raflavinkki: levain

20170808_100612a.jpg

Ehdin elää melkein koko kesän tietämättömänä Punavuoreen toukokuussa avatun Levainin olemassaolosta siitäkin huolimatta, että taustajoukoissa vaikuttaa Tomi Björkin BW Restaurants ja blogihuomiotakin paikka on jälkikäteisgooglauksen perusteella ehtinyt niittää jo ihan kiitettävästi. Onneksi kaveri oli bongannut jostain leipomon, kahvilan ja ravintolan risteytyksen ja ehdotti aamiaistreffejä!

20170808_095554a.jpg

20170808_100558b.jpg

Aamiaislistalla oli kaikenlaista herkullista, mutta tein tällä kertaa turvallisen valinnan ja päädyin avokadoleipään. Kaveriksi tilasin Pasteis de Natan eli portugalilaisen leivoksen, joka on ilmeisesti juureen leivotun leivän ohella parasta, mitä Levain tarjoaa. Avokadoleipä ei ihan yltänyt esimerkiksi Kuuman vastaavan tasolle, mutta ulkonäöltään vaatimaton leivos sen sijaan onnistui korkeista odotuksistakin huolimatta yllättämään iloisesti!

Minileivoksen lisäksi erityisesti ilahduttivat järkevät hinnat ja se, että kaikki aamiaislistalla myytiin erikseen: leivän, leivoksen ja kahvin hinnaksi tuli vähintäänkin kohtuullinen 12 euroa. Esimerkiki Storyssä – yhdessä lemppariaamiaispaikoistani – erikseen tilattujen Eggs Benedictin ja kahvin yhteishintaan pari lisäeuroa heittämällä saa aamiaistarjottimen, johon edellisten lisäksi kuuluu appelsiinimehu ja täytetty briossi. Tarjoukseen on tietysti tartuttava ihan jo pelkästään tuorepuristetun mehun vuoksi ja sitten voikin miettiä mitähän hittoa sitä tekisi sillä sämpylällä, kun pelkässä benedictissäkin riittää vatsan täytettä perusaamupalaa enemmän.

20170808_095839a.jpg

Aamiaisen lisäksi Levain tarjoilee myös lounasta ja illallista, myy leipää (tietysti, leipomo kun on) ja toimii olohuonehenkisenä viini- ja cocktailbaarina. Syitä palata takaisin siis riittää! Ehkäpä seuraava visiitti iltojen pimennyttyä viinilasillisen äärelle?

Levain, Kankurinkatu 6 (ma-pe 8-21, la 9-16)

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma