Budjettikokin raakakakku

Raakakakut on mun lemppareita, mutta niiden hinta hipoo aina taivaita. 

Kahviloissa on aina aivan taivaallisia raakakakkuja ja -leivoksia, ja kotonakin olen monesti halunnut tehdä vastaavanlaisia. Hinta kakulle on yleensä aika kova joten usein se kakkujen tekeminen jää juuri siitä syystä. 

Eilen tein sitten budjettikokille sopivan raakakakun! Ohjeen bongasin googlettamalla ja sitä sovelsin kun kaapista ei ihan kaikkia aineita löytynyt.

IMG_20180224_104217-01.jpeg

  Tässä on ohje mun kakkuun

Mustikka raakakakku:

pohja:

N. 10 kuivattua pehmeää taatelia

3dl kauraheiutaleita

2dl kookoshiutaleita

1/2 dl sulatettua kookosöljyä

 Pohjan ainekset tehosekottimeen, pyöräytä kunnes ovat tahnamainen. Levitä irtopohjavuoan pohjalle, pistä kylmään siksi aikaa että teet täytteen.

Täyte:

1 tölkki (400g) kookoskermaa

N. 5 kuivattua pehmeää taatelia

2dl sulatettua kookosöljyä

2-3 rkl kaurahiutaleita 

3 rkl (tai maun mukaan) hunajaa 

2 dl mustikoita

1 dl kookoshiutaleita

Vaniljauutetta maun mukaan (ensi kerralla taidan laittaa vanijatangon sisälmyksen)

Ripaus suolaa

Tehosekottimeen kaikki ainekset paitsi mustikat. Blendaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Levitä pohjan päälle n. Puolet täytteestä. Ripottele mustikoita päälle. Jääkaappiin vähäksi aikaa jäähtymään. Sitten lisää  loppuun täyteaineeseen mustikat ja blendaa uusiksi niin että mustikat sekoittuu ja täytteestä tulee mukavan violettia!  Lopputäyte vuokaan, tasoita lusikalla pinta. Jääkaappiin jäähtymään, vähintään pari tuntia, mielummin yön yli. Ja avot, ääntä kohti! 

IMG_20180224_104235-01.jpeg

Helppoa, hyvää ja sokeritonta! :) 

-Laura

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma diy