Viikko alkaa kaupassa

Mulla on kunnianhimoinen tavoite, ja siihen päästäkseni tarvitsen kurinalaisuutta ja ehdottoman hyvää suunnittelua! Kurinalaisuudella tarkoitan sitä,  etten voi kulkea mielijohteiden vietävissä ja ostella mitä sattuu- vain koska minä haluan, tästä aiheesta tulee muuten postaus myöhemmin tällä viikolla 😉 

Viikon ruokalistan suunnittelu on ollut jo pitkään meidän taloudessa käytössä eikä tämäkään viikko ollut poikkeus. Siispä kauppaan listan kanssa. Meillä on kuivakaapissa tosi hyvin tavaraa, joten niitä pystyy hyödyntämään paljon! Lisäksi meillä on jääkaapissa 700g jauhelihaa joka oli suunniteltuna viime viikonlopulle, mutta M:n vanhemmat olivat kylässä ja halusivat tehdä ruokaa meille, niin jäi käyttämättä tuo 🙂 

Pakastinkin on melko täynnä, kiitos the ResQ club! Ostin nimittäin sitä kautta paikallisesta K-Marketista pienleipomoiden leipäkassin 5 eurolla. Ja siis tosiaan leivät olivat joko sillä päivällä menossa vanhaksi tai seuraavana päivänä. Ja sitä leipää oli täysi muovikassillinen! 

Pakastimessa mulla on aina kasviksia, nytkin siellä on ainakin parsakaalia, kukkakaalia, pinaattiä lehtinä ja keittojuureksia. 

IMG_20181217_114845-01.jpeg

Aamiainen &muu

-maitoa 2 litraa -tätä kyllä pitää viikon aikana hakea lisää, yhteensä meillä viikossa menee n. 6litraa.. 

-banaania välipaloiksi, muita hedelmiä vielä on paljon jäljellä

– juustoa leivälle

– jugurttia

-riisipuuroa

IMG_20181217_115050-01.jpeg

Viikon ateriat 

Ateriat ollaan tehty niin, että niistä riittää seuraavan päivän lounaaksi meille kaikille kolmelle. Ollaan pyritty siihen, että toinen ateria päivässä olisi kasvisateria.  Lisäksi ruoan yhteydessä tarjolla on lähes jokakerta tuoresalaattia.

Yhdestä kanapaketista tehdään kaksi ateriaa, kana riisi-kasvispedillä ja kanaa currykastikkeessa

Aika paljon meillä olikin jo kaapissa valmiiksi aterioihin tarvittavia aineksia, mm pastat, riisit, kananmunat, ruokakermat ja salaattiainekset. ja tietty se jauheliha.. 🙂 

IMG_20181217_115234-01.jpeg

Meillä on koira hoidossa, niin häntä varten nappasin lihapullia herkuiksi. Maustekaapista oli päässyt loppumaan muutama mauste ja otin ne mukaan myös. 

Ensi yöksi menen töihin , ja kokemus on osoittanut etten yövuorossa oikein pysty syömään mitään, mutta on pakko jotain yrittää kuitenkin syödä..nuudelit ovat osoittautuneet oikein toimivaksi yövuoroevääksi, hedelmien ja jugurtin lisäksi.

Tämän viikon ostokset maksoivat yhteensä 20,50€! Maitoa tarvitsee vielä viikolla hakea lisää, siihen menee n. 5€, joten tämä viikko tulee ruokaostoksien kannalta kustantamaan n.  25€. 

-Laura

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *