Viimeinen pahoinpitely

Kuva Heardista pahoinpitelyä seuraavana päivänä, 22.5.2016.

21.5.2016

Heardin synttärijuhlien jälkeen hän ja Depp eivät nähneet toisiaan kuukauteen. Lauantaina 21.5.2016 Heard suostui, että Depp tulisi hakemaan tavaroita heidän yhteisestä asunnostaan ja keskustelemaan.

Heard luuli, että he olisivat puhuneet suhteestaan tai Deppin edellisenä päivänä kuolleesta äidistä. Hän yllättyikin siis suuresti, kun tämä alkoi taas vaahdota aiheesta kakka sängyssä, sanoen keskustelleensa asiantuntijoiden kanssa sen DNA-jäljityksestä. Tässä vaiheessa kannattaa jälleen muistaa, että Depp käytti tuolloin paljon päihteitä, jotka ilmeisesti tosiaan värittivät hänen todellisuudentajuaan. Heard alkoi pelätä, joten hän tekstasi naapurissa asuvalle Rocky Penningtonille, voisiko tämä tulla käymään.

Depp syytti sängyn sotkemisesta erityisesti iO Tillett Wrightia, joten Heard päätti soittaa tälle jotta asia voitaisiin selvittää. Hän laittoi Wrightin kaiuttimelle, ja Depp alkoi raivota tälle. Kun Depp hetken päästä meni käymään yläkerrassa, Wright kehotti Heardia poistumaan asunnosta, koska tilanne näytti eskaloituvan. Ennen kuin Heard ehti reagoida, Depp ryntäsi takaisin alas ja nappasi puhelimen, huutaen lisää solvauksia Wrightille. Sitten hän heitti iPhonen kovaa päin sohvalla istuvaa Heardia, osuen tämän oikean silmän alueelle.

Heard alkoi itkeä. Depp repi tämän hiuksista kiinni pitäen ylös sohvalta. Heard huusi (edelleen puhelimen toisessa päässä olevalle) Wrightille, että soita hätänumeroon. Wright oli New Yorkissa, ja yritti soittaa ensiksi Rocky Penningtonille, sillä tiesi tällä olevan mahdollisuus päästä nopeiten paikalle. Sitten hän soitti hätänumeroon.

Depp löi Heardia ja retuutti tätä ympäri huonetta. Hän pääsi pakoon, kun Deppin huomio herpaantui Penningtonin tullessa yleisavaimella asuntoon. Pennington oli huomannut Heardin viestin ja kuultuaan asunnosta huutoa, oli käynyt hakemassa hallussaan olevan yleisavaimen. Hänen tullessaan asuntoon Heard ja Depp seisoivat huoneen eri puolilla. Heard pyysi häneltä apua, ja seuraavaksi Depp yrittikin taas päästä hänen kimppuunsa. Pennington kuitenkin ehti heidän väliinsä. Depp töni häntä, mutta kohdisti sitten aggressionsa kämpän tavaroihin ja huutamiseen. Nyt myös Deppin turvamiehet kiirehtivät paikalle, pyytäen että tämä lopettaisi.

Seuraavaksi Depp meni toiseen asunnoista (jota pidettiin varastona/työtilana), jossa kohtasi Penningtonin kihlatun, Josh Drew’n, ja ystävän, Elizabeth Marzin. Marz sanoi todistajanlausunnossaan, että Depp oli selkeästi päihtynyt ja erittäin aggressiivinen. Hän kiljui Marzille ja Drew’lle, että haluaa nämä v*ttuun asunnostaan. Pelästynyt Marz poistui heti, mutta Drew keräsi mukaansa joitain tavaroitaan. Depp seurasi häntä, jatkuvasti solvaten ja uhitellen. Hän myös rikkoi tavaroita asunnossa ja asuntojen ulkopuolisella käytävällä.

Drew haki Penningtonin ja Heardin, ja yhdessä Marzin kanssa he lukittautuivat Penningtonin ja Drew’n asuntoon. Depp päätti vihdoin lähteä turvamiehineen (alla oleva video on tallenne rakennuksen hissistä Deppin poistuessa).

Poliisien havainnot

Wrightin hälyttämän poliisipartion tulo kesti noin 45 minuuttia. Tiedon kulku hätäkeskuksesta New Yorkin poliisille ja sieltä Los Angelesiin oli suhteellisen hidasta, varsinkin kun Wright ei ollut halunnut paljastaa Heardin ja Deppin nimiä. Julkisuusmyllyä pelkäävä Heard ehti soittaa asianajajalleen, joka neuvoi häntä olemaan antamatta poliisille lausuntoa ja antoi hänelle hyvän avioeroasianajajan yhteystiedot.

Kun poliisipartio saapui asunnolle, Heard oli itkuinen ja kasvoiltaan punoittava, muttei suostunut kertomaan mitään eikä halunnut tehdä rikosilmoitusta. Partio jätti tälle käyntikortin, jonka numeroon Heard voisi soittaa, jos muuttaisi mieltään. He kävelivät myös nopeasti Deppin ja Heardin asunnon läpi Drew’n opastamana varmistaakseen, ettei tekijä ollut siellä enää. Poliisien viettämä aika kohteessa oli vain n. 15 min. He merkitsivät lokiinsa riidan olleen vain verbaalinen ja että eivät havainneet merkkejä rikoksesta. Yksityiskohtaisempaa raporttia partio ei kirjoittanut.

Pari tuntia myöhemmin paikalle saapui vielä toinen partio, koska tapauksesta oltiin kirjattu kaksi ilmoitusta. Sen lisäksi, että paniikissa ollut Wright oli yrittänyt saada NYPD:n kautta yhteyden LAPD:n, oli hän ehtinyt soittaa myös ystävälleen Los Angelesiin ja pyytänyt tätä myös soittamaan LAPD:lle. Poliisit olivat tietoisia, että heitä edeltävä partio oli luultavasti jo hoitanut homman, mutta heidän oli kuitenkin pakko tulla tarkistamaan asia. He keskustelivat ovella lyhyesti Drew’n kanssa. Koska kaikki näytti olevan kunnossa eikä kukaan vaikuttanut haluavan puhua, lähtivät he pois jo muutaman minuutin kuluttua, käymättä edes asunnossa kunnolla sisällä.

Heard aloittaa avioeroprosessin

Rocky Pennington ja Josh Drew ottivat useita kuvia Deppin rikkomista esineistä ja Heardin silmän alueen vammasta. Toisin kuin Depp yritti Yhdysvaltain oikeudessa vihjata, hänen asiantuntijatodistajansa ei löytänyt kuvista jälkiä manipuloinnista, vaan ainoastaan, että ne on alunperin tallennettu iPhonen Photos-appiin – eli siis siihen paikkaan, mihin iPhonet oletusarvoisesti tallentavat kaikki niillä otetut kuvat, ja jossa muokkausmahdollisuudet ovat hyvin rajalliset. Heardin saamasta mustelmasta on myös kuva seuraavalta viikolta, kun hän haki oikeudessa lähestymiskieltoa. Muutoin hän pyrki aina peittämään mustelman meikillä ja aurinkolaseilla.

Pennington, Marz, Wright ja Drew ovat todistaneet niin avioero- ja lähestymiskieltoprosesseissa kuin molemmissa oikeudenkäynneissä. Heidän kertomuksensa on pysynyt vuosien mittaan samana. Myös Deppin ystävä Isaac Baruch on todistanut, että hän näki rakennuksen käytävällä ison viinitahran ja rikkinäisen valon tullessaan myöhemmin kotiin viereiseen kattohuoneistoon.

Heard aloitti avioeroprosessin valmistelun jo samana iltana, ja päätti myös hakea lähestymiskieltoa. Hän ilmoitti asiasta vanhemmilleen ja läheisimmille ystävilleen tekstiviestitse, ja kertoi myös, mitä oli tapahtunut. Seuraavana päivänä hän myös vaihdatti asunnon lukot.

Lähteet:

  • Englannin ja Walesin korkeimman oikeuden tuomio, Depp v NGN & Wootton (kappaleet 481-550)
puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *