään muualle kun pariterapiaa,mutta ei tunnu auttavan.. Että vaikka olis kuinka harmoonista,niin ei se kaikkea kestänytkään. Parempaa onnea teille!

CougarWoman
CougarWoman

Voih, ikävä kuulla. :( Ehkä se terapia ajan kanssa auttaa..? Ja pienillä lapsillakin on taipumus kasvaa isoiksi. Toivottavasti tulevaisuus lupaa parempaa. <3 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvästä ihmissuhteesta kannattaa ehdottomasti pitää kiinni, jos pystyy siihen, että toinen saattaa olla suhteissa myös muiden kanssa. Tämä on varmaan useimmille se vaikein pala. Ja myös vieraille ihmisille tämä voi olla vaikeaa, vaikka asia ei heille tavallaan edes kuulu. Jos teidän elämä sujuu hyvin yhdessä ja molemmille tilanne on ok niin miksi siitä pitäisi luopua. Rakastajan, vaikka kuinka ihana olisikin, kanssa arkielämä ei välttämättä sujuisikaan niin hyvin.

En ole lukenut blogiasi kovin pitkään ja luin muutaman vanhan postauksen mm. sinun ja ykkösmiehen tapaamisesta ja sain kuvan, että silloin teillä oli myös vahva fyysinen yhteys. Onko jokin syy, että se katosi?

CougarWoman
CougarWoman

Näinpä. Rakastaja on vain rakastaja; niitä muutamia hetkiä varten. Ja kun on löytänyt ihmisen, jonka kanssa on joka päivä mukavaa, niin eipä tule edes mieleen vaihtaa. 

Joo, fyysinen yhteys on fysiologisten syiden (joita en tarkemmin lähde erittelemään) myötä kadonnut - siis jos tarkoitetaan seksiä. Kyllähän me fyysisesti ollaan lähekkäin yhäkin, se ei vaan johda seksiin. 

Smm (Ei varmistettu)

Uskotko, että nykyinen tilanne riittää sinulle "kuolemaan asti"? Sanotaan, että tietäisit jo nyt, ettei tilanne tule muuttumaan. Eikö sinua pelota, että jäät jostain paitsi? Jostain "suuresta rakkaudesta, joka saa sukat pyörimään ja joka tuntuu vain niin oikealta"? Kuvailet ykkösmiestä "oikeaksi" ilman seksiä, mutta entä jos jossain olisi joku jonka kanssa saisit nauttia molemmista puolista yhden ihmisen kanssa?

En halua tuomita, enemmänkin pelkään, että itselläni saattaisi olla tulevaisuudessa sama edessä. Suhde toimii henkisellä tasolla tosi hyvin, mutta muilta osin voisin kuvitella, että sama kuvio voisi kuulostaa tutulta myöhemmin. Olen vasta 24 ja mietin, "paetako" nyt vai päästänkö jostain hyvästä irti, jos nyt lähden.

Okei, suomi alkaa selkeesti tökkiä parin viinilasin jälkeen. ;-) toivottavasti et ottanut kommenttiani pahalla! Ihana blogi joka tapauksessa :-)

Vierailija (Ei varmistettu)

Taidatkin tässä puhua täysin itsestäsi, Smm. Jokainen arvioi oman tilanteensa, ja jokainen ihminen ja suhde ovat erilaisia.
Puuman tapauksessa vahvin olettamus on kai, ettei avioseksiä enää tule olemaan.

CougarWoman
CougarWoman

En ottanut kommenttiasi ollenkaan pahalla - kiitos <3 

Lyhyesti - uskon. Pointti on siinä, että Ykkösmies on mun suuri rakkaus! Ja eihän meidän liitto aina seksitön ole ollut, se on vaan olosuhteiden vuoksi muuttunut sellaiseksi. Mä en ihan oikeasti usko, että tässä maailmassa olisi ihmistä, joka saisi minut yhtä onnelliseksi kuin Ykkösmies. Se seksi (tai sen puute) on siinä vain pieni sivuseikka, jonka saan ulkoistaa. 

Mutta - minä en ole enää 24, vaan jo neljänkympin ylittänyt. Olen elämäni aikana kokenut sen verran paljon (ja parisuhteillut sen verran monen miehen kanssa, hehe), että tiedän, mitä minulla nyt on. Jos kuolisin huomenna, voisin sanoa että kuolen onnellisena ja ilman, että olen jäänyt yhtään mistään paitsi. Ehkä se on se "kriteeri"; kysyä itseltään tuo kysymys ja miettiä oman elämän muutoksia sen kautta? 

 

Looking for...

Sinulla ja ykkösellä on se, mistä minä haaveilen kokin kanssa, arkista rakkautta, tosin myönnän seksin olevan tärkeää. Teillä on avoimuutta, hellyyttä ja rakkautta. Ykkösmiehelle tuskin oli helppoa myöntää, ettei kyennyt ehkä jollain alueella tyydyttämään sinun tarpeitasi. Se, että hän oli valmis tarjoamaan sinulle tavan helpottaa oloasi ilman syyllisyyttä puhuu voluumeja teidän rakkaudestanne. Ainakin minusta se tekee niin ja ymmärrän hyvin, miksei hän halua tietää kaikkea. 

Kyllä myönnän olevani iso ykkösmies fani <3 Jörrikät, jotka kantaa kauppakasseja ja maalaa seinät vain, ettei meidän tarvitse ovat ihania. Sitten kun ne vielä pussaa ja sanoo, että tykkää niin ah. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.