Puraise pastellia – vadelma-suklaa- & sitruunacupcaket

Joskus sitä vain ansaitsee hemmottelua – ja mikä olisikaan parempi tapa hemmotella itseään kuin nauttia syötävän suloisia cupcakeja? Nämä herkut ovat paitsi kertakaikkisen kauniita, myös mitä ihanimpia syötäviä: ensin tunnet kuorrutteen, joka on pehmeä kuin poutapilvi, sen jälkeen saat suuhusi itse leivosta, pientä kaivattua särmää ylenpalttisen ihanuuden ja söpöyden rinnalle.

Tällä kertaa ajattelin jakaa reseptini sitruuna- sekä vadelma-suklaa-cupcakeihin. Ne ovat herkullisia ja sopivat hyvin samaan aikaan tarjottaviksi, sitruuna tuo mukavaa raikkautta täyteläisen suklaan rinnalle. Nauttikaa!cupcake_valmisiso_0.jpg 

Pastelliset kuppikakkuset

Nosta tarvikkeet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista.

cupcake_raaka-aineet_0.jpg

Sitruuna cupcaket
noin 16 kappaletta

3 1/4 dl jauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
125 grammaa pehmeää voita
2 ½ dl sokeria
2 munaa
1 1/4 dl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
1 tl sitruuna-aromia
1 annos sitruunakuorrutetta

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen

2. Sekoita pienessä kulhossa sekaisin jauhot sekä leivinjauhe

3. Laita pehmeä voi suurempaan kulhoon ja sekoita tasaiseksi, lisää joukkoon sokeri ja vatkaa valkoiseksi

cupcake_taikina_0.jpg

4. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen

5. Sekoita joukkoon vaniljasokeri sekä sitruuna-aromi

6. Lisää jauhot noin 1/3 kerralla vuorotellen maidon kanssa

7. Täytä leivosvuoat taikinalla noin puoleen väliin saakka, taikina kohoaa melko runsaasti eikä tarkoitus ole loihtia muffineita. Itselläni taikina riitti 16 kuppikakkuun.

cupcake_raaka_0.jpg

8. Paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, voit tarkistaa kypsyyden coctail-tikulla

cupcake_kypsa_0.jpg

9. Koristele ja nauti

Suklaa-cupcaket vadelmakuorrutteella
noin 16 kappaletta

3 1/4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 grammaa pehmeää voita
2 ½ dl sokeria
2 munaa
1 ½ dl maitoa
90 grammaa tummaa (noin 70%) suklaata
1 annos vadelmakuorrutetta

Toimi samoin kuin sitruuna kuppikakkuja leipoessasi, lisää vain vaniljasokerin ja sitruuna-aromin sijaan sulatettu suklaa kohdassa 5.

cupcake_valmis_0.jpg

Kuorrutteet

Kuorrutepohja

4 dl kuohukermaa
250 grammaa mascarponea
200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria

1. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon mascarpone sekä maustamaton tuorejuusto hyvin sekoittaen, jotta kuorrutteeseen ei jää paakkuja

3. Sekoita lopuksi joukkoon tomusokeri

Jaa kuorrutepohja tasan kahteen erilliseen kulhoon, toisesta syntyy sirtuunakuorrute ja toisesta vadelma

Sitruunakuorrute
noin 16 kuppikakkuun

Puolet kuorrutepohjasta
1 tl vaniljasokeria
3 tl sitruuna-aromia
2 tl keltaista elintarvikeväriä

Sekoita aineet keskenään ja laita kuorrute jääkaappiin kelmulla peitettynä odottamaan koristeluvaihetta.

Vadelmakuorrute
noin 16 kuppikakkuun

Puolet kuorrutepohjasta
200 grammaa pakastevadelmia
½ dl vettä
½ dl tomusokeria

1. Laita kattilaan vadelmat, vesi ja tomusokeri

2. Lämmitä kiehuvaksi, sekoita, jotta irtoavat vadelmansiemenet eivät takerru kattilan pohjaan

3. Anna seoksen kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen

4. Siivilöi seos ja anna jäähtyä – tarkista maku

5. Sekoita kuorrutepohja ja jäähtynyt vadelmaseos sekaisin ja laita jääkaappiin odottamaan koristeluvaihetta

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *