Ihanan aamun avaimet – bagel-lohirullat sekä amerikkalaiset pannukakut

Aina silloin tällöin, lomalla tai viikonloppuna, on ihanaa aloittaa päivä jollain herkullisella. Jollain yksinkertaisella, niin, että väsyneet makunystyrämme pysyvät perässä. Jollain pehmeällä, joka tuo lohtua kun olemme joutuneet eroon untuvatyynyistämme. Tällaisiin aamuihin täydellinen apu löytyy näistä maailman pehmeimmistä pannukakuista sekä minun uusintaversiostani klassisista kylmäsavulohibageleista: lohirullista. Rullat sisältävät kaikki bagelin herkulliset maut, mutta niitä ei tarvitse uppopaistaa, keittää ja paistaa uudelleen – jätin siis bageleistani bagelin kokonaan pois.

Joka tapauksessa, nämä reseptit ovat täällä sinua varten: kun seuraavan kerran mietit, mitä tarjoaisit ystävillesi sunnuntaibrunssilla, aloita menun suunnittelu vaikka näillä herkuilla!

lohirullatjapannarit_valmis.jpg

Bagel goes lohirullat

n. 4 kpl ohuita vehnärieskoja (käytin itse Fazerin täysjyväisiä rullarieskoja)
400 grammaa maustamatonta tuorejuustoa
2 dl silputtua ruohosipulia
400 grammaa kylmäsavulohta
n. 2 tomaattia
tammenlehtisalaattia
seesaminsiemeniä

1. Aloita sekoittamalla tuorejuustoa kulhossa, kunnes sen rakenne on notkeutunut. Sekoita joukkoon ruohosipulisilppu.

2. Voitele rieskat tuorejuustoseoksella – älä kitsastele! Voit halutessasi säästää hieman tuorejuustoa koristeluun.

3. Anna voideltujen rieskojen vetäytyä hetki, jotta ne pehmenevät ja rullaaminen helpottuu.

4. Pilko tomaatti ja lohi sopivan kokoisiksi suikaleiksi.

5. Lisää täytteet voidelluille rieskoille kuvan mukaisesti – kuvasta puuttuu salaatti, mutta asettelin salaatinlehdet tuohon ”täytejonon” päälle. Ripottele väliin myös hieman seesaminsiemeniä.

lohirullatjapannarit_lohirullantaytto.jpg

6. Rullaa rieskat tiukaksi paketiksi – voit kääriä rullat kelmuun ja laittaa jääkaappiin tekeitymään, tällöin niistä on huomattavasti helpompi leiata siistejä paloja.

7. Leikkaa rullat sopivankokoisiksi suupaloiksi ja koristele tuorejuustolla – bagel-hengessä ripottele päälle seesaminsiemeniä.

lohirullatjapannarit_lohirullat.jpg

Maailman pehmeimmät pannukakut appelsiinisiirapin ja sitruskerman kera

Pannukakut

3 munaa
½ dl ruokokidesokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2½ dl kevytmaitoa
2 dl kermaviiliä
½ dl voita sulatettuna

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri.

2. Lisää muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja nesteitä. Lisää lopuksi sulatettu voi. Taikinan kuuluu olla paksua!

3. Anna taikinan tekeytyä noin puoli tuntia ennen paistamista.

4. Aloita paistaminen kuumentamalla pannu – mutta ei liian kuumaksi. Minulla itselläni on kaasuliesi, joten en osaa sanoa, että onko pannarit hyvä paistaa ykkösellä vaiko kenties kolmosella, mutta pidin lieteni koko paistamisen ajan niin pienellä kuin sen sain.

5. Paista pannukakut, itse paistoin noin 1 dl taikinaa kerralla ja olin tyytyväinen pannareideni kokoon. Matala paistolämpötila yhdistettynä pinnoitettuun paistinpannuun mahdollistavat sen, että paistamiseen ei välttämättä tarvitse rasvaa: säästyt rasvankäryiseltä aamulta! Paista pannukakkuja rauhallisesti, kiirehtimättä: sen näkee kyllä, kun nämä pehmokaiset ovat valmiita käännettäviksi.

Appelsiinisiirappi

3½ dl appelsiinin mehua (noin 3 appelsiinin mehu)
½ appelsiinin kuori
2½ dl ruokokidesokeria
(1 tl vaniljasokeria)

1. Raasta appelsiinin kuori kattilaan ja lisää pääll mehu sekä sokeri.

2. Keitä noin 10-15 minuuttia – liemestä muuttuu siirappimaista sen jäähtyessä.

3. Maista valmista siirappia, joskus appelsiinit ovat täällä pohjolassa hieman kitkeriä ja tuolloin lisään joukkoon teelusikallisen vaniljasokeria.

Sitruskerma

2 dl kuohukermaa
1 tl sitruuna-aromia
1 appelsiinin kuori raastettuna
2 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon muut aineet.

lohirullatjapannarit_pannarit.jpg

Tarjoile pannukakut appelsiinisiirapin ja sitruskerman kera, halutessasi voit myös pilkkoa päälle pekaanipähkinöitä sekä sirotella tomusokeria ja näin annos on täydellistetty!

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *