Kotiruokaa vauvalle
Eilen sain käsiini Vauvan ja taaperon keittokirjan ja tänään rupesin sitten puuhaamaan Minille soseita.
Aamusta visiitti prismaan, höyrytysritilä ja soseainekset mukaan ja kokkailu voi alkaa!
Ajatuksenahan mulla siis on tarjota minille kotiruokaa ja pidemmällä juoksulla toivottavasti myös säästää rahaa.
Höyrytin kasvikset ja soseutin. Jäähdytys huoneenlämpöiseksi ,jääpala-astioihin ja pakkaseen! En tehnyt sosemiksauksia sillä ajattelin että kun pakastaa kaikki maut erikseen, voi sitten halutessaan tehdä erilaisia sekoituksia. Esimerkiksi yksi jääpalanappi bataattia, toinen kesäkurpitsaa ja kolmas kanaa. Näin siis alkuun meinasin..
Yllättävän helposti soseet tekee: kuorii, pilkkoo ja kattilaan kannen alle höyrystymään. Myskikurpitsan ja bataatin kypsensin uunissa joka on vielä helpompaa. Bataatti pestään, tökitään haarukalla täyteen reikiä ja uuniin 45 min. Kuoret lähtee siis irti ihan sormin! Myskikurpitsa terävällä veitsellä halki, siemenet veks ja samaan uuniin bataattien kanssa. 45 min näillekin ja kurpitsa on lusikoitavissa kuorestaan.Kuinka helppoa ja vaivatonta!
Aikaa mulla meni paljon pidempään kuin mitä olisi mennyt jos M olisi ollut kotona. Välillä kun piti käydä leikkimässä, laulamassa,tanssimassa sekä vaihtamassa vaippaa. Jos keskeytyksettä olisin tehnyt niin varmaan muutama tunti tekoajaksi olisi lähellä totuutta, siis alusta loppuun.
Se, että säästinkö rahaa. Noh enpä nyt tiedä. Ehkä pidemmällä juoksulla.. mutta on mukava tarjota Minille kotiruokaa josta tietää mitä se sisältää ja on laadukkaista raaka-aineista! Kaikenlisäksi mulla oli hauskaa näitä ruokia tehdessä!
kaikki ei mee aina ihan ku strömsössä. Kyllä. Poltin veden pohjaan..
-Laura