tukholmaan!

En ole koskaan… -pelissä usein suoranaista tyrmistystä herättävä klassikkoni on, etten ole koskaan käynyt Tukholmassa. Nyt tilanne viimein muuttuu! Reilu kuukausi kesäloman jälkeen ylitsepääsemättömäksi kohonneen reissukuumeen kourissa yritimme keksiä, mihin pääsisi kohtuuhinnalla ja kannattaisi lähteä ihan vain parin yön minilomalle. Näillä kriteerein melko pikaisesti kohteeksi valikoitui Tukholma, joten alkava viikonloppu kuluu siis Itämeren toisella rannalla!

Viikonlopulle ei ole sen kummempia suunnitelmia vaan tiedossa on meidän reissuille varsin tyypillinen kaava: hyvää ruokaa, kaupungin kiertelyä ja yleistä ihmettelyä, kehuttujen olutpaikkojen katsastamista ja vielä lisää hyvää ruokaa. Tällä kertaa tosin yritän ujuttaa yhtälöön lisäksi myös perinteisempää turistiohjelmaa eli ainakin yhden museon – kenties kierroksen Fotografiskassa tai visiitin Vasa-laivan ympärille rakennetussa näyttelyssä.

Hyvän ruoan osalta lukkoon on lyöty yksi kohde: Teimme illallisvarauksen yhdellä Michelin-tähdellä palkittuun Agrikultur-ravintolaan, jossa on kokonaisuudessaan kaksikymmentä neljä asiakaspaikkaa. Rafla tarjoilee lähiruokaa, mutta muuten ruokalistan ympärillä leijuu mystiikka ja tiedossa onkin yllätysmaistelumenu. En malta odottaa! Muita ruokavinkkejä on bongailtu Facebookin olutharrastajien ryhmistä sekä Perjantain Parhaat -podista tuttujen Nooran & Nooran ryhmästä. Ei liene epäselvää, kumpi kuuluu minun ja kumpi miehen some-viiteryhmiin…

Nyt kohti lentokenttää, kuullaan ensi viikolla!

Kuvat: Unsplash (1. Jon Flobrant, 2. Marten Björk, 3. Jon Flobrant, 4. Yoko Correia Nishimiya)

puheenaiheet matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *