Pala kakkua

Tässä sitä istutaan silmät ristissä. Viime yö meni täysin valvoessa ”myyn” potkuja seurailen ja myrsky tuulta kuunnellen.

Silti aamuni on jotenkin erilainen! Samuli Edelman – se viimeinen soi taustalla ja minä aloitin aamuni palalla suklaa kakkua! 😮 En voinut vastustaa.. J:ii leipoa eilen mahtavaa piirakkaa josta en osaa pitää vain näppejäni erossa!

Mielessäni on pyörinyt koko yön että millaisia vanhempia meistä J:iin kanssa tulee ? En ole huolestunut että emme osaisi vaan ihan yleisellä tasolla.. Millainen äiti ja isä meistä tulee?

Kummatkin meistä omaa hieman vanhoollisen käsityksen perhe-elämästä. Nainen hoitaa kodin ja lapset ja mies ruuan pöytään, mutta onko tälläinen oikeasti nykypäivänä enää mahdollista? jo pelkän oman mielenterveyden kannalta ?

Unelmissani olen elätellyt tosiaan tälläistä tilannetta. Minä hoidan kodin ja lapset. Teen Teen päivällistä valmiiksi sopivasti J:iin tuloon.. jne.. mutta poks! ei saa elää liikaa unelmien kuplassa… mielestäni!

Jos ja kun pitää ajatella että millainen elämämme nyt on.. no, aika pitkälle kotihommista vastaan minä, mutta en voi sanoa että J:ii ei osallistuisi..

En tule olemaan koskaa mikään superäiti hienoineen urineen ja aina viimesen päälle laitettuna.. päinvastoin.. tulen todennäköisesti tubberware astioita keräävä pullantuoksuinen kotiäiti! Ehkä niin on parempi.. jokaisella tietenkin omat mielipiteensä..

J:ii aloitti isäksi kasvamisen jo hurjalla vauhdilla silloin kun raskaus kävi ilmi! Ei ole epäilystäkään että J:ii on paras isä juuri minun lapselleni..  J:ii on aina ollut tiukasti jalat maan pinnassa oleva ihminen.. Sillä on aina myös ollut halu huolehtia perheestään! Varsinkin nyt kun meidän perheestä tulee isompi 🙂

Meillä ei ole koskaan ollut tapa törsätä ja elää pinnallista elämää muutenkaan.. Toivon että lapsemme saa hyviä oppeja meiltä myös tältä saralta.. Kaikkea ei tarvitse ostaa uutena tai ollenkaan.. Paljon voi tehdä käsin ja luontoa voi käyttää päivittäisessä hyvinvoinnissa paljon hyödyksi!

Meillä on haaveena 2 (tai 3, jos vain isompi taho niin päättää) lasta.. Haaveissa elättelemme tekevämme ne nyt kerralla kaikki, mutta kuitenkin niin että yrittämällä ei yritetä vaan mennään täysin tuurin varassa! 😀

Silloin kun muutimme Hailuotoon ei ensimmäisenä ollut mielessä millainen kasvuympäristö tämä on lapselle! Nyt sitä tietenkin on tullut mietittyä ja en voisi toivoa parempaa paikkaa kasvattaa lastani! Voin sanoa että tämä pikku saari osaa näyttää myös huonot puolensa.. Ollaan kriittisiä toisille, teininä eletään hieman viidakon lakien mukaan..

Tämä 1000 ihmisen kylä on varmasti tehnyt nyt ennätyksen! 5 lasta syntyy ihan lähekkäin! Tätä tahtia kun jatketaan niin ei edes päiväkoti/kouluryhmät ole niin pieniä mitä monet kammoksuu.. Olen kuitenkin yhä sitä mieltä että pienet ryhmät takaavat paremman hoidon/opetuksen.. Kaverini kyseli pelkäänkö eristäytymistä? En pelkää.. Vaikka olisin lapseni kanssa kotiin loppuun asti niin muut samanikäiset lapset tulee kuitenkin tavattua vaikka päivittäin jos siitä on kiinni.. Täällä kun tunnetaan kaikki! 😀

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *