Miten Johnny Depp on saanut monet uskomaan, että Amber Heard oli suhteessa se väkivaltainen osapuoli

Art Deco-tyylinen Eastern Columbia Building, jossa Depp ja Heard asuivat avioliittonsa aikana (Wikimedia Commons).

Seuraava väkivaltainen riita parin välillä sattui vain muutama viikko Australian tapahtumien jälkeen. Muista riidoista poiketen sille oli kolme silminnäkijätodistajaa: Heardin sisko Whitney Henriquez, Deppin turvamies Travis McGivern ja Deppin päihdehoitaja Debbie Lloyd.

Riita poikkeaa edellisistä myös siksi, että Heard on alusta (siis avioeroprosessin aikana antamastaan todistajanlausunnosta) lähtien myöntänyt satuttaneensa sen aikana Deppiä puolustaakseen siskoaan. Heard oli kokenut tässä vaiheessa väkivaltaa ja kontrollointia kolmen vuoden ajan. Hänen strategiansa oli aluksi käyttäytyä passiivisesti Deppin raivotessa, mutta nyt hän oli alkanut pistää tälle vastaan ja tapella takaisin. Depp taas on kieltänyt täysin olleensa ollenkaan väkivaltainen ja on väittänyt välikohtauksen olevan esimerkki siitä, että hän oli suhteessa uhri.

Välikohtaus tapahtui Los Angelesin Eastern Columbia Buildingissa, missä Depp ja Heard asuivat avioliittonsa aikana. Depp omisti rakennuksesta viisi kattohuoneistoa, joista heidän yhteisenä kotinaan toimi Penthouse 3 eli PH3. Sen vieressä, PH4:ssa, asui Heardin sisko Whitney, joka oli vielä hiljattain ollut myös Deppin kanssa niin läheinen, että he kutsuivat toisiaan lempinimillä ”bro” ja ”sis”. PH4:n vieressä oli vielä yksi asunto, PH5, joka oli tuolloin asumaton. Heard käytti sitä toimistona, taidestudiona ja vaatevarastona (Deppillähän oli oma ’man cavensa’ taas West Hollywoodissa). Kaikki kolme asuntoa olivat yhteydessä toisiinsa yläkertojensa kautta.

Amber Heardin versio tapahtumista:

Riita alkoi yöllä, kun Heard näki sammuneen Deppin auki jääneeltä iPadilta, että tämä viestitteli naiselle, jota oli tapaillut samoihin aikoihin kuin alkoi deittailla Heardia. Heard oli ymmärtänyt suhteen loppuneen vuosia sitten, mutta viesteistä selvisi, että he olivat nähneet toisiaan heti häiden jälkeen.

Heard oli äärimmäisen vihainen ja täysin musertunut, eikä enää välittäisi, vaikka Depp tappaisi hänet. Hän vaati tältä selitystä. Tämä aloitti riidan, jonka aikana molemmat tönivät toisiaan. Heard meni Whitneyn asuntoon (PH4) ja herätti tämän. Depp meni tämän jälkeen PH5:seen ja jatkoi raivoamista siellä. Pian myös Heard meni PH5:seen.

PH5 on loft-tyylinen asunto, jossa on kolme avointa kerrosta. Ylä- ja alakerroksen välissä on parvimainen tasanne. Heard laskeutui tälle välitasolle. Hän näki Deppin alatasolla hoitajansa Debbie Lloydin ja turvamiehensä Travis McGivernin seurassa. Depp ja Heard jatkoivat toistensa solvaamista. Lloyd tuli ylös portaita Heardin luo. Depp yritti heittää kädessään olevalla Red Bull-tölkillä Heardia, mutta osui korkeintaan Lloydiin.

Seuraavat tapahtumat kävivät hyvin nopeasti. Depp hyökkäsi ylös portaita ja alkoi lyödä häntä. Whitney meni parin väliin, jolloin hänen selkänsä oli alaspäin meneviä portaita kohti. Depp yritti nyt lyödä Whitneytä, ja Heard pelkäsi, että hän työntäisi tämän portaita alas. Hän oli kuullut huhun, että Depp olisi tehnyt näin Kate Mossille 1990-luvulla (Moss antoi Yhdysvaltain oikeudenkäynnissä 2 minuuttia kestäneen todistajanlausunnon, jossa kielsi, että huhussa oli perää).

Puolustaakseen siskoaan Heard löi Deppiä naamaan. Hän oli aikaisempien välikohtauksienkin aikana kyllä puolustautunut, muttei ollut koskaan varsinaisesti osunut tai onnistunut satuttamaan Deppiä. Nyt lyönti osui kuitenkin täydellisesti maaliinsa. Depp näytti aluksi yllättyneeltä ja naurahti. Sitten hän hyökkäsi Heardin kimppuun, ottaen kiinni tämän pitkistä hiuksista terveellä kädellään, ja lyöden tämän päätä kipsissä olevalla kädellään. Tällöin McGivern ehti väliin ja erotti heidät. Heard ja Whitney poistuivat takaisin PH4:sen puolelle, ja lukitsivat oven sinne. He kuulivat, kuinka Depp raivosi toisella puolella. Seuraavana aamuna Heardin vaaterekit oli kaadettu, hyllyjä oli revitty seinistä ja asunto oli muutenkin sekaisin.

Yhdysvaltain oikeudenkäynnissä Heard muisti tapahtumat muuten samoin, mutta lisäsi, että kun hän oli ensin mennyt Whitneyn asuntoon, seurasi Depp häntä sinne. Riitely jatkui ja Depp otti hänestä kiinni, mutta hän pääsi otteesta pois. Tämän jälkeen Depp poistui PH5:seen. Whitney ei mainitse tätä lausunnossaan, mutta Heard ei selkeästi sano, että tämä näki yhteenoton, vaan että hän tiesi Whitneyn olevan jossain lähellä, muttei ole varma tarkalleen missä (’somewhere nearby’, eli ilmeisesti viereisessä huoneessa tms.).

Heard kuvaili Englannin oikeudenkäynnissä (s. 30) lyöntiä näin:

I would say that I held my own this time. I remember connecting with him physically, even if it was not much of a blow. It was a point of pride. It sounds sick but I had accepted by then it was a physical relationship; I had to know what my place in it was, and I didn’t sign myself up to be a victim. I was almost bragging about it, that I got a lick in, as messed up as that is, at least I got a lick in.

Heard sanoi siis, että oli tähän mennessä [väkivaltaisen ja kontrolloivan suhteen kestettyä 3+ vuotta] hyväksynyt, että suhde oli ’fyysinen’ eli väkivaltainen, niin sairaalta kuin se kuulostaakin. Hän ei halunnut olla uhri vaan pitää oman puolensa, ja avoimesti myöntää, että suhteen viimeisenä vuotena alkoi tapella takaisin. Kuten aikaisemmissa postauksissa on kerrottu, Heardin vanhempien liitto oli myös väkivaltainen, mutta kesti silti vuosikymmeniä, päättyen vasta Heardin äidin kuolemaan vuonna 2020. Isän väkivalta kohdistui myös Heardiin tämän lapsuudessa.

Whitney Henriquezin versio:

Whitneyn mukaan itkevä ja kiihtynyt Heard herätti hänet ja kertoi Deppin pettävän häntä. Hän kuuli Deppin raivoavan PH5:ssa ja pyysi Heardia pysymään asunnossaan sillä aikaa, kun hän menisi puhumaan Deppin kanssa. Heard seurasi häntä kuitenkin hetken kuluttua PH5:seen.

Whitney sanoi Englannissa antamassaan todistajanlausunnossaan (ss. 14-16), ettei ole varma, muistaako seuraavat tapahtumat oikeassa järjestyksessä, sillä ne järkyttivät häntä syvästi. Hän muistaa menneensä aluksi PH5:sen alatasolle puhumaan Deppin kanssa. Tämä joi viskiä ja syytti Heardia siitä, että oli ollut uskoton. Sitten Heard saapui paikalle, ja pari alkoi huutaa ja solvata toisiaan. Whitney meni Heardin luokse tasanteelle rauhoittaakseen tätä ja viedäkseen tämän takaisin asuntoonsa. Myös Debbie Lloyd tuli tasanteelle. Whitney muistaa Deppin heittäneen heitä Red Bull-tölkillä, mutta osuneen Lloydiin, joka ei vaikuttanut reagoivan siihen mitenkään.

Whitneyn selkä oli tuolloin alaspäin meneviä portaita kohden. Depp ryntäsi ylös portaita ja yritti saada hänet pois tieltä päästäkseen käsiksi Heardiin. Whitney pelkäsi, että putoaisi. Depp yritti lyödä Heardia, mutta osuikin Whitneyn käsivarteen/selkään. Tuolloin Heard löi Deppiä kasvoihin samalla kun huusi, että tämä ei saa lyödä hänen siskoaan. Whitney muistaa Deppin vasta tuolloin ottaneen Heardia hiuksista kiinni ja lyöneen häntä.

Kun pari oli saatu irti toisistaan, siskokset palasivat Whitneyn asuntoon yöksi, ja kuulivat Deppin jatkavan raivoamista ja tavaroiden tuhoamista PH5:ssa. Seuraavana aamuna he löysivät Heardin vaaterekit heiteltyinä ympäri PH5:ta. Deppin työntekijä pyysi Whitneytä allekirjoittamaan salassapitosopimuksen siitä, mitä oli nähnyt, mutta tämä ei suostunut. (Whitneyn Yhdysvalloissa antaman todistajanlausunnon voi katsoa täältä)

Johnny Deppin versio:

Heardin Deppille aiheuttama mustelma. Heard on alusta asti myöntänyt lyöneensä Deppiä tämän riidan aikana.

Depp kieltää, että olisi käyttänyt väkivaltaa tai edes tuhonnut tai heitellyt tavaroita. Englannin oikeudenkäynnissä (ss. 19-20) hän sanoi Heardin suuttuneen ja yrittäneen saada aikaan riidan. Hän ei muista, mitä riita koski. Depp kielsi, että olisi missään vaiheessa uhannut millään tapaa Whitneytä, tai että tämä olisi ollut heidän välissään. Sen sijaan Heard yritti estää häntä lähtemästä asunnosta. Hän kutsui McGivernin ja Lloydin paikalle, mutta verbaalinen riita jatkui vielä reilun tunnin näiden saapumisen jälkeen. Kun hän yritti lähteä, heitti Heard häntä Red Bull-tölkillä ja yritti heittää häntä käsilaukullaan, mutta McGivern onnistui torjumaan sen. Sitten Heard hyökkäsi hänen kimppuunsa ja löi häntä nyrkillä naamaan. Tämän jälkeen Depp poistui asunnosta McGivernin ja Lloydin seurassa.

Yhdysvaltain oikeudenkäynnissä Depp sanoi edelleen olleensa täysin väkivallaton. Nyt hänen mukaansa Whitney olikin kuitenkin tullut heidän väliinsä, mutta siksi, että Heard oli väkivaltainen. Heardin onnistui kuitenkin lyödä Deppiä. McGivern ja Lloyd olivat tässä vaiheessa jo paikalla, ja Depp yritti poistua paikalta näiden kanssa. Hän muistaa, että Heard heitti häntä jollain esineellä, joka tuntui penaalilta tai laukulta. Hän ei mainitse tölkkiä.

Travis McGivernin versio:

Todistajanlausunnossaan, jonka hän antoi Englannin oikeudenkäyntiä varten, McGivern käytännössä toisti Deppin version lähes sanasta sanaan. Hän sanoi, että Depp oli pyytänyt hänet paikalle ja hakemaan myös Debbie Lloydin. Kun he pääsivät asunnolle, oli riita täydessä käynnissä. Se kesti vielä noin tunnin ajan. Sen aikana Heard heitti Deppiä tölkillä ja käsilaukulla, sekä löi häntä. Tämän jälkeen Heard siskoineen poistuivat paikalta ja Depp lähti asunnosta McGivernin ja Lloydin kanssa.

Ristikuulustelussa (ss. 15-20) McGivern kuitenkin kielsi, että oli tullut asuntoon yhdessä Lloydin kanssa. Hänen mukaansa he olivat tavanneet Heardin rakennuksen alakerroksessa ja Lloyd oli jäänyt tämän kanssa alas, kun McGivern taas meni ylös asunnolle Deppin luo. Hän ei osannut selittää, miksi oli antanut lausunnon, jossa sanoi tulleensa paikalle riidan ollessa täydessä käynnissä, kun taas nyt sanoi, että Heard ei ollut edes asunnossa, kun hän saapui sinne.

Yhdysvalloissa McGivernin kertomus oli jälleen hieman erilainen. Hänen mukaansa ainoastaan Depp oli asunnossa kun hän saapui sinne, joskin Lloyd ja Heard seurasivat pian perässä. Depp ja Heard alkoivat keskustella, ja sitten riidellä. Tämä jatkui pitkään. McGivern sanoi nähneensä Heardin heittävän Deppiä Red Bull-tölkillä ja laukulla. McGivernin mukaan molemmat haukkuivat toisiaan kiivaasti, mutta vain Heard oli väkivaltainen. Kun Heard yritti sylkeä Deppin päälle, tämä raivostui ja meni heittämään Heardin vaaterekit sikin sokin. Whitney oli asunnossa, muttei mennyt väliin eikä Depp koskenutkaan häneen. Sen sijaan McGivern meni itse Heardin ja Deppin väliin, kun Heard alkoi taas lähestymään tätä. Tuolloin Heard iski Deppiä nyrkillään naamaan. Depp näytti selkeästi hämmästyneen tästä. Tämän jälkeen Heard ja Whitney poistuivat paikalta, ja pian myös Depp, McGivern ja Lloyd lähtivät asunnolta.

Debbie Lloydin versio:

Lloyd ei ollut todistajana Englannin oikeudenkäynnissä, mutta ainakin osa hänen potilaansa hoidosta tekemistä muistiinpanoistaan ja tekstiviesteistään nähtiin jo tuolloin osana todistusaineistoa (ss. 80-83). Yön tapahtumista hän kirjoitti Deppin assistentille Stephen Deutersille näin tekstiviestissä seuraavana päivänä:

Bad night last night. They got into it and it got violent again. I had to separate them and we are at 80 [Deppin West Hollywoodin talo] now. Jerry [Judge] aware… I was there at 1:30 to give him a shot. He said she was trying to start. He took his meds and went to bed but then she found the texts to Rochelle and all hell broke loose!! He had Travis get me back there around 4. Good thing he called or they would have hurt each other. We had to physically restrain both of them.

Viestissä Lloyd siis sanoo, että molemmat olivat väkivaltaisia ja toistensa kimpussa. Hänen ja McGivernin oli fyysisesti erotettava pari irti toisistaan, ja oli lähellä, ettei käynyt pahemmin. Lloyd myös mainitsee Rochellen [Deppin toinen nainen] tekstiviestit riidan syyksi.

Lloyd oli todistajana Yhdysvalloissa, mutta kuten muistakin asioista, myös nyt hän vastasi lähinnä, ettei muista mitään. Hän sanoi, että saapui ECB:lle Deppin turvamiesten kanssa ja tapasi Heardin ala-aulassa lähdössä jonnekin. Tämä suostui tulemaan takaisin ylös Lloydin kanssa. Ainoa muu asia, minkä Lloyd sanoi muistavansa tuolta yöltä oli, että Depp oli kaatanut yhden Heardin vaaterekin ja että Travis McGivern oli myös paikalla.

Whitneyn viestit Erin Falatille ja Kevin Murphylle

Riidan jälkeen Heardin omahoitaja Erin Falati lähetti Whitneylle tekstiviestin, jossa kertoi Lloydin kertoneen hänelle, mitä oli tapahtunut. Hän halusi tarkistaa, oliko Heard kunnossa ja turvassa. Whitney vastasi tämän vihdoin nukahtaneen, mutta että Heard oli sanonut haluavansa tappaa itsensä eikä ole kunnossa.

Seuraavana aamuna Whitney ilmoitti Deppin asunnolle tekemistä tuhoista Kevin Murphylle. Murphy oli Deppin työntekijä joka oli vastuussa tämän Los Angelesin kiinteistöistä. Viesteissä on useita kuvia kaadetuista vaaterekeistä ja ilmeisesti keittiön lattialla olevista sirpaleista:

Siskosten välirikko

Whitney sanoo huomanneensa jo vuoden 2013 aikana, että Depp pahoinpiteli ja kontrolloi Heardia. Hän oli puhunut asiasta siskonsa kanssa, mutta tämä oli syyttänyt itseään ja sanonut, että vaikka he riitelevät kovaa niin he myös rakastavat toisiaan syvästi. Whitney ei pitänyt siitä, että pari meni kihloihin ja myöhemmin naimisiin, ja oli sanonut Heardille, että tämän tulisi jättää Depp. Myös Depp oli puhunut heidän riidoistaan, tosin tällä oli aina tekosyitä ja hyvin eri käsitys siitä, mitä riitojen aikana oli tapahtunut kuin Heardillä. Vuoden 2014 lopussa Whitney oli vaatinut Deppiä suoraan muuttamaan käyttäytymistään, eikä enää halunnut viettää aikaa tämän kanssa.

Maaliskuun 2015 jälkeen Depp uskotteli Heardille, että Whitney oli vuotanut tiedon heidän häistään ystävälleen, joka työskenteli toimittajana People-juorulehdessä. Heard pisti välit poikki Whitneyn kanssa, ja tämä muutti pois ECB:stä. Heard sanoi myöhemmin ymmärtäneensä, että Depp oli manipuloinut häntä ja oli vain halunnut Whitneyn pois heidän elämästään. Vuoden 2016 alussa Whitney, joka oli nyt hyvin huolissaan Heardin turvallisuudesta, otti tähän yhteyttä ja siskokset sopivat riidan.

Johtopäätökset

  • Heard ja Whitney painottavat molemmat, että riidassa oli kaksi aggressiivista osapuolta, jotka molemmat solvasivat toisiaan ja käyttivät väkivaltaa.
  • Deppin ja McGivernin mukaan taas vain Heard oli väkivaltainen.
  • Debbie Lloydin (joka on siis Deppin todistaja ja hänelle lojaali) viesti Stephen Deutersille seuraavana aamuna kuitenkin vahvistaa kuvaa, että molemmat olivat toisensa kimpussa.
  • Depp ja McGivern ovat muuttaneet todistajanlausuntojaan useasti, ja ovat antaneet ristiriitaisia lausuntoja.
  • Vaikka Heardin ja Whitneyn lausunnot eivät ole myöskään täysin yksi yhteen, ovat ne kuitenkin pääpiirteittäin samanlaiset, eikä kumpikaan ole muuttanut niitä merkittävästi tai niin, että heidän aikaisempi lausuntonsa olisi ristiriidassa uudemman kanssa.
  • Depp kaatoi Heardin vaaterekit ja heitteli tämän tavaroita. Heardin ja Whitneyn kertomuksen tästä vahvistavat Whitneyn tekstiviestit ja kuvat Kevin Murphylle, sekä erityisesti McGivernin ja Lloydin lausunnot.
puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *