viikonlopun kuulumisia + tapas-vinkki

Insta-feed on ollut viime päivien ajan yhtä Ruissia, mutta oma viikonloppuni kului vailla fomoa kotona hengaillen. Kaksi päivää ilman suunnitelmia tai menoja tuli tarpeeseen, kun edellisestä työ- ja reissuvapaasta viikonlopusta oli päässyt hujahtamaan jo kolme kuukautta. Olin etukäteen ajatellut käyttäväni vapaapäivistä ainakin toisen to do -listan häntäpäähän valuneiden rästikotitöiden hoitamiseen, mutta lopulta koko viikonlopun rauhallinen latautuminen tuntui oikealta ratkaisulta. Paneudun vaatekaapin siivoukseen sitten viikon kuluttua!

Perjantai-iltana kävin miehen ja parin kaverin kanssa Töölön Bar Teoksessa tapaksilla ja viinillä. En ollut kuullutkaan alle 15 euron viinipulloja ja kolmen euron tapaksia tarjoilevasta ravintolasta aiemmin, joten visiitti sinne tuntui kuin pääsyltä johonkin salaiseen sisäpiiriin. Tilasimme porukalla monenlaista maisteltavaksi, ja (viinin ohella) hintansa väärti olivat erityisesti marinoidut sienet, jokiraputerriini, viherpippuripatee, valkosipulietanat, carpaccio sekä yrttiperunat aiolilla. Ihan kaikki valinnat eivät yllättäneet yhtä iloisesti, mutta neljälle hengelle reilusti viiniä, jälkkärit ja kasoittain tapaksia sisältäneeseen reilun satasen loppulaskuun nähden en olisi enempää toivonutkaan.

Lauantai ja sunnuntai sujuivat vähemmän sosiaalisissa merkeissä kotoillen: Leivoin pitkästä aikaa suolaista piirasta tätä Maku-lehden reseptiä soveltaen, katsottiin molemmat Paluu tulevaisuuteen -jatko-osat, ja aloitin kokoamaan valokuvakirjaa alkuvuoden kohokohdista. Otan etenkin reissun päällä sadoittain kuvia ”muistoksi”, mutten kuitenkaan koskaan palaa kuvien ääreen muistelemaan. Olen jo vuositolkulla pohtinut, että kuvakirja olisi ihana tapa kuratoida kivoimmat kuvat kätevästi selattavaan muotoon ja nyt viimein tartuin toimeen: Tarkoitus olisi koota koko vuoden kivoimmat kuvat yksiin kansiin ja tilata kirja kotiin vuodenvaihteen jälkeen!

Valokuvakirjan kanssa näpertelyn lisäksi uppouduin viikonloppuna pitkästä aikaa lukemiseen. Nostin Sujata Masseyn Murha Bombayssa –kirjan kesäkuun parhaaksi kirjaksi pienellä varaslähdöllä, sillä oikeasti luin sen loppuun vasta nyt. Tarina ei ainakaan huonontunut päätöstään kohden! Lukuvimmassani tartuin heti intialaisen murhamysteerin jälkeen seuraavaan eepokseen, Margaret Atwoodin Handmaid’s Taleen. Juoni sinänsä on jo tv-sarjasta tuttu, mutta kirjaankin on kuulemma tulossa syksyllä (sarjasta erillinen)  jatko-osa ja haluan lukea ekan kirjan hyvissä ajoin ennen sitä. Ihan hirveän pitkiä pätkiä ei Handmaid’s Talea voi lukea vajoamatta kovin syviin vesiin, joten vastapainoksi kevyempänä välilukemisena toimii Sara Karlssonin Asioita jotka tekevät kodin. Ihana Sara K -blogi oli aikoinaan suuri suosikkini (jonka jättämää aukkoa elämääni on onneksi noussut paikkaamaan Eeva Kolu teksteineen), ja kirja huokuu juuri samaa rauhoittavaa seesteisyyttä kuin blogi aikoinaan.

Nyt vielä iltateetä ja Saran vinkkejä toimivaa kotiin, palaillaan!

Kuvat juhannuksen upeasta AirBnB-kämpästä Tallinnan Kalamajasta, koska tänä viikonloppuna en ottanut yhtä ainoaa fotoa. Oi jospa aamukahvimiljöö olisi aina loft-asunto valtavine ikkunoineen ja puupöytineen!

hyvinvointi oma-elama kirjat ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *