Met-gaala ja lento Bostonista

Depp myöntyy aloittamaan hoidon päihderiippuvuuteensa

Loppukeväästä 2014 Depp myöntyi aloittamaan hoidon päihderiippuvuuteensa. Agenttinsa Tracey Jacobsin suosituksesta tehtävään palkattiin addiktioon erikoistunut yksityislääkäri, Dr. David Kipper tiimeineen. Toukokuussa Kipper tapasi Deppin kanssa ensimmäisen kerran, ja kirjoittaa muistiinpanoissaan näin:

Depp on 50-vuotias mies, joka on koko elämänsä ajan lääkinnyt itseään erilaisilla päihteillä. Näihin lukeutuvat alkoholi, opiaatit, bentsodiatsepiinit ja stimulantit (kokaiini) … Vaikutelma… Krooninen päihderiippuvuus. Suunnitelma: … Pidetään tämänhetkisellä annostuksella Roxycodonea [opioidi, tunnetaan ehkä paremmin kauppanimellä OxyContin] ja Klonopinia [bentsodiatsepiini]. Keskusteltu näistä lääkkeistä vieroittumisesta kun potilas on takaisin Los Angelesissa. En suosittele vieroitusta ennen kuin on päättänyt tämänhetkisen työnsä… Psykologista neuvontaa kun palaa kotiin Bostonista ja lääkitykset on saatu säädettyä oikeisiin annostuksiin. (lähde, kpl. 243)

Työ, johon Kipper viittaa, oli elokuvan  Black Mass kuvaukset Bostonissa, Yhdysvaltain itärannikolla.

The Adderall Diaries ja James Franco

Myös Heardilla oli töitä, hän aloitti toukokuussa 2014 indie-elokuvan The Adderall Diaries kuvaukset New Yorkissa. Heardin vastanäyttelijänä oli James Franco, jonka kanssa hän oli työskennellyt jo Pineapple Express-elokuvassa (2008). Kuten Heardin muiden elokuvien kohdalla, myös tämä projekti sai Deppin mustasukkaiseksi. Tästä on esitetty todisteena viestiketju (s. 19), jossa Heard yrittää perustella Deppille, miksi haluaa ottaa tämän roolin vastaan, ja Depp vastailee hyvin aggressiivisesti. Kuvausten alettua Heard pyysi myös assistenttiaan olemaan antamatta Deppille tarkkoja tietoja kuvausjärjestyksestä (s.12). Depp taas on sanonut, että piti elokuvaa huonona ideana koska Heard oli itse sanonut Francon olevan ”creepy” ja ”rapey”. Tämä ei sinänsä olisi ihme, sillä useat naiset ovat sittemmin syyttäneet Francoa seksuaalisesta ahdistelusta.

Depp ja Heard Don Ricklesin kunniaksi järjestetyssä tapahtumassa. Heardin mukaan Depp oli lyönyt häntä edellisenä iltana. Kuva: CelebMafia.

Met-gaala

5. toukokuuta Depp ja Heard osallistuivat Met-gaalaan, joka järjestetään vuosittain New Yorkin Metropolitan-museossa. Heard sanoi Deppin olleen tuona iltana sairaalloisen mustasukkainen. Kun he palasivat hotellilleen, Depp väitti Heardin flirttailleen toisen naisen kanssa. Asiasta syntyi riita, jonka aikana Depp tönäisi Heardin sohvalle, ja löi häntä kasvoihin kun hän yritti nousta takaisin ylös. Heardin mukaan Depp myös heitti häntä pullolla, mikä ei kuitenkaan osunut mutta rikkoi sviitin kattokruunun.

Heard todisti, että isku kasvoihin oli niin kova, että hän luuli nenänsä murtuneen. Hän ei ole siis varma, että nenä oli murtunut eikä esim. hakeutunut ensiapuun. Nenä oli kuitenkin jonkin verran turvonnut ja väriltään epätasainen. Heard on sanonut, että hänellä on tästä olemassa myös kuva, mutta ilmeisesti Deppin asianajajatiimi on estänyt sen esittämisen oikeudessa (kuva on listattu Heardin Englannissa antamiin todisteisiin, s. 2, kohta f). Lisäksi Heard on vuosia myöhemmin joutunut hakeutumaan korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärille tutkimuksiin, sillä hänen on hankala hengittää öisin. Lääkäri on todennut nenän ruston olevan niin arpeutunut, että hoidoksi suositellaan leikkausta.

Met-gaalaa seuranneena iltana Depp ja Heard osallistuivat koomikko Don Ricklesin kunniaksi järjestettyyn illallistapahtumaan, missä heitä kuvattiin runsaasti. Depp myös esiintyi tilaisuudessa. Deppin asianajajien mukaan tilaisuudessa otetut kuvat (ks. kuva ylhäällä) todistavat, ettei Heardilla ollut vammoja. Heardin mukaan jälkiä ei näy, koska hän sai turvotuksen kuriin jääpakkauksella ja käytti meikkiä mustelmien peittämiseen.

Heardin puolustukseksi on todettava, että lievästi murtunut nenä ei välttämättä ole kovinkaan helposti päältäpäin nähtävissä, varsinkin jos se on tarkoituksella meikattu piiloon. Nenämurtumille ei yleensä myöskään tehdä mitään, jos murtuma ole aiheuttanut selkeää muutosta nenän muotoon tai hengittämiseen, vaan hoitona on antaa murtuman luutua ja huolehtia kivunlievityksestä.

Lisäksi ei ole kovin uskottavaa, että henkilö, joka haluaisi valehdella tulleensa pahoinpidellyksi, valitsisi juuri sellaisen ajankohdan, jolloin hänestä on paljon kuvia, joissa ei näy mitään vammoja.  Heard tiesi, että häntä kuvattiin paljon tuona iltana, ja että kuvia on myöhemmin käytetty useissa mediajutuissa. Tapahtuma myös kuvattiin ja esitettiin myöhemmin televisiossa; Heardin voi bongata yleisön joukosta.

Lähteet:

Lento Bostonista Los Angelesiin

Heardin versio:

Jos Met-gaalan jälkeisistä tapahtumista ei ole vahvistavia todisteita, niin seuraavasta väkivallanteosta niitä on sitäkin enemmän. 24.5.2014 Depp ja Heard päättivät lentää viikonlopuksi Los Angelesiin yksityiskoneella. Mukana oli Deppin henkilökunnan jäseniä ja Heardin ystävä, Savannah McMillan. Heardin mukaan hän ja Depp olivat riidelleet edellisenä päivänä puhelimessa, sillä Heard oli kertonut, että hänellä tulisi olemaan romanttinen kohtaus James Francon kanssa. Kun Depp nousi koneeseen, Heard huomasi heti, että tämä oli hyvin päihtynyt. Depp aloitti heti haukkumaan häntä ja väitti, että Heard petti häntä Francon kanssa. Depp myös heitteli koneessa olevia tavaroita Heardia kohti. Heard sanoi oppineensa olemaan hiljaa ja välttelemään Deppiä, jos tämä oli hyvin päihtynyt ja vihainen. Vaikka koneessa oli Deppin henkilökuntaa, näistä kukaan ei puuttunut tilanteeseen. Tämäkään ei Heardin mukaan ollut epätavallista, sillä henkilökunta yleensä tyytyi vain myötäilemään Deppiä.

Heard yritti siirtyä koneen toiseen osaan istumaan. Depp jatkoi kuitenkin Heardin nöyryyttämistä koko lennon ajan, ja aika ajoin lähestyi tätä, jolloin Heardin oli vaihdettava paikkaa. Depp myös jatkoi juomista ja sai lentoemänniltä käyttöönsä koneen happitankin (millä ilmeisesti on jonkinlainen päihdyttävä vaikutus), jakaen sen lennolla mukana olleen ystävänsä ja työntekijänsä Keenan Wyattin kanssa.

Lennon aikana Depp löi Heardia kerran, ja potkaisi häntä selkään niin, että hän kaatui koneen lattialle. Depp oli tämän jälkeen vielä heittänyt toisen buutsinsa hänen päälleen. Deppin raivo loppui vasta siihen, kun tämä lukkiutui koneen vessaan ja sammui sinne. Koneen päästyä Los Angelesiin Heard buukkasi itselleen lennot suoraan takaisin New Yorkiin ja harkitsi vakavasti suhteen päättämistä. Hän päätti kuitenkin jäädä, sillä halusi uskoa Deppin olevan sitoutunut juuri aloittamaansa päihdehoitoon.

Lähteet:

Heardin versiota puoltavat todisteet:

  • Heardin viestit assistentilleen Kate Jamesille ja ystävälleen Rocky Penningtonille

Päästyään Los Angelesiin Heard tekstasi ystävälleen Penningtonille, kertoen, että hänen on jätettävä Depp. Hän oli myös yhteydessä assistenttiinsa Kate Jamesiin, kertoen että Depp juuri sekosi/raivosi hänelle (freaked out on me), ja että tämä juo jälleen, pahemmin kuin ennen. Heard sanoo, että hänen on päästävä pois ja lopetettava suhde, ja pyytää Jamesia auttamaan lentojen buukkaamisessa takaisin New Yorkiin. Hän pyytää Jamesia katsomaan, jos olisi jokin tapa ohjata kaikki Deppin hänelle mahdollisesti lähettämät viestit Whitneyn puhelimeen, jotta hän ei saa niitä reaaliaikaisesti (ja ilmeisesti pysyy paremmin päätöksessään jättää Depp).

  • Stephen Deutersin viestit Heardille

Heti lennon jälkeisenä iltana Deppin assistentti Stephen Deuters lähetti Heardille viestejä, joissa kertoi Deppin olevan hereillä mutta erittäin huonovointinen, ja huolehtivansa, että tämä pääsee vuoteeseen. Seuraavana päivänä Deuters kertoi, ettei Depp muista tapahtumista paljoakaan, mutta on erittäin pettynyt itseensä ja käytökseensä. Hän pyytää anteeksi ja on äärimmäisen katuvainen. Deuters jatkaa:

Hän [Depp] on pöyristynyt. Kun kerroin hänelle, että hän potkaisi sinua, hän itki… Se oli kuvottavaa. Ja hän tietää sen

Heard kirjoittaa vastauksessaan, että tämä on tapahtunut niin monta kertaa aikaisemminkin, ja muistuttaa Deutersia Tokion, Lontoon, ja Deppin saaren tapahtumista. Hän sanoo, että joka kerta jää suhteeseen, mutta aina kolmen kuukauden välein sama juttu toistuu taas.

Deutersin omat lausunnot asiasta ovat muuttuneet paljon vuosien aikana. Vuonna 2016 hän väitti viihdeuutissivusto TMZ:lle viestien olevan feikkejä ja kielsi koko välikohtauksen. Kun viestit todistettiin aidoiksi, myönsi hän lähettäneensä ne, mutta väitti, ettei niitä tulisi lukea todisteiksi Deppin käytöksestä. Sen sijaan hän väitti kirjoittaneensa viestit ajatellen, että Heard haluaa hänen kirjoittavan näin, jotta rauhoittuisi. Deutersin mukaan potkaisu oli oikeasti vain leikkimielinen (’a playful tap’). Englannissa tuomari ei pitänyt Deutersin jatkuvasti muuttuvaa kertomusta uskottavana. Kenties tästä syystä Deutersiä ei kutsuttu todistamaan Yhdysvalloissa, vaikka hän edelleen työskentelee Deppille, nyt tosin hänen elokuvatuotantoyhtiönsä johtoryhmässä.

  • Deppin omat viestit lennon tapahtumista useille eri ihmisille

Lentoa seuraavana päivänä Depp lähetti Heardille viestin, jossa pyysi jälleen anteeksi sairaudestaan johtuvaa käytöstä, joskin myöntää, ettei tiedä, mitä lennolla tapahtui. Hän sanoi häpeävänsä ja haluavansa olla Heardille parempi jatkossa, koska rakastaa tätä. Heard ei ilmeisesti vastannut, mistä syystä Depp tekstasi parin päivän kuluttua siskolleen Christi Dembrowskille, että suhde on hänen puolestaan loppu. Hän myöntää viestissä repsahtaneensa, mutta sanoo, että hänen ystäviensä vaimot eivät ala sellaisesta mykkäkouluun. Christi oli Heardiin yhteydessä ja sanoi haluavansa auttaa pariskuntaa, ja että tämä voi olla se aallonpohja, minkä Depp tarvitsee päästäkseen kuiville. Samana päivänä Heard vihdoin vastasi Deppille, sanoen, että tietää tämän olevan sairas, ja toivoisi, että voisi ottaa tämän sairauden pois.

Kenties paljastavimmat viestit Depp lähetti taas kerran ystävälleen Paul Bettanylle. 30.5, eli seuraavalla viikolla, Depp lähetti Bettanylle seuraavan tekstiviestin, jossa kuvaili käytöstään ja päihteidenkäyttöään lennolla (en edes yritä kääntää tätä):

I’m gonna properly stop the booze thing, darling … Drank all night before I picked Amber up to fly to LA this past Sunday … Ugly, mate … No food for days … Powders … Half a bottle of Whiskey, a thousand red bull and vodkas pills, 2 bottles of Champers on plane and what do you get … ??? An angry, aggro injun in a fuckin blackout, screaming obscenities and insulting any fuck who gets near… I’m done. I am admittedly too fucked in the head to spray my rage at the one I love. For little reason I’m too old to be that guy But, pills are fine!!!.

Viestissä Depp myöntää siis ryypänneensä ja vetäneensä ‘jauhoja’ lentoa edeltäneen yön ajan, ja ettei ollut syönyt mitään. Lennolla hän oli juonut kaksi pulloa shamppanjaa, puolikkaan pullon viskiä ja ‘tuhat’ Red Bullia vodkalla sekä napsinut pillereitä. Hän kertoo Bettanylle raivonneensa ja huutaneensa, ja olleensa täysin ‘blackoutissa’ (=alkoholin liikakäytöstä johtuva tila, jossa henkilö ei sammu mutta hänellä ei ole tekemisistään myöhemmin mitään muistikuvaa. Eri asia kuin ns. normikäyttäjien muistikatkokset humalassa). Ristikuulustelussa Englannin oikeudenkäynnissä Depp myönsi, että ‘jauhot’ tarkoittivat kokaiinia ja pillerit opioideja. Ottaen huomioon, että Depp on sanonut Bettanyn vihanneen Heardia, ja että he olivat jo aikaisemmin kirjoitelleet melko rumia asioita tästä, ei ole mitään syytä uskoa, että Depp ei olisi puhunut viestissä totta.

Kesäkuun alussa Depp lähetti toiselle kuuluisalle ystävälleen, Patti Smithille, seuraavan tekstiviestin, missä sanoi mokanneensa, ryypänneensä ja käyttäytyneensä kamalalla tapaa lennon aikana:

I’ve been so busy with film here in Boston then back to L.A. for kiddies … When I was in NYC … They were brief visits, and fucked and charged by horrific flights with Amber … I fucked up and drank and got shitty. Was so disappointed in myself …

  • Heardin tekemä ääninauhoite lennon lopusta

Nauhan voi kuunnella täältä.

Heard sanoi aloittaneensa nauhoittamisen kun Depp meni koneen vessaan ja alkoi ölistä. Hän sanoi halunneensa näyttää Deppille, mitä tämä tekee ollessaan päihtynyt, sillä tämä ei muistaisi tekemisiään seuraavana päivänä. Nauhalla kuuluu myös henkilökunnan ääniä, joskin näistä on suurimmaksi osin hankala saada selvää. Nauhalta erottuu kuitenkin Deppin turvamies-assistentti Jerry Judgen ääni, kun tämä sanoo jäämänsä vahtimaan, ettei tämä tukehdu oksennukseensa.

Englannissa Depp kielsi nauhoitteen olevan lennolta, ja että kyseessä olisi hän, vaan väitti äänen tulevan eläimestä. Myöhemmin hän sanoi, että se olisi nauhoitettu muutaman kuukauden päästä, kun hän kävi läpi hankalaa vieroitusprosessia yksityissaarellaan. Nauhoitteen metadata todistaa kuitenkin aukottomasti, että se on toukokuun lennolta.

  • Heardin meilit itselleen

Heard myös kirjoitti itselleen tapahtumista meililuonnoksen, missä kuvaa kuinka nöyryyttäviä koneen tapahtumat olivat, ja kuinka Depp on kuin eri ihminen välikohtausten aikana.

  • iO Tillett Wrightin ja Whitney Henriquezin todistajanlausunnot

Wright (s. 4-6) sai alunperin tietää välikohtauksesta Heardilta heti tämän laskeuduttua Losiin ja tapasi tämän hotellilla. Seuraavana aamuna Wright meni tapaamaan Deppiä, ja puhui siellä Deutersin kanssa, joka vahvisti Heardin kertomuksen. Wright puhui myös Deppin kanssa. Tämä oli katuvainen ja myönsi repsahtaneensa pahasti, muttei muistanut, mitä oli tehnyt. Kun Heard palasi New Yorkiin, Depp lensi pian tämän perässä ja pyyteli anteeksi timanttikorulla ja lupaamalla, että sitoutuisi Dr. Kipperin tarjoamaan hoitoon. Heard suostui sillä ehdolla, että Depp yrittäisi tosissaan saada päihdeongelmansa kuriin.

Wright sanoi, että välikohtauksen jälkeen Heard yritti kaikkensa löytääkseen tapoja, joilla helpottaa Deppin kamppailua päihderiippuvuuden kanssa. Heard ja Wright alkoivat käydä alkoholistien läheisille tarkoitetuissa Al-Anon-tapaamisissa, ja Heard luki paljon päihderiippuvuudesta. Heard keskusteli aiheesta myös Wrightin isän, joka on entinen addikti, ja tämän vaimon kanssa.

Henriquez puolestaan todisti (s. 11-12), että kuuli tapahtuneesta parin päivän kuluttua Wrightilta ja McMillanilta, joka oli ollut mukana koneessa.

Deppin versio, joka on muuttunut useaan kertaan:

Englannissa Depp sanoi aluksi muistavansa lennon tapahtumat selkeästi, vaikkakin myönsi olleensa tuolloin koukussa Roxicodone-opioideihin (joskaan ei muihin päihteisiin, kuten Kipper muistiinpanoissaan kirjoittaa). Deppin mukaan hän oli rauhallinen ja keskittyi lennolla piirtämiseen. Hänen mukaansa ainoa aggressiivinen osapuoli oli ollut Heard, ja että tämä oli haastanut riitaa. Tämän haukkumista kuunneltuaan hän oli mennyt koneen vessaan nukkumaan, jotta pääsisi pois edes hetkeksi. Ristikuulustelussa Depp kuitenkin pyörsi lausuntonsa täysin, ja sanoi käyttäneensä lennolla alkoholia ja kokaiinia, ja olleensa niin päihtynyt, ettei hänellä ole kaikesta muistikuvia.

Yhdysvaltain oikeudenkäynnissä Depp on palannut taas väittämään, että oli lennolla ihan rauhallinen ja selvä, opioideja lukuunottamatta. Deppin mukaan hän saattoi ottaa lasin kuplivaa, jos sitä tarjottiin koneessa, muttei ollut päihtynyt.

Lähteinä käytetty Englannin oikeudenkäynnin tuomiota ja Deppin todistajanlausuntoa Yhdysvaltain oikeudenkäynnissä

Deppin versiota tukevat todisteet:

  • Keenan Wyattin todistus

Deppin pitkäaikainen audioteknikko Keenan Wyatt todisti Yhdysvaltain oikeudenkäynnissä. Wyatt ei ole todistajana ihanteellinen, sillä hän on taloudellisesti riippuvainen Deppistä. Hän työskentelee Deppin Infinitum Nihil-elokuvatuotantoyritykselle, ja Deppin elokuvasopimuksissa on ehto, että hänet tulee palkata jokaiseen tuotantoon Deppin audioteknikoksi. Wyattin hommana Deppin elokuvissa on huolehtia siitä, että tämän saa haluamansa musiikin korvanappeihin, joita pitää korvissaan näytellessään. Jos Depp ei näyttele elokuvissa, on myös Wyatt työttömänä.

Wyatt oli mukana toukokuun 2014 lennolla. Oikeudessa hän vastasi isoon osaan kysymyksistä, ettei muista tapahtumia. Oikeastaan ainoat asiat, mitä hän sanoi muistavansa, olivat, että Depp oli ollut lennolla rauhallinen kun taas Heard oli murjottanut. Hän ei myöskään nähnyt Deppin käyttävän päihteitä. Hän sanoi kuitenkin muistavansa, että meni Heardin luokse sanomaan, että kyllä Depp tästä välittää, jolloin Heard oli kivahtanut hänelle, että kuinka kehtaat tulla mulle puhumaan. Wyattin mukaan Depp ei hänen tietämänsä mukaan ole aggressiivinen päihteiden alaisuudessa.

Vaikka Wyatt oli Deppin todistaja, ei hänen kertomuksensa ole kokonaan ristiriidassa Heardin version kanssa. Heard on painottanut todistuksessaan, kuinka nöyryyttävä välikohtaus oli hänelle, ja kuinka kukaan ei puuttunut tapahtumiin. Ei olisi siis kovinkaan ihmeellistä, jos Wyatt olisi myöhemmin yrittänyt tulla lohduttamaan Heardia, ja että Heard olisi suhtautunut tähän vihaisesti.

Kumman versio kuulostaa sinusta uskottavammalta?

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *