Maukas kurpitsakeitto

Niin lähtivät kummitukset ja muut spooky spookit… Nyt voi vaihtaa jo koristeluita hieman jouluisempiin. Mutta kahta kurpitsaa ei viitsi ihan poiskaan viskata ja niistä saakin tähän vuodenaikaan oikein sopivia aterioita. Siis paras tapahan valmistaa kurpitsaa on paahtaa sitä uunissa pehmeäksi ja kulmista rusehtavaksi. Sen jälkeen sitä voikin käyttää vähän ruokaan kuin ruokaan. Tässä ensimmäinen resepti mihin ne meillä käytettiin…

6tag_101113-131749.jpg

Tämä respeti löytyi alkujaan jostain naistenlehdestä, mutta koska olen huono seuraamaan ohjeita ja tykkään aina oikoa kulmia ja tehdä ruoasta nyt vaan vielä parempaa kuin reseptissä neuvotaan, niin tämä on loppujen lopuksi taas oma reseptini 🙂 Sen tähden mitat on vähän sinne päin ja voitte soveltaa miten haluatte. Minulta saa kysyä lisää ohjeita jos haluatte…

 

Maukas Kookos-kurpitsakeitto

Puolikas iiiiso kurpitsa

Valkosipulia

Sipulia

Omenaa

Öljyä

Currytahnaa

Inkivääritahnaa

Kasvislientä

Kookosmaitoa

Hunajaa

* Kuori ja pilko kurpitsa peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja laita parin valkosipulinkynnen kanssa uuninlevylle. Kierittele öljyssä ja paahda uunissa +200C n. 40 minuuttia. Kuori ja hienonna iso sipuli, puolikas omena ja kuullota. Lisää currytahnaa vähintään yksi iso ruokalusikallinen ja puolikas inkivääritahnaa. Näitä saa maun mukaan lisäillä… Paista hetki. Lisää kattilaan paahdetut kurpitsanpalat ja valkosipuli (ilman kuorta tietenkin) ja 5dl kasvislientä. Anna porista hiljalleen 20 min. Lisää 2dl kookosmaitoa ja teelusikallinen hunajaa. Soseuta keitto ja kuumenna ennen tarjoilua. Mausta suolalla jos tarvitsee.

Nauti!

Tästä määrästä riiittää kahdelle hyvin nälkäiselle ja kolmelle normaaliksi ateriaksi. Keitto oli yllättävän täyttävää.

 

 

Koti Ruoka ja juoma