Harrastus vain kauneimmille kesäpäiville

Näsinmäen mänty

Keväällä ilmoittauduin Vantaan aikuisopiston saaristomaalauskurssille. Kuulostaa hyvin mummomaiselle, mutta itse asiassa kurssilla oli noin puolet ikäisiäni, eli henkisesti mummoja 😉 Toukokuun helteisenä lauantaina ryhmä lähti Vallisaareen maalaamaan tai piirtämään. Sai valita itselleen sopivamman tai mieleisimmän välineen, jolla tehdä kuvia. Ilmoittauduin kurssille, koska huomasin jälleen kerran tylsistyväni kuvien tekemiseen ja tarvitsin vaihtelua. Mikäpä voisi olla parempaa kuin lauantaina retkeillä Helsingin saaristossa? Kurssilla oli kaveriporukoita, sisaruksia ja meitä, jotka viihtyvät myös yksin tuhertaen maalien parissa. Lähdin Vallisaareen vähin odotusten ja enemmän retkeily mielessä kuin taiteen luominen. 

Vallisaari toukokuun helteissä
Vallisaari

Täällä Porvoossa kävin jo retkeilemässä ja siinä ohella maalaamassa Näsinmäellä. Olin taas herännyt aikaisin ja kapusin kympiksi mäelle maalaamaan. Siihen aikaan ei vielä ollut yhtään lenkkeilijöitä tai turisteja, niin sai aivan rauhassa ihmetellä ja tutkia mäen mäntyjä ja niiden muotoja.  

Välineitä mustemaalaukseen ja kesken oleva maalaus

 

Näissä kuvissa olevat työt on tehty musteella ja alla on nyt siihen tarvittavat välineet:

Asiat tärkeys järjestyksessä: 

  1. Hyvät eväät!
  2. Hyvä mantra, kuten itselläni: ”Olen retkellä, olen retkellä, olen retkellä.” Suorittajaminä iskee välittömästä, kun kaivan esille siveltimet, koska teen kuvia ja opetan  kuvantekemistä myös työkseni. Mantra voi toimia myös niillekin, jotka kuvittelevat olevansa aivan paskoja piirtäjiä tai maalareita. Pääpaino retkeilyllä ja ohessa tehdään kuvia.
  3. Paljon vettä (juomiseen ja maalausnesteeksi, min. 2x 0,5 l)
  4. Kiinalaista mustetta, muutamia erikokoisia siveltimiä, vesikipoiksi vanhoja jogurttipurkkeja, talouspaperia, roskapussi
  5. Maalauspaperi (itselläni oli 300g akvarellipaperi, lioitettu vedessä päiviä) ja maalarinteippiä
  6. Maalausalusta (kevyttä mdf-levyä tai jokin metallinen kansi, kuten värikynäpoksin kansi)

Ehkä itse opin ensimmäisestä retkestäni sen, ettei kannata raahata kaikkea mukaan, koska ei tiedä oikein millä välineellä tekee paikan päällä. Valitse yksi väline. Vie hieman intoa kävellä pitkin rantoja tai korkeita mäkiä reppu viistättäen maata. Yksinkertaisimmin ja kevyiten pääsee, kun valitsee välineeksi perinteisen lyijykynän ja luonnosvihkoisen. Henkilökohtaisesti olen vain niin ihastunut musteella maalaamiseen, että siedän hieman vaivaakin. 

Tuntemattoman taiteilijan teos Porvoon  Näsinmäellä

Löytöretkellä saattaa törmätä mahtaviin teoksiin keskellä mäntymetsää. Saa vinkata taiteilijaa, niin saan lisättyä nimen kuvan alle 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *