KASVIVÄRI

Värjään hiukseni kasvivärillä. Syy tähän on se, että kemikaalihiusvärit aiheuttavat minulle allergiaa. Kasviväritkin voivat aiheuttaa allergisen reaktion, mutta harvemmin kuin kemikaalivärit. Olen saanut vaalennetun tukkani tummanruskeaksi pelkällä kasvivärillä. Oma hiusvärini on melkein yhtä tumma kuin tämä väri, joten minulla ei ole kiirettä värjätä tyvikasvuani kuukauden välein. Oikeastaan minun ei tarvitsisi värjätä ollenkaan, mutta haluan, sillä kasviväri on samalla hoito hiuksille. Hiuksista tulee kiiltävät, sileät, pehmeät ja saan ihanan tummemman sävyn, joka tuo paremmin silmäni esiin. Kampaajani kertoi, että on huomannut hänen kasviväriasiakkaidensa hiusten muuttuvan paksumman oloiseksi ja parempivointiseksi vuosien aikana. On olemassa myös neutraalia hennaa, jota voi käyttää vain hiushoitona ilman että hiusten väri muuttuu (ihan vaalealle se voi tehdä kuitenkin sävyä). Väri haalistuu viikkojen aikana, mutta haalistuminen on tapahtunut kauniisti. Ei niin, että hiukseni olisivat kulahtaneen näköiset, hiukset näyttää haalistuessaan luonnolliselta. Kuitenkin tässä on huonona puolena se, että väriä ei voi vaalentaa ainakaan yhtä helposti kuin muita hiusvärejä. Opiskellessani kampaajaksi, koulussa sanottiin, että kasvivärit lähtevät vain saksilla pois, mutta olen törmännyt ihmisiin jotka ovat onnistuneet vaalentamaan sitä. Itse kokeilimme juuri eilen vaalentaa tummaa kasviväriä toisen ihmisen hiuksista ja ne muuttuivat aivan vihreäksi.

Käytössäni on ollut alusti saakka Cultivator’s merkkinen kasviväri, jota olen ostanut ruohonjuuresta ja sokokselta. Aloitin tummentamaan hiuksiani sävyllä walnut, mutta aika pian jo uskalsin siirtyä tähän tummanruskeaan deep chestnut sävyyn. Kun tätä laittoi blondattuun päähän, se imaisi värin hyvin heti ensimäisellä kerralla, mutta huomasin sävyn jäävän vihreäksi. Värimassa tässä sävyssä on vihreää, joten olen huomannut että tuon vihreän sävyn takertumisen hiuksiin voi välttää pesemällä hiukset kaksi kertaa shampoolla värjäyksen jälkeen ja lopuksi levittämällä ruskeaa sävyttävää hoitoainetta. Tämän paketin hinta on viidentoista euron paikkeilla ja sen sisällä on neljä pussia jauhetta, jotta voit tehdä juuri sopivan määrän väriä omien hiustesi pituuden mukaan. Itselläni menee kolme pussia. Tässä tummassa sävyssä värimassan tuoksu on melkoisen vahva ja muistuttaa nurmikkoa. Olen myös kokeillut kerran punaista hennaa ja se tuoksui aivan punaviiniltä.

a.png

(pakkauksessa on mukana myös värjäyshanskat ja myssy)

Tältä jauhe näyttää. Se sekoitetaan lämpimään veteen. Halusin laittaa juuri tämän sottaisen kuvan, koska olen joka kerta onnistunut sotkemaan tuolla kasvivärijauheella tasot ja vessan lattian. Näillä värjääminen on melkoisen sotkuista puuhaa.

B.png

Lisäilen vähän kerrallaan lämmintä vettä jauheeseen. Itselläni on toiminut parhaiten ns. ’löysä jogurtti’ -massa, sillä kuivuessaan se muuttuu kiinteämmäksi. Löysää on helpompi levittää hiuksiin.

Ennenkuin alan levittämään kasviväriä, jaan hiukseni neljään osaan. Teen ensin keskijakauksen, sitten jaan molemmat puolet vielä korvien kohdalta kahteen osaan. Levitän massaa ensin kauttaaltaan tyveen ja lopuksi pituuksiin sekä latvoihin. Kun väriä on kaikkialla, laitan hiukset nutturalle ja peitän ne pakkauksen mukana tulevalla myssyllä. Annan tumman värin vaikuttaa kaksi tuntia ja se on aina riittänyt minulle, mutta kokeillessani punaista hennaa, edes kaksi tuntia ei tehnyt juurikaan mitään muuta kuin hennon sävyn hiukseeni. Lämpö tehostaa värin vaikutusta ja olenkin kuullut, että jotkut kasvivärien käyttäjät nukkuvat yön yli väri päässään, toiset pistävät pipon tuomaan lisää lämpöä tai istuvat saunassa saadakseen mahdollisimman voimakkaan lopputuloksen.

hiuks.png

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *