joulukuun kootut

Olen ihan valmis uuteen vuoteen 2017 ja vähitellen koittavaan kevääseen, mutta palataan vielä hetkeksi joulukuuhun. Kuukausi sujahti ohi nopeammin kuin ehkä yksikään aiempi koko vuonna ja vuoden pimein aika verotti jaksamista ja fiilistä. Paljon hyvää jäi kuitenkin käteen:

Heti kuun alussa kokoonnuttiin neljän tähden illalliselle kolmen herkullisen ruokalajin ääreen. Isännöintivuorossa oli vannoutunut vegaani, jonka herkullisten ja vaivattoman oloisten kokkausten äärellä alan joka kerta harkita lihan ohella myös maitotuotteiden vähentämistä ruokavaliossani. Pöydän äärellä suunniteltiin myös pikkujouluja, jotka kuitenkin viime hetkellä jouduttiin siirtämään kevättalven puolella yhden ystävän sairaalareissusta johtuen. Toisaalta, kevättalvella tanssilattioilla on paremmin tilaa ja oma tanssijalkakin jaksaa taas vipattaa pikkujoulukauden jäätyä taakse!

joulu1.jpg

Itsenäisyyspäivän aattona vietettiin työpaikan pikkujouluja. Pyhäpäivä kuluikin sitten sohvannurkassa telkkarin itsenäisyyspäiväklassikoita katsellen ja pikkujoulumeiningeistä palautuen… Olin selvinnyt kunnioitettavaan kahdenkymmenenkolmen vuoden ikään näkemättä Tuntematonta sotilasta kertaakaan, mutta nyt istuin kiltisti sohvalla tapittamassa tuota yhtä miehen lempileffoista. Tätä kai se rakkaus teettää.

Virittäydyttiin joulutunnelmaan Tuomaan markkinoilla, josta kiikutin kotiin niin kasan joulukortteja, leipäjuustoa, suklaavaahtokarkkeja kuin kauniin sulkaheijastimen takin liepeeseen. Rakastuin Chjokon suklaavaahtiksiin niin, että pyörähdin kojulla vielä muutamaa päivää myöhemmin hamstraamassa lisää, mutta olivat jo päässeet loppumaan. Ehkä hyvä niin, sillä tulihan tuota herkuteltua muutenkin ihan tarpeeksi joulun aikaan…

joulu2.jpg

Otin varaslähdön joululomaan ihanassa Pähkinänsärkijä-baletissa ja heräsin seuraavana aamuna viideltä viimeistelemään syksyn viimeistä esseetä. Vaikka tein vielä muutaman työvuoron ennen täydellistä heittäytymistä lomalle, oma, henkilökohtainen joulurauha valtasi mielen tuon viimeisen koulutyön palautuksen myötä.

Joulutauko töistä alkoi vähän odotettua aiemmin, kun nappasin syystalvelle jo toisen flunssan. Ehdin jo hetken verran toivoa, että kuume olisi ollut vain viime tipassa otetun influenssarokotteen sivuvaikutus, mutta jouduinkin jäämään peiton alle muutamaksi päiväksi ja viimeiset työvuorot ennen joulua jäivät suosiolla väliin. Pari päivää ennen aattoa Ouluun lähtiessä tankkasin Finrexiniä ja Panadolia kuin viimeistä päivää, mutta siitäkään huolimatta kilometrin matka kotiovelta rautatieasemalle ja kuuden tunnin junamatka kuumeisena ei ollut missään määrin miellyttävä kokemus. Selvisin kuitenkin, ja äiskän hellässä huomassa flunssa väistyi juuri sopivasti ennen joulua!

Joulunpyhät vietin Oulussa perheen kanssa, mistä kirjoittelinkin jo aiemmin. Perinteinen jouluahdistus ei iskenyt lainkaan yhtä vahvana kuin monena aiempana vuonna, joten kevennetyn joulun konseptia sovelletaan meillä taatusti jatkossakin! Paluu Helsinkiin ja omaan arkeen heti pyhien jälkeen ei kuitenkaan tullut hetkeäkään liian aikaisin.

joulu4.jpg

Välipäivinä tein pari työvuoroa ennen neljän päivän minilomaa. Vapaapäiväputken alkajaisiksi illallistettiin ihanassa ravintola Oxissa, joka hyppäsi kertaheitolla kenties parhaaksi raflakokemuksekseni Helsingissä. Ruokalistan ulkopuolelta tarjoillussa neljän ruokalajin yllätysmenussa ei ollut yhtään heikkoa lenkkiä, viinisuositukset osuivat täysin nappiin ja palvelu oli huikean hyvää. Suosittelen täydestä sydämestäni!

Ennen uudenvuodenjuhlintoihin suuntaamista varattiin tulevalle kesälle keikkareissu Tallinnaan Rammsteinia katsomaan. Aattoilta kului uusien ystävien seurassa ja vuoden vaihtuessa katselin ilotulituksia ja korkkasin skumppapullon Lauttasaaren kallioilla sen ihmisen kainalossa, jonka kanssa saan toivottavasti viettää koko alkaneen vuoden ja vuodet sen jälkeen.

Kuukauden lempparit: Silmiä avannut I, Daniel Blake -leffa, pitkästä aikaa löytynyt lukuinspis, isompien ja pienempien suunnitelmien tekeminen alkavalle vuodelle

Kuukauden kirjat: Girl on the Net: How a bad girl fell in love; Riikka Pulkkinen: Vieras; Henriikka Rönkkönen: Mielikuvituspoikaystävä

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *