Meidän Arki

Miten meidän arkiviikko sujuu? Viikonloput vietetään perheen kesken joten oon avannut tähän vain arkipäivät.

Maanantaisin käydään MLL:n järjestämässä perhekerhossa jossa Mini saa touhuta muiden taaperoiden kanssa. Alkuun olin hyvin skeptinen koko perhekerho ajatusta kohtaan ja oikeastaan Minin vauva-aikana ei oikeastaan käyty ollenkaan. Mutta nyt Mini selvästi kaipaa toisten taaperoiden seuraa, ja tekee minille hyvää opetella sosiaalisia taitoja, joita ei välttämättä äidin ja isän kanssa kotona olemalla oppisi.

Perhekerhossa käyminen on oikeastaan ihan mukavaa, erilaisen toiminnan lisäksi sieltä saa aamiaisen ja aamukahvin (ja niin monta santsikuppia kun tilanne vaatii) 1e / perhe , joten mä lasken tämän ilmaiseksi toiminnaksi! En tiedä kuinka paikkakohtaisia aamiaishinnottelut, toiminnat yms ovat, mutta voisin kuvitella että aika samoilla linjoilla mennään paikasta riippumatta.

 

Tiistaisin ja sunnuntaisin käydään Mamma-Crossfit tunneilla. Siis kevennettyä crossfit:iä jossa lapset saavat olla mukana! Jos ei treeneihin pääse jostain syystä (niin kuin meillä on nyt pitkään ollut flunssaa

 

ja kipeänä ei tietty lasta voi ottaa mukaan tartuttamaan), niin nettiin tulee treeniohjeet, eli wod jonka voi sitten omalla ajalla tehdä. Mun treenit maksavat siis kuussa 35e, joten tähän elämäntilanteeseen enemmän kuin sopiva hinta!

                   

Alkuvuodesta sain tietää, että meidän leikkipuiston henkilökunta on läheiseltä liikuntahallilta varannut liikuntasalin keskiviikkoaamuisin muutamaksi tunniksi! Sitä saa siis vapaasti käyttää, ja siellä on vähän kaikenlaista lapsille, palloja, mailoja, tasapainorata yms. mitä vain voi kuvitella että lasten touhuihin tarvitsee. Helsingin kaupunki järjestää muuten viikonloppuisin maunulan ja myllypuron liikuntahalleilla lapsille ”liikuntahulina” tapahtumia jotka ovat lähes samanlaisia kuin tämä leikkipuiston järjestämä liikunta-aamu. Meidän leikkipuiston henkilökunta ei muuten juurikaan ole mainostanut tätä tai muitaan heidän järjestämiään tapahtumia, mutta katselkaapa leikkipuiston ilmoitustaulua! Ja kysykää henkilökunnalta. Moni ei tiennyt että leikkipuiston sisätilat ovat myös leikkiä varten ja monesti sadekelillä se on ollut kyllä pelastus! Musta tuntuu että meidän lähileikkipuiston henkilökunta on vähän ”laiskaa” ilmoittelemaan tapahtumista jne. Kuten esimerkiksi tämä liikunta-aamu selvisi hieman vahingossa. Mutta aivan huippua että selvisi! Mini on aina aivan liekeissä kun saa riehua ja purkaa energiaa luvan kanssa!

              

       Minin tulevaisuuden laji taitaa olla valittu..

Torstaisin käydään muskarissa. Seurakunnan muskarissa. Vaikka muskarin järjestääkin seurakunta, niin eipä siellä mitään virsiä veisata vaan ihan tavallisia lasten lauluja. Me ollaan käyty muskarissa siitä saakka kun Mini on ollut 6 viikkoinen, ja nykyään mini nauttii musiikista ja soittamisesta täysin rinnoin. Haluaisin uskoa että muskarilla on ollut vaikutusta asiaan.  Seurakunnan muskari valikoitui siksi,  että olin kuullut tuttavalta hyviä kokemuksia juurikin tästä muskarista. Ja se, että se järjestetään käytännössä tien toisella puolella kodistamme ja tietenkin asiaan vaikutti se,että se on ilmainen. Seurakunta järjestää paljon tapahtumia lapsille ja perheille. Seurakunnalla työskentelee ammattitaitoiset perheohjaajat – usein niitä samoja jotka ovat työskennelleet esim. MLL:ssä. Ja se että käy seurakunnan järjestämissä tapahtumissa ei vaadi mitään uskonnollisuutta saati kirkkoon kuulumista. Eikä todellakaan ole mitään uskonnon pakkotuputtamista, ainoana osallistumisen ehtona on hyvä meininki ja avoin mieli. Suosittelen tutustumaan seurakunnan tarjontaan perheelle ja lapsille suunnatun ohjelman osalta!

perjantaisin vietetään rauhallinen päivä puistoillen yms. Joka päivälle ei tarvitse olla suunniteltua ohjelmaa! Yleensä mennään ihan fiiliksen mukaan 🙂

 

-Laura

perhe vanhemmuus lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *