krog roban brunssi

Sunnuntain iloksi olimme Susannan kanssa varanneet brunssin – tällä kertaa hotelli Lilla Robertsin ravintolasta Krog Robasta. Sekä hotellissa että ravintolassa on sellaista lämpimän kutsuvaa ja tyylikästä luksusta, jota myös kesällä iltapäiväteen merkeissä testaamamme Hotel Haven henkii! Brunssipaikkoja pohtiessa shortlistille pääsi muuten myös Klaus K, jonka pöytiintarjoiltu ”pääruoka” jäi kuitenkin lopulta kakkoseksi Krog Roban täydelle buffetkattaukselle. Ehkäpä sinne ensi kerralla!

Ravintolan miljöö osoittautui ihan yhtä täydelliseksi kuin mielikuvani olivat antaneet odottaa. Rakastan lämpimiä sävyjä, samettia ja modernin sekä art deco -tyylin yhdistelmää, joten ei ihmekään, että Krog Roban tunnelma vetosi. Raflan brunssi toimi hyvin pienenä arjen (tai siis, pyhän) luksuksena, mutta voisin kuvitella itseni sinne myös vaikkapa romanttiselle illalliselle. Krog Roba on juuri sellainen paikka, jonka kaltaisissa ulkomailla ihmettelen, miksei Helsingissä ole mitään tällaista – kunnes muistan, ettenpä ole juuri etsinytkään vaan aina lähtenyt merta edemmäs kalaan.

Tarjoiluiden määrän sijaan brunssilla oli selkeästi panostettu laatuun, vaikkei pöydille kannettujen kulhojen ja vatien määrä sekään kovin pieni ollut. Notkuvien pöytien tarjonnasta omiksi lemppareikseni nousivat rouskuvilla, hunajapaahdetuilla pähkinöillä täydennetty vuohenjuusto-punajuurisalaatti, mehevä lämminsavulohi  sekä metsäsieni- ja lohipiirakat. Jälkkäripöydän puolella ihastuin etenkin yllättävään salmiakki-valkosuklaakakkuun, mutta myös kaikessa yksinkertaisuudessaan hauskaan karkkibuffetiin. Brunbergin suukon jouduin sujauttamaan kassiin kotiinviemisiksi, kun silmät söivät herkkutiskin äärellä enemmän kuin suu lopulta veti.

Jos jotain kehitysehdotuksia ja parantamisen varaa olisi keksittävä, varsin merellisessä menussa voisi kiinnittää nykyistä enemmän huomiota myös kasvisvaihtoehtojen monipuolisuuteen. Itse lapioin tyytyväisenä lautaseni kukkuroilleen lohta, katkarapuja, silakoita ja lohipiirasta, mutta monesta brunssiporukasta löytyy varmasti myös kasvissyöjiä ja vegaaneja. Kuitenkin esimerkiksi Lilla Robertsin kanssa samaan hotelliketjuun kuuluva, meidänkin yhtenä vaihtoehtona pohtimamme Klaus K tarjoaa joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai (eli esimerkiksi juuri meidän brunssipäivänämme) täysin vegaanista brunssia, ja on varmasti varteenotettava vaihtoehto Krog Roban henkistä miljöötä mutta kasvisruokaa kaipaaville!

Krog Roban brunssi tarjoillaan lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12.30-15, hinta 29€

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *