Porvoon taiteilijaresidenssi

Vinksin vonksin taloja Porvoon turisti-infon kupeessa
Porvoon Jokikatu

Ensimmäinen viikko melkein takana Porvoon taiteilijaresidenssissä Taidetehtaalla. Huomaan, että ensimmäisessä residenssissäni, viime vuoden elokuussa Budapestissä, kävin enemmän sisäistä yllerrystä taiteilijuudesta kuin nyt. Tällä kertaa teen töitä ja aloitan maalaamisen lähes joka aamu ennen seitsemää. Nyt ei tarvitse ajatella, että saanko maalata, onko minulla lupa tarttua siveltimiin, olenko tarpeeksi hyvä kuvataiteissa? Tämä kela on käyty nyt läpi vuodessa, ja saan maalata ilman kenenkään erityistä lupaa.

Lähdin perjantaina töiden jälkeen tukkaputkella Kamppiin ja hyppäsin ensimmäiseen bussiin, jonka päätepysäkki oli Porvoo. Hiki valuen ehdin juuri pari minuuttia vaille olevaan bussiin ja hengästyneenä istahdin bussin vietäväksi. Viime residenssistä tuttuun tapaan kaksi ensimmäistä päivää uudessa kaupungissa pyörin vimmatusti kaikki nähtävyydet läpi, jotta saan sen jälkeen sisäisen työrauhan. Kaikki turistinätävyydet käyty läpi ja kuvattu, tsek! Nyt voi alkaa rauhassa työstää teoksia. Minulle rauhassa työstää teoksia tarkoitti residenssin alussa sitä, että aamulla heräsin 6:30 ja pörräsin asunnolla ympyrää kasiin, jonka jälkeen hyppäsin pyörän selkään polkemaan pitkin uusia katuja ja reittejä. Kevät on ollut aika myllerrystä, että ylivireystilan taannuttaminen vie hetken. Illalla ollessani rennompi ja ehkä vähän väsyneempi pystyin aloittamaan vasta pohjustamisen ja värien valitsemisen. 

Työaika klo 23

Nyt lähes viikko oltuani Porvoossa ylivireystila on vähän jo laskenut, niin pystyn rauhallisin mielin ja aamulla virkeänä, aloittaa maalaamisen. Naureskelin puhelimessa, että minulla taitaa olla enemmän aloitettuja töitä kuin valmiita. Tällä hetkellä residenssi aloitettuja töitä on neljä, jotka valmistuvat hitaasti, mutta varmasti. Parempi valmistua, koska heinäkuussa on pieni näyttely.

Ihanaa huomata, kuinka kesän hellejakso vaikuttaa myös töiden värien valintaa; okra, paahtunut oranssi/punainen, lämmin keltainen… Voi olla, että turistien suosikit punamullan väriset Vanhan Porvoon puolella olevat talot saattavat myöskin vaikuttaa väreihini tällä hetkellä.  

Okra
kulttuuri museot-ja-nayttelyt tyo oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *