Hotelliaamiaisella Clarion Helsingissä
Juhannuksena päätimme tosiaan jäädä Helsinkiin, ja teki mieli tehdä jotain kivaa ja erityistä koska oli sentään juhannus. Juhannuspäivän aamun voisi siis aloittaa herkkuaamiaisella jossain muualla kuin kotona. Juhannuspäivänä brunssivaihtoehdot olivat aika vähissä, mutta onpa mahtavaa kun läheltä kotia löytyy hyväksi todettu hotelliaamiainen – Clarioniin siis!
Hotelli Clarion Helsinki on melkoisen vaikuttava paitsi ulkoa niin myös sisältä. Koko rakennus on hauskasti muotoiltu mikä näkyy myös epäsymmetrisessä aulatilassa. Hotellin aula- ja ravintolatilojen suuret ikkunat tuovat sisään valoa ja sisustus on nuorekkaan tyylikäs. Puitteet ovat siis kohdillaan.
Harmi vain, että aamiaisen taso oli viime kerrasta tippunut huomattavasti! Testasimme Clarionin aamupalan talvella ja tällöin se oli mielestämme paitsi monipuolinen, myös erittäin herkullinen. Kaikki ruoka oli tuolloin tuoretta ja lämpimät ruuat, vaikkakin perus English breakfast -osastoa, olivat maukkaita. Jälkiruuissa oli paljon valinnanvaraa; tarjoilupöydille oli aseteltu pieniä kippoja joista löytyi mm. ihanaa pannacottaa marjoilla. Ainoa haukkujen kohde oli edelliskerralla tuoremehu, joka oli Rynkebyn epäilemättä tiiviisteestä valmistettua mehua. Hanasta tulevan mehun maun sai tosin modernisti valita tabletilta, mikä on hauska detalji.
Nyt juhannuksen visiitiltä en harmikseni keksi paljoa kehuttavaa Clarionin aamiaisessa. Palvelu oli sekoilevaa kunnes saimme jonkun pätevämmän (ei kesä-)työntekijän vastaanottotiskille – häneltä saimme kylläkin oikein hyvää palvelua, kiitos siitä. Kuitenkin varsinainen alamäki alkoi, kun päästiin itse ruokaan. Tarjolla oli jälleen perus aamiaisjuttuja: leipää, juustoja ja leikkelettä, jugurttia, mysliä, hedelmiä ja vihanneksia, kananmunia, munakokkelia, pekonia ja nakkeja ja papuja tomaattikastikkeessa. Lisäksi ruokaisampaa puolta edustivat lämminsavulohi ja raejuusto sekä lämpimällä puolella amerikkalaiset pannukakut. Juomapuolelta löytyi kahvia, teetä, samoja Rynkebyn mehuja ja mangosmoothieta.
Ensimmäisenä kiinnitin huomiota siihen, että croissantit ja leivät olivat selvästi eilisiä, elleivät jopa vanhempia. Eilistä leipää nyt vielä syö – joskaan ei kovin iloisena maksettuaan aamupalasta 25 euroa – mutta croissantit olivat niin pahasti kuivahtaneet että ne jäivät lautaselle jopa croissanteja rakastavalta taaperolta. Monesta aamiaisen elementistä tuli myös vaikutelma, että ne olivat puolivalmisteista tehtyjä. Mangosmoothie maistui siltä että se oli kaadettu tarjoiluastiaan suoraan purkista, ja munakokkelikin vaikutti mauttomuudessaan jauhetavaralta.
Ruuan laadun lisäksi koimme suuren pettymyksen, kun jälkiruokavalikoima oli kokenut suuria leikkauksia. Tarkemmin sanottuna, sitä ei oikeastaan enää ollut. Jälkiruokaa edustivat geneerisen oloiset pannukakut ja hedelmäpöytä, joka sekin tuntui noudattelevan samaa hävikin vähentämiseen tähtäävää teemaa kuin leivät; hedelmät olivat kulhoissa nimittäin kokonaisina ananasviipaleita lukuunottamatta. Epäilemättä samat hedelmät pysyvätkin aamu toisensa jälkeen tuoreina pöydässä tällä taktiikalla; ikävä kyllä samaa ei voi sanoa leivistä ja croissanteista. Olimme joka tapauksessa todella pettyneitä, että aiemmalla kerralla meidät hurmanneet laadukkaat pikku jälkiruoka-annokset olivat poissa.
Mistä Clarionin ravintola saa kiitosta, on lasten huomiointi ruokailuvälineosastolla. Taaperolle järjestyi nimittäin muovinen ruokalappu ja nokkamuki talon puolesta. En muista nähneeni vastaavaa yhdessäkään ravintolassa! Taapero myös ruokaili veloituksetta, mikä edes hieman lämmitti mieltä haaskattuamme kahden hengen ryöstöaamiaiseen 50 euroa.
Mikä selittää selvän laadun heikentymisen Clarionin aamiaisella, sitä en tiedä. Luulisi että turistisesongilla laatuun nimenomaan kannattaisi panostaa! Täytyy tietysti muistaa, että vaikka hotelli onkin tyylikäs, kyseessä on kuitenkin ketjuhotelli. Ehkä hotellivieraille, joita ruokailijoista suurin osa tietysti on, riittää vain ok-aamiainen jolla saa mahansa täyteen.
Paitsi hotellivieraille, myös lapsiperheille hotelliaamiaiset ovat toimiva vaihtoehto viikonloppuaamun aloitukseen: ne kun alkavat sopivan aikaisin moniin brunsseihin verrattuna. Siksi harmittaakin että Clarion Helsinki petti tällä kertaa. Jatkossa taidamme hakeutua aamiaiselle johonkin, missä saamme rahoillemme parempaa vastinetta.