Hienoa Helsinki!

 ”siis ihan sikahyvää tää ”

Näin kouluikäiset pojat huokailivat eilen meidän lähileikkipuistossa syödessään kaupungin tarjoamaa lohikeittoa lounaaksi. Kyllä kaupungin tarjoamaa, ihan ilmaiseksi kaikille alle 16 vuotiaille joka arkipäivä! Aivan mieletöntä!

 

IMG_20180612_222444-01.jpeg

Helsingin leikkipuistoruokailulla on pitkät perinteet. Julkinen ruokajakelu aloitettiin vuonna 1942 keskellä sotaa, kun elintarvikepula piinasi suurta osaa helsinkiläisistä. Lapsille haluttiin taata ainakin yksi lämmin ateria päivässä. Edelleen maksuton puistoruokailu on ainutlaatuinen julkinen palvelu koko maailman ja Suomenkin mittakaavassa. (Helsingin kaupunki )

Mä en edes ollut kuullut tälläisestä leikkipuistoruokailusta ennen kuin joku siitä mulle mainitsi että tälläinen on olemassa koulujen kesäloma-aikaan. Omat astiat ja juomat vaan mukaan ja syömään maittavaa ja terveellistä ruokaa.  

IMG_20180612_222430-01.jpeg

Minin kanssa ollaan käyty nyt muutaman kerran, helpottaa arkea kun ei tarvitse keksiä ja tehdä joka päivälle lounasta. Itse kun syön sit usein edellispäivän jämiä tai salaatteja.. ja kylläpä Minille on maistunut! Ollaan oltu yleensä ennen ruokailua leikkimässä ja ruoan jälkeenkin vielä hetki josta sitten on pieni mies aika valmista kauraa päiväunille.

IMG_20180612_121052-01.jpeg

Meidän lähin leikkipuisto on käytännössä meidän takapihalla ja siellä on paljon tapahtumia lapsille. Ja nyt Mä oon kyllä ollut äärettömän häkeltynyt kuinka hieno juttu tää puistoruokailu onkaan! Ei voi sanoa kuin kiitos Helsinki! 

IMG_20180613_223439-01.jpeg

Järjestetäänkö muualla vastaavaa ja onko tullut käytyä?  Tää on kyl niin hieno juttu että sopisi olla joka kylässä 🙂

-Laura

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *