Puraise pastellia – vadelma-suklaa- & sitruunacupcaket
Joskus sitä vain ansaitsee hemmottelua – ja mikä olisikaan parempi tapa hemmotella itseään kuin nauttia syötävän suloisia cupcakeja? Nämä herkut ovat paitsi kertakaikkisen kauniita, myös mitä ihanimpia syötäviä: ensin tunnet kuorrutteen, joka on pehmeä kuin poutapilvi, sen jälkeen saat suuhusi itse leivosta, pientä kaivattua särmää ylenpalttisen ihanuuden ja söpöyden rinnalle.
Tällä kertaa ajattelin jakaa reseptini sitruuna- sekä vadelma-suklaa-cupcakeihin. Ne ovat herkullisia ja sopivat hyvin samaan aikaan tarjottaviksi, sitruuna tuo mukavaa raikkautta täyteläisen suklaan rinnalle. Nauttikaa!
Pastelliset kuppikakkuset
Nosta tarvikkeet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista.
Sitruuna cupcaket
noin 16 kappaletta
3 1/4 dl jauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
125 grammaa pehmeää voita
2 ½ dl sokeria
2 munaa
1 1/4 dl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
1 tl sitruuna-aromia
1 annos sitruunakuorrutetta
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
2. Sekoita pienessä kulhossa sekaisin jauhot sekä leivinjauhe
3. Laita pehmeä voi suurempaan kulhoon ja sekoita tasaiseksi, lisää joukkoon sokeri ja vatkaa valkoiseksi
4. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen
5. Sekoita joukkoon vaniljasokeri sekä sitruuna-aromi
6. Lisää jauhot noin 1/3 kerralla vuorotellen maidon kanssa
7. Täytä leivosvuoat taikinalla noin puoleen väliin saakka, taikina kohoaa melko runsaasti eikä tarkoitus ole loihtia muffineita. Itselläni taikina riitti 16 kuppikakkuun.
8. Paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, voit tarkistaa kypsyyden coctail-tikulla
9. Koristele ja nauti
Suklaa-cupcaket vadelmakuorrutteella
noin 16 kappaletta
3 1/4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 grammaa pehmeää voita
2 ½ dl sokeria
2 munaa
1 ½ dl maitoa
90 grammaa tummaa (noin 70%) suklaata
1 annos vadelmakuorrutetta
Toimi samoin kuin sitruuna kuppikakkuja leipoessasi, lisää vain vaniljasokerin ja sitruuna-aromin sijaan sulatettu suklaa kohdassa 5.
Kuorrutteet
Kuorrutepohja
4 dl kuohukermaa
250 grammaa mascarponea
200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi
2. Lisää joukkoon mascarpone sekä maustamaton tuorejuusto hyvin sekoittaen, jotta kuorrutteeseen ei jää paakkuja
3. Sekoita lopuksi joukkoon tomusokeri
Jaa kuorrutepohja tasan kahteen erilliseen kulhoon, toisesta syntyy sirtuunakuorrute ja toisesta vadelma
Sitruunakuorrute
noin 16 kuppikakkuun
Puolet kuorrutepohjasta
1 tl vaniljasokeria
3 tl sitruuna-aromia
2 tl keltaista elintarvikeväriä
Sekoita aineet keskenään ja laita kuorrute jääkaappiin kelmulla peitettynä odottamaan koristeluvaihetta.
Vadelmakuorrute
noin 16 kuppikakkuun
Puolet kuorrutepohjasta
200 grammaa pakastevadelmia
½ dl vettä
½ dl tomusokeria
1. Laita kattilaan vadelmat, vesi ja tomusokeri
2. Lämmitä kiehuvaksi, sekoita, jotta irtoavat vadelmansiemenet eivät takerru kattilan pohjaan
3. Anna seoksen kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen
4. Siivilöi seos ja anna jäähtyä – tarkista maku
5. Sekoita kuorrutepohja ja jäähtynyt vadelmaseos sekaisin ja laita jääkaappiin odottamaan koristeluvaihetta