Kuningatar-kauramuffinssit

 

WP_20130904_001.jpg

Tein tällä viikolla vadelma ja mustikka kauramuffinsseja kun lehdestä löytyi herkullinen ohje ja kaapista kerrankin löytyi niitä vadelmia ja mustikoita. Maitorahka olisi kuulunut alkuperäiseen (Kotivinkki) reseptiin, mutta koska sitä harvemmin kaapissa on, niin korvasin sen creme fraichellä. Hyvin sopi sekin! Mulla usein muffinssit lässähtää tai koostumus on liian tiivis, mutta nämä onnistuivat oikein hyvin ja olivat maukkaita. Tässä siis yleisön pyynnöstä reseptiä.

Reseptillä tekee n. 12 kpl pieniä muffinsseja (niin voi ottaa useamman). Jos tuplaat taikinan niin saat 15 kpl isoja muffinsseja.

10 min + paistaminen 25 min

75g voita

1dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

0,5dl kaurahiutaleita

1tl leivinjauhetta

0,5 purkki creme fraichea (voi olla myös 50% less fat versio, 125g)

1 kananmuna

1dl mustikoita

1dl vadelmia

Kaurahiutaleita pinnalle koristeluun

 

* Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon voisula, kerma ja kanamuna.

* Ripottele marjoihin vehnäjauhoja jotta ne eivät uppoa pohjalle taikinassa. Sekoita marjat taikinaan.

* Jaa taikina vuokiin ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.

* Paista uunissa 200-asteessa n. 25 minuuttia.

Nauti!

Koti Ruoka ja juoma