Mitä Amber Heardin mukaan Australiassa tapahtui

Edellisessä postauksessa käsiteltiin Deppin versioita siitä, miten hän menetti sormensa pään Australiassa maaliskuussa 2015. Tässä postauksessa käännämme huomion Heardin todistajanlausuntoon tapahtumista. Sisältövaroitus on jälleen paikallaan, koska tässä postauksessa käsitellään esim. raiskausta.

Heardin mukaan Australian tapahtumat jakautuivat kolmelle päivälle. Tapahtumien traumaattisuuden takia hän ei muista kaikkea tarkan kronologisesti vaan väläyksittäin. Hänen mukaansa Depp oli kuin toinen ihminen, ja oli luultavasti päihteiden ja unenpuutteen aiheuttamassa psykoosissa. Tässä postauksessa tapahtumat käydään tiivistetysti läpi, mutta Heardin todistajanlausunto kannattaa myös kuunnella:

Heard saapuu Australiaan

Depp aloitti viidennen Pirates-elokuvan kuvaukset Australian Gold Coastilla helmikuussa 2015. Heard oli tuolloin Englannissa kuvaamassa elokuvaa Tanskalainen tyttö, jossa hänellä oli pieni sivuosa. Maaliskuun alussa hän lensi Australiaan, ja parin oli tarkoitus viettää aluksi viikonloppu kahdestaan Deppille vuokratussa talossa. Tämän jälkeen Heard jäisi maahan Piratesin kuvausten ajaksi. Talo oli melko eristyksissä: muihin taloihin ja Deppin henkilökuntaan olisi vähintään 20-30 minuutin matka.

Heard oli hermostunut jo saapuessaan Australiaan. Depp oli ollut taas erittäin mustasukkainen, kuten aina kun Heard kuvasi elokuvaa ja vietti aikaa erillään. Pari oli riidellyt aiheesta puhelimitse vain vähän ennen lentoa. Heard oli niin epävarma, että hän soitti Deppille vielä lennon välipysähdyksen aikana. Depp vakuutti, että riita oli ohi ja että hän halusi tuoreen vaimonsa luokseen.

Nähdessään Deppin Heard huomasi heti, että tämä oli laihtunut, mikä oli yleensä varma merkki siitä, että tämä käytti jälleen. Kuten edellisessä postauksessa näimme, todisteet tukevat tätä. Depp oli kuvauksissa perjantain ja palattuaan illalla talolle joi ja otti ekstaasia. Hän tarjosi ekstaasia myös Heardille, joka kieltäytyi. Pari alkoi riidellä Deppin päihteidenkäytöstä.

Kun Heard yritti poistua huoneesta, Depp otti hänestä kiinni. Riita eskaloitui, ja Depp tönäisi Heardia voimalla niin, että tämä kaatui lattialle ja liukui sitä pitkin. Heard ei halunnut alistua, vaan nousi takaisin ylös, mikä provosoi Deppiä. Depp otti häntä kiinni kaulasta, ja löi häntä. Heard huusi ja löi takaisin.

Lopulta Heardin onnistui päästä Deppin otteesta irti. Hän meni yläkertaan, ja yritti mennä nukkumaan. Nukahtaminen oli kuitenkin hankalaa ja hän heräsi paniikkikohtauksiin. Hän otti seuraavana aamuna yhteyttä hoitajaansa Erin Falatiin (os. Boerum), ja pyysi tältä apua ahdistuksensa kanssa pärjäämiseen. Hän mainitsi viestissä joutuneensa ottamaan unilääkettä pystyäkseen nukkumaan. Falatin kirjaus tästä nähtiin todisteena oikeudessa.

Depp raiskaa Heardin

Oikeudessa esitetty kuva romahtaneesta ping-pong pöydästä.

Depp taas ei ollut nukkunut yöllä ollenkaan. Heard löysi tämän alakerran avoimesta keittiö-oleskelutilasta luukuttamassa musiikkia ja ryyppäämässä. Pöydällä oli kokaiinia ja ekstaasipillereitä sisältävä pussi, jonka sisältö oli huomattavasti huvennut edellispäivästä. Heard yritti saada Deppin lopettamaan ja selvittää, kuinka paljon ekstaasia tämä oli ottanut. Depp taas syytti häntä uskottomuudesta ja ettei hän pitänyt tämän Christi-siskosta (Heard ja Christi eivät olleet koskaan varsinaisesti riidelleet, mutta heidän välinsä olivat viileät). Sitten Depp alkoi soitella sekavia puheluita Kaliforniaan mm. agentilleen, väittäen ihmisten varastavan häneltä rahaa ja pitävän häntä huorana. Hän soitti myös Heardin asianajajalle ja perui tämän valmisteleman avioehdon (tästä lisää alhaalla).

Heard alkoi tehdä ruokaa koska ajatteli, että jos saisi Deppin syömään, tämä ehkä nukahtaisi. Depp oli kuitenkin edelleen aggressiivinen ja tilanne muuttui pian kaoottiseksi. Heard ei muista tarkalleen kaikkia tapahtumia vaan osia niistä. Depp otti häntä kaulasta kiinni, ja töni ja löi häntä keittiön kalusteita ja seiniä vasten. Samalla hän haukkui Heardia, sanoen esim. ettei kukaan pidä tästä ja että häntä oltiin varoitettu Heardista, jne. Heard puolustautui ja työnsi Deppiä kovaa päästäkseen pois. Depp taas tönäisi/heitti hänet niin voimalla eteenpäin, että hän kaatui oleskelutilan ping-pong pöydän päälle. Pöytä romahti kasaan hänen allaan.

Depp jatkoi juomista ja yritti yllyttää Heardin ottamaan pullon häneltä. Lopulta Heard nappasi pullon, ja särki sen lattialle heidän väliinsä. Tämä sai Deppin raivostumaan entisestään. Hän löi Heardia, saaden tämän kaatumaan. Sitten hän alkoi heitellä pulloja tätä kohti, huutaen samalla vihaavansa tätä. Heard muistaa Deppin myös pitäneen hänestä kiinni ja uhanneen viiltää hänen kasvonsa rikkinäisellä pullolla.

Kuva keittiöstä. Jääkaappi sijoittui kuvasta rajautuvaan osaan eli kuvaajan selän taakse.

Jossain vaiheessa Heard pääsi vapaaksi ja juoksi kohti keittiötä. Depp sai hänet kuitenkin taas kiinni ja hakkasi hänen päätään jääkaappia vasten. Lattia oli täynnä lasinsiruja heitetyistä pulloista, ja ne viilsivät haavoja Heardin paljaisiin jalkapohjiin. Depp repi hänen päällään olleen yöpaidan ja kouri hänen rintojaan samalla kun jatkoi huutamista. Keittiön seinällä Heardin pään vieressä oli puhelin, minkä Depp myös nappasi ja hakkasi palasiksi seinää vasten. Heard uskoo, että Deppin sormi vahingoittui tuolloin. Hän muistaa nähneensä maassa verta.

Seuraavaksi Depp taivutti Heardin selkä edellä keittiön baaripöytää vasten. Hän piteli tätä edelleen kaulasta kiinni, ja löi toisella kädellään tämän päätä. Samalla hän huusi, että Heard on pilannut hänen elämänsä ja että hän vihaa tätä ja aikoo tappaa tämän ja sitten panna tämän ruumista. Heard tunsi tukehtuvansa. Hän yritti pysyä tasapainossa, jolloin hänen käsivarsiinsa ja jalkapohjiinsa tuli lisää haavoja lasinsirpaleista. Heard sanoo pelänneensä, että kuolisi.

Sitten Depp raiskasi Heardin viinapullolla. Heard pelkäsi, että pullo oli rikkinäinen, muttei pystynyt tuntemaan mitään muuta kuin painetta. Jossain vaiheessa raiskaus loppui ja Heard pääsi takaisin yläkertaan. Hän meni vessaan, jossa oksensi ja hänen rakkonsa petti. Tämän jälkeen hän lukitsi itsensä makuuhuoneeseensa ja otti unilääkkeitä nukahtaakseen.

Tuhottu talo

Kuva yhdestä Deppin kirjoittamasta ’viestistä’. Tekstissä lukee mm. ”She loves taking naked photos of herself”.

Heard heräsi vasta päivällä. Alakerta oli täyden hävityksen vallassa ja sen lattia oli täynnä sirpaleita. Depp oli kirjoittanut verellä ja maalilla kaikkialle – lampunvarjostimeen, sohvaan, seinälle, peiliin (ks. esim. viereinen kuva). Kirjoituksissa Depp solvasi Heardia, haukkuen tätä huoraksi ja väittäen tällä olevan suhde Billy Bob Thorntoniin (London Fieldsin toinen tähti).

Kuten edellisessä postauksessa kerrottiin, Depp on myöntänyt kirjoittaneensa tekstit. Hän on sanonut, että oli aivan sekaisin koska Heard oli hyökännyt hänen kimppuunsa. Kuitenkin kun häneltä kysyttiin tästä ristikuulustelussa Englannin oikeudenkäynnin aikana, hän sanoi, että oli ollut täysin tietoinen siitä, mitä teki.

Muun hävityksen lisäksi Depp oli myös tuhonnut Heardin omaisuutta, esim. maalannut kaikki tämän tekeillä olevat taulut mustiksi (lukuunottamatta muotokuvaa tyttärestään Lily-Rosesta) ja sotkenut tämän vaatteita sekaviin kirjoituksiinsa. Hän oli myös laittanut palasia raaoista pihveistä, jotka Heardin oli ollut määrä kokata, eri paikkoihin ja esim. käärinyt Heardilta repimänsä yöpaidan suikaleita lihapalojen ympärille.

Heard löysi sekavan Deppin maalin ja veren peitossa, ja näki, että tämän sormi oli pahasti vahingoittunut. Hän suostutteli Deppin ottamaan yhteyttä turvamiestiimiinsä. Kun he odottivat näiden saapumista, Depp jatkoi uhittelua ja mm. heitti Heardin hänelle keittämän kahvikupillisen päin tv:tä. Hän alkoi syyttää Heardia oudoista asioista, väittäen että tällä oli ollut viime yönä yläkerrassa toinen mies. Depp otti myös hänen puhelimensa ja alkoi nauhoittaa sillä audiota, jotta voisi todistaa jotain, mistä Heard ei saanut selkeää käsitystä.

Kun Deppin tiimi saapui paikalle, halusi Heard kuitenkin lähteä Deppin mukaan sairaalaan. Se ei ollut muiden mielestä hyvä idea. Heard muistaa olleensa erittäin poissa tolaltaan, ja että Deppin hoitaja Debbie Lloyd oli yrittänyt antaa hänelle rauhoittavia ja vei hänet yläkertaan nukkumaan.

Audio ja kuvat talolta

Kun Deppin henkilökunta – Dr Kipper ja hoitaja Debbie Lloyd, Ben King ja Jerry Judge–  saapuivat talolle, oli ensimmäinen tehtävä saada raivoava ja sekava Depp ensiapuun ja löytää tämän sormenpää. Koska Depp oli laittanut Heardin kännykän nauhoittamaan juuri ennen näiden saapumista, tallentuivat seuraavat tapahtumat nauhalle. Nauha on useita tunteja pitkä, ja sitä ei tiettävästi ole koskaan julkaistu kokonaisuudessaan. Se oli kuitenkin todisteena Englannin oikeudenkäynnissä, ja sen oleellisin kymmenen minuuttia on myös julkaistu koosteena:

Nauhalla kuuluvat äänet ovat osittain hyvin hankalasti kuultavia, mutta alussa voi kuulla Deppin raivoavan ja Dr Kipperin ja Debbie Lloydin kauhistelevan talon tilaa ja etsivän Deppin sormenpäätä. Deppin turvamiehen, Jerry Judgen, voi kuulla puhuvan jonkun kanssa puhelimessa siitä, mitä talolla on tapahtunut. Myöhemmin hän keskustelee kiinteistönhoitaja Ben Kingin kanssa siitä kuinka sen remontointi tulee luultavasti maksamaan kymmeniä tuhansia. Hän sanoo pelkäävänsä, että tapaus vuotaa lehtiin. Judgen ja Kingin sanomista asioista voi lukea esim. täältä (ss. 69-70)

Judge, joka oli ollut Deppin palveluksessa vuosikymmeniä, sanoo tämän juoneen edellisen viikon aikana kaiken talossa olleen viinan ja ottaneen 10 pilleriä ekstaasia. Hän pelkää, että Depp tulee ottamaan yliannostuksen, jos joku jatkaa huumeiden välittämistä tälle. Heardista Judge sanoo, että tämä on täysin selvä, ja että tällä on ainakin yksi ruhje ja viiltoja käsivarsissa. Hän tosin heti spekuloi, että viillot voivat olla itse tehtyjä. Heardilla ei kuitenkaan ole tiedettyä taustaa itsensä vahingoittamisesta ja viiltojen kohdat käsivarsien ulkosyrjällä ovat melko epätyypilliset viiltelyjäljiksi. Nauhan taustalla voi ajoittain kuulla Heardin itkevän ja Lloydin kysyvän Kipperiltä, kuinka paljon rauhoittavia tälle tulisi annostella.

Ben King todisti, että hänen tullessaan talolle Heard itki hysteerisesti ja Jerry Judge yritti lohduttaa tätä. Talon lattiat olivat täynnä verta, maalia, viinaa ja lasin- ja posliininsirpaleita. King todisti, että talo oli pakko remontoida tapauksen jälkeen. Lattiat oli hiottava ja pinnoitettava uudelleen, seinät maalattava ja esim. marmoriseen portaikkoon ja keittiön kivitasoon tulleet lohkeamat korjattava. Osa irtaimistosta, kuten televisio, oli myös korvattava uusilla.

Heard otti myöhemmin kuvia Deppin peileihin kirjoittamista viesteistä. Suurimman osan hävityksestä otetuista kuvista otti King, jolta Deppin asianajajatiimi sai ne haltuunsa. Englannin oikeudenkäynnissä hän todisti, että oli luovuttanut kuvista vain osan. Oikeudenkäynneissä nähdyt kuvat todistavat kuitenkin sen, mitä jokainen talossa käynyt todistaja on todennut: talo oli täysin remonttikunnossa.

Todistajien huomioita

Heardin tekeillä olevat taulut, jotka Depp maalasi mustiksi.

Deppin henkilökunta, Heardin hoitaja ja psykiatri

Heard päätti palata Los Angelesiin heti seuraavana päivänä. Deppin hoitaja Debbie Lloydin muistiinpanot todistavat, että hän otti Heardin puolesta yhteyttä tämän psykiatriseen hoitajaan Erin Falatiin (os. Boerum). Hän pyysi tämän tapaavan Heardia heti, kun tämä olisi takaisin Yhdysvalloissa. Heard oli Australiasta käsin myös yhteydessä psykiatriinsa Connell Cowaniin, ja kertoi, että hänellä ja Deppillä oli ollut erittäin vakava riita. Cowan on kirjannut muistiin, että parin suhde on epävakaa ja että Heard ei anna riidoissa periksi. Cowan on yksi Heardin psykiatreista, jotka olivat sitä mieltä, että Depp pahoinpiteli häntä, ja joiden muistiinpanot ja todistukset Deppin asianajajat saivat blokattua Yhdysvaltain oikeudenkäynnistä.

Deppin työntekijä Ben King lähti Heardin tueksi lennolle. Kuten Jerry Judge, myös King sanoi nähneensä Heardin käsivarsissa viiltohaavoja (tosin vasta toisessa todistajanlausunnossaan). King myös väitti, että Heard olisi lennon aikana kysynyt häneltä, että oletko koskaan suuttunut kenellekkään niin, että olet vain menettänyt kontrollin. Tästä ei ole vahvistavia todisteita, ja sanamuodosta ei voi päätellä, puhuiko Heard itsestään vai Deppistä.

Erin Falati todisti oikeudessa, että sai kuulla parilla olleen jonkinlaisen iso riidan, muttei sen tarkemmin muista yksityiskohtia tai että Heardilla olisi ollut erityisiä vammoja. Hän ei pitänyt riitaa epätavallisena, sillä suhde oli hänen käsityksensä mukaan jatkuvaa konfliktien ja parempien kausien sykliä. Tapaamisen jälkeen Heard pyysi heti toisen tapaamisen seuraavalle päivälle. Dr Kipperin ohjeiden mukaan Heard ja Depp oli pidettävä erossa toisistaan kunnes tämän lääkitys olisi tasapainossa ja leikkaus olisi tehty.

Falatin tapaamisen lisäksi Heard piti heti Los Angelesiin palattuaan kaksi sessiota psykiatrinsa kanssa. Cowan myöhemmin lähetti Heardille myös viestin, jossa mm. sanoo, että Heardin pitää olla nyt itselleen kiltti.

Heardin ystävät ja sisko

Palattuaan Yhdysvaltoihin Heard hakeutui heti parhaan ystävänsä (ja naapurinsa) Rocky Penningtonin luokse ja kertoi, mitä Australiassa oli tapahtunut. Pennington näki tämän mustelmat ja käsivarsiin ja jalkapohjiin tulleet haavat. Hän sanoi pelänneensä ensimmäistä kertaa, että Depp saattaisi tappaa Heardin. Hän ehdottikin, että Heard ja hän puolisoineen muuttaisivat pois asunnoista, jotka Depp omisti. Heard ei kuitenkaan suostunut tähän vaan halusi uskoa, että Depp pystyisi vielä muuttumaan.

Penningtonin kihlattu, Joshua Drew, ei vielä tuolloin tiennyt tapahtumien yksityiskohtia. Heard kuitenkin lähetti hänelle muutama päivä myöhemmin viestin, jossa pyysi tältä anteeksi, että oli ominut Penningtonin täysin itselleen viimeisten päivien aikana. Viestissä Heard kuvaa käyvänsä tällä hetkellä läpi äärimmäisen hankalia asioita, mitkä tuntuvat ajoittain täysin kestämättömiltä. Drew vastaa tietävänsä, että Heardilla on nyt rankkaa ja että ymmärtää, että tämä tarvitsee nyt parasta ystäväänsä.

Pian paluunsa jälkeen Heard tapasi myös Whitney-siskoaan ja ystäväänsä iO Tillett Wrightia. Molemmat todistivat, että Heard kertoi heille Deppin seonneen ja että he olivat nähneet tämän vammat. Kristina Sextonia Heard tapasi vasta parin viikon kuluttua, mutta myös Sexton näki Heardin käsivarsien viillot. Heard kertoi tuolloin heillä olleen pahan riidan ja Deppin käyttävän jälleen. Tarkemmista yksityiskohdista Heard avautui Sextonille vasta haettuaan avioeroa noin vuotta myöhemmin.

Heardin muista vammoista ei ole kuvia maaliskuulta, mutta vielä useita kuukausia tapauksen jälkeen hänen käsivarsissaan voi nähdä viiltohaavat. Alla olevassa kuvassa Heard edustaa punaisella matolla huhtikuun 2015 lopussa (vas.) ja heinäkuussa 2015 (oik).

LISÄYS: Vuonna 2019 Heardin oikeudenkäyntiä varten ottama kuva viilloista jääneistä arvista.

Miksei Heard hakeutunut lääkäriin raiskauksen takia?

Yhdysvaltain oikeudenkäynnissä Deppin asianajaja Camille Vasquez painosti Heardia, miksei tämä ollut hakeutunut sairaalahoitoon raiskauksen ja pahoinpitelyn jälkeen. Heard ei ole kuitenkaan missään vaiheessa väittänyt, että hänen saamansa fyysiset vammat –mustelmat, viillot, lievä verenvuoto vaginasta– olisivat olleet sellaisia, että hän olisi epäillyt olevansa vakavasti loukkaantunut. Heard ei myöskään halunnut ilmoittaa raiskauksesta viranomaisille, vaan on sanonut hävenneensä ja halunneensa pitää asian salassa. Psyykkisesti hän sen sijaan oli huonossa kunnossa, kuten hoitaja Falatin, psykiatri Cowanin ja Heardin ystävien lausunnot, viestit ja muistiinpanot tuolta ajalta todistavat.

Heardin raiskauksesta on myös levitetty väärää tietoa. Jotkut ovat väittäneet, että Heard olisi sanonut Deppin raiskanneen hänet rikkinäisellä pullolla, jolloin se, ettei hän hakeutunut sairaalahoitoon kuulostaa absurdilta. Heard ei ole kuitenkaan koskaan väittänyt, että pullo oli rikkinäinen, vaan että hän pelkäsi sen olevan, sillä lattia ja keittiön tasot olivat täynnä rikkinäisten pullojen siruja.

Tässä tulee esille myös se, kuinka valmiita ihmiset ovat edelleen uskomaan samoja vanhoja myyttejä raiskauksista ja lähisuhdeväkivallasta. On itse asiassa tyypillisempää, että raiskauksen tai lähisuhdeväkivallan uhri pyrkii pitämään asian salassa eikä hae apua viranomaisilta. Tähän on useita syitä, mm. uhrin kokema häpeä, syyllisyys ja pelko. Esimerkiksi Suomessa Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) mukaan ”lähisuhdeväkivalta on pitkälti piilo-ongelma. Vain murto-osa lähisuhdeväkivaltaa kokeneista on ottanut yhteyttä sosiaalipalveluihin, lääkäriin, poliisiin tai muihin palveluihin.” Oikeusministeriön Rikoksentorjuntaneuvoston mukaan taas iso osa raiskauksista jää ilmoittamatta. HUSin Seri-tukikeskuksen tekemässä tutkimuksessa todettiin, että suurin osa raiskauksen uhreiksi joutuneista halusi pyrkiä vain unohtamaan asian (ks. tämä YLEn artikkeli ja linkattu raportti tutkimuksesta). Vaikka nämä tilastot koskevat Suomea, ei Yhdysvaltojen (tai Australian) tilanne tai uhrien reagointi ole radikaalisti erilaista.

Riita avioehdosta

Deppin mukaan Heard suuttui, koska hänen vaadittiin suostuvan avioehtoon. Tammikuun lopussa Dr Kipper olikin todistanut raivokasta riitaa avioehdosta parin välillä, ja lähetti tästä viestin Heardin psykiatrille Connell Cowanille. Kipper ei kuitenkaan kommentoinut tarkemmin riidan sisältöä, vaan kertoi ainoastaan, että kumpikin osapuoli oli käyttäytynyt todella huonosti.

Heard myöntää, että pari riiteli muiden asioiden ohella myös avioehdosta, mutta sanoo, ettei se johtunut siitä, ettei hän olisi suostunut ehtoon. Deppin sisko Christi halusi parille avioehdon, ja Heardille tämä sopi mainiosti. Depp taas sanoi Heardille pitävänsä ehtoa merkkinä siitä, että tämä mietti jo ulospääsyä liitosta. Christin puuttuminen heidän suhteeseensa hiersi myös parin välejä. Heard oli ratkaisuksi pyytänyt omaa asianajajaansa valmistelemaan avioehtopaperit.

Heardin sanomia asioita tukee asianajaja Michele Mulrooneyn todistajanlausunto. Mulrooney vahvisti, että hän oli Heardin pyynnöstä valmistellut avioehtosopimusta yhdessä Deppin edustajan kanssa. Asia oli etenemässä kunnes hän eräänä päivänä sai puhelun Deppiltä. Depp vaikutti olevan päihtynyt ja haukkui Mulrooneyn maanrakoon. Heardin mukaan tämä puhelu tapahtui juurikin Australiassa. Muutama päivä tämän jälkeen Mulrooney sai virallisen tiedon, että hänen palveluksiaan ei enää tarvittaisi, eikä hän ole sen koommin työskennellyt kummallekaan osapuolelle.

Katoileva puhelin

Viimeinen seikka, josta on tämän tapauksen yhteydessä puhuttava, on Australian talon keittiön seinällä roikkunut vanhanmallinen puhelin, jonka Heard sanoo Deppin rikkoneen. Hän arveli, että Deppin sormivamma aiheutui juurikin tästä. Yhdysvaltain oikeudenkäynnissä Deppin asianajaja grillasi Heardia väittäen, ettei talossa ollut seinäpuhelinta. Myös Depp ja tämän todistajat todistivat näin. Tämä oli osa Deppin lakimiestiimin strategiaa saada Heard vaikuttamaan epäuskottavalta todistajalta.

Jälleen on kuitenkin hyvä verrata Deppin Yhdysvalloissa antamia lausuntoja tämän Englannin oikeudenkäynnissä sanomiin asioihin. Siellä Depp nimittäin todisti, että talon keittiön seinällä oli kuin olikin puhelin. Hän myös todisti repäisseensä sen irti, vaikkakin kielsi, että se olisi aiheuttanut sormivamman. Transkriptio Deppin lausunnosta on luettavissa täältä (s. 19 dokumentissa).

Mitä Australiassa siis tapahtui?

Tätä aihetta on nyt käsitelty kattavasti kahdessa postauksessa. Jos tarkastellaan oikeudenkäynneissä esitettyjä todisteita (esim. tekstiviestit, lääkärinkertomukset ja -muistiinpanot, äänite, valokuvat) ja muiden kuin Deppin ja Heardin todistajanlausuntoja, voidaan seuraavat asiat katsoa todistetuiksi faktoiksi:

 • Depp oli repsahtanut jo ennen Heardin tuloa Australiaan, ja käytti tuolloin aktiivisesti päihteitä (joihin lukeutui myös laittomia huumeita kuten kokaiinia ja ekstaasia).
 • Depp oli masentunut urastaan ja kielsi työntekijöitään moralisoimasta häntä päihteidenkäytöstään.
 • Depp ja Heard olivat riidelleet avioehdosta jo aikaisemmin. Heard oli pyytänyt asianajajaansa tekemään heille avioehdon. Ennen kuin ehto allekirjoitettiin, sai kyseinen asianajaja Deppiltä erittäin asiattoman puhelun ja pian tämän jälkeen potkut.
 • Depp kirjoitti Heardista solvauksia seinille vahingoittuneella sormellaan. Kirjoitukset keskittyivät haukkumaan Heardia huoraksi.
 • Myös osa talon dokumentoidusta hävityksestä (esim. Heardin taulut) kohdistui suoraan Heardin omaisuuteen.
 • Depp haki apua vasta tunteja myöhemmin, vaikka oli menettänyt sormensa pään ja murtanut sen luun.
 • Deppin henkilökunnalla oli hankaluuksia saada tämä lähtemään ensiapuun. Heidän täytyi myös etsiä sormenpää talon lattialta.
 • Talo oli niin tuhottu, että se vaati kalliin remontin.
 • Paikalta nauhoitettu audio todistaa Deppin olleen aggressiivinen. Tästä todistavat myös hänen lähettämänsä viestit, missä hän solvaa Heardia monin tavoin ja sanoo haluavansa tästä pikaisen eron. Depp ei kuitenkaan mainitse viesteissä, että Heard olisi vahingoittanut häntä, vaan sanoo itse aiheuttaneensa sormen vamman.
 • Kun Depp saapui ensiapuun, todettiin hänen olevan päihtynyt ja sekava.
 • Deppin sormi ei lääkärien mukaan ole voinut vahingoittua niin, kuin hän väittää.
 • Useat todistajat ovat todistaneet, että Heardilla oli tapauksen jälkeen mustelmia ja viiltohaavoja. Osa näistä todistajista (Jerry Judge ja Ben King) on Deppin työntekijöitä ja hänelle lojaaleja.
 • Haavoista on myös kuvia seuraavilta kuukausilta, ja niiden arvet olivat nähtävissä vielä vuosia myöhemmin.
 • Heard oli viikonlopun jäljiltä järkyttynyt ja haki seuraavina päivinä niin psykiatrista apua kuin tukea ystäviltään. Heard kertoi myös läheisilleen siitä, mitä oli tapahtunut.

On hankala nähdä, kuinka nämä faktat tukisivat Deppin versiota tapahtumista. Useat seikat ovat sen kanssa täydessä ristiriidassa, ja viittaavat siihen, että Depp ei ole puhunut oikeudessa totta. Sen sijaan yllä luetellut faktat tukevat Heardin versiota, eivätkä ole sen kanssa ristiriidassa.

Todisteet tukevat siis Heardin versiota selkeästi vahvemmin kuin Deppin.

Muut lähteet (kuin tekstiin linkatut):

 • Englannin ja Walesin korkeimman oikeuden tuomio (ss. 63-79)
 • Heardin todistajanlausunnot Englannissa (s.23-29) ja Yhdysvalloissa
 • NGN:n loppulauselma Englannissa (ss. 50-57; 99-112)
puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *