Synttärilounaalla Jyväskylässä
Satuimme olemaan syntymäpäivänäni Jyväskylän seudulla appivanhempien luona. Yleensä olen toivonut synttäripäivänä erityisen hyvää aamupalaa ja ehkä skumppaa terassilla. Nykyisessä tilanteessa näin sopivampana ja houkuttelevampana vaihtoehtona mahdollisuuden lähteä kaupungille pitkän kaavan lounaalle ja jättää esikoinen appivanhempien hoteisiin, hän kun ei tätä nykyä jaksaisi istua ruokapöydässä kymmentä minuuttia pidempään.
Lounasaika on muuten loistava tilaisuus päästä nauttimaan jonkun hieman paremman ravintolan antimista kohtuuhintaan! Kolme ruokalajia irtoaa Helsingissäkin useissa fine dining -ravintoloissa lounasaikaan 30 eurolla.
Jyväskylässä olisi kolme ruokalajia irronnut ravintola Harmoonista 14-18 euron hintaan ja sinne olisin alunperin halunnut mennäkin, mutta lounaslista oli juuri sinä päivänä harmillisen tylsä. Päädyimme Figaro Winebistron lounaalle kantarellikeiton ja siian perässä.
Figaro on arvostettu ja perinteikäs ravintola Jyväskylässä, ja sen naapuriin avattiin tyylikäs viiniravintola Winebistro vuonna 2012. Figaro Winebistro tarjoaa nimensä mukaisesti viinejä ja pientä naposteltavaa ja siellä järjestetään myös tasting-tilaisuuksia. Nyt kesällä sieltä saa myös lounasta, joko annoksittain tai testipäivänä 25 euroa maksavan menun.
Koska pääsimme kerrankin lähes kahdestaan, eli uinuvan vauva-avecin kera syömään avomiehen kanssa, tilasimme tietysti kolmen ruokalajin menun. Hyödynsin myös tilaisuuden juhlistaa synttäriä ja miksei lomaakin lasillisella saksalaista rieslingiä.
Alkuruuaksi tarjoiltu kantarellikeitto oli jotain aivan mahtavaa kaikessa samettisuudessaan ja kermaisuudessaan. Kantarellikeitto tosin harvoin pettää! Pääruuaksi oli siikaa ja kermagnoccheja lisukkeenaan paahdettua porkkanaa ja ihanaa rapeaa lehtikaalia. Paistettu siika oli perushyvää mutta jäi hieman tuhtien gnocchien jyräämäksi. Hieman ihmettelinkin, miksei siian kanssa tarjottu jotain hieman raikkaampaa, sesongin mukaista lisuketta vaikkapa kesäperunoista.
Siikaa ja gnoccheja
Avomies söi pääruokana possua
Lounaalla jälkiruuan virkaa toimittivat macaronit ja kahvi. Macaronit olivat tuoreita ja hyviä, mutta eivät erityisen mieleenpainuvia. Meille sopi hyvin tämä kevyempi versio jälkiruuasta, sillä suunnitelmissa oli juhlistaa syntymäpäivääni vielä appivanhempien ja esikoisen kanssa mansikkakakulla myöhemmin iltapäivällä.
Palvelu oli ravintolassa mukavan rentoa ja mutkatonta, ja vauvakin nukkui suloisen rauhallisesti kahviin saakka, joten saimme nauttia leppoisan kesälounaan melkein kahdestaan. Taisikin olla ensimmäinen kerta vauvan syntymän jälkeen!
Tähän hintaan voisin nauttia lounasta Figaro Winebistrossa toisenkin kerran – joskin seuraavalla visiitillä suuntaisin mieluusti vihdoin Harmooniin lounaalle. Jyväskylässä on viime vuosina ravintolatarjonta ilmeisesti ollut muutenkin paranemaan päin ja Harmooni ei ole suinkaan ainoa uusi kiinnostava paikka. Huomasimme että myös pari vuotta sitten Kuopiossa testaamamme aitomeksikolainen ravintola Panza on avannut sivukonttorin Jyväskylään. Nyt se jäi ikävä kyllä kokeilematta, mutta onpahan ensi visiitillä sitten useampiakin vaihtoehtoja mistä valita!