Joulukuu

Joulukuu on ehkä huonoin kuukausi aloittaa lainan tehokas takaisinmaksu. Mutta toisaalta aina tulee jokin hyvä tekosyy maksaa vain minimisummaa pois lainasta, joten en sit kuitenkaan tiedä että onko joulukuu yhtään sen huononpi kuin muutkaan kuukaudet..

Joulukuu alkoi auton korjaamisella, johon paloi tietenkin rahaa. Ja sitten tietenkin joululahjat. Tänä vuonna arvostin omaa aikaani paljon, niin en tehnyt itse lahjoja, mutta kaikki mahdolliset alennukset yms kolusin läpi, että löytyi sopuhintaan toivelahjoja.

Meidän perheessä ei lahjoja osteta kuin lapsille mikä helpottaa aika paljon. M:n perheessä on sama juttu, tosin hän haluaa ostaa omille vanhemmilleen lahjan, mikä on enemmän kuin fine.  

Minille me emme ostaneet kuin kaksi lahjaa, kumpaakaan ei välttämättä olisi tarvinnut ostaa sillä niitä paketteja kuitenkin tulee sieltä ja tuolta. Ollaan puhuttu M:n kanssa, että ei haluta tukehduttaa Miniä lahjapaljouteen jatkossakaan..

20181230_145319_0001.png

Mutta se, mistä olen tyytyväinen, on se että kun asetin itselleni prosenttiosuuden minkä maksan jokaisesta palkasta, niin sen myös maksan. Ja niin minä myös tein! Olisi ollut helppoa vähän luistaa, koska joulu ja auton korjaus ja ja ja.. mutta ei, mä laskin kädessä laskin sen 25% palkastani ja maksoin.  250,34 €

 myönnän että kyllä se tuntui, varsinkin kun rahalle olisi tässä joulukuussa ollut  käyttöä enemmänkin. Eikä edelleenkään ole tarvinut tinkiä ruoasta saati lainata rahaa jotta arki toimisi.  Samalla kun maksaminen kirpaisi, niin tuli myös hyvä fiilis : tästä se lähtee – i can do it! 

-Laura

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *