ARKKITEHDIN VALINTA JA JULKISIVU MOODBOARD

26 HELMIKUUTA – Siirretty vanhasta blogista

Projekti nytkähti tänään taas pienen askeleen eteenpäin, kun meille vahvistui arkkitehti. Meidän tulevan kodin siis suunnittelee Eemil Luukka, Koluarkkitehdit -toimistosta.

Pyydettiin tarjoukset kuudelta eri tekijältä, suositusten ja nettisivujen portfolioiden perusteella. Suurin osa tarjouksista oli hinnaltaan 7000-9000 euron välillä, mutta mukaan mahtui myös yksi reilusti kalliimpi tarjous. Lopulliseen valintaan vaikutti hinnan ja portfolion lisäksi se, että Eemil on suunnitellut aiemmin useita hirsitaloja, ja ymmärtää sen myötä hyvin hirsimateriaalin mahdollisuudet ja rajallisuudet. Tässä kohtaa luotettiin myös vahvasti siihen omaan intuitioon, mikä fiilis kustakin portfoliosta meille jäi.

Olen surffaillut Instagramissa, Googlen kuvahauissa ja blogeissa, kerännyt Pinterestiin kuvia inspiroivista kodeista ja julkisivuista. Toivon, että Eemil saa niiden kautta kiinni, mistä me tykkäämme, mutta toivon, että hän tuo suunnitelmiin myös jotain mitä en olisi osannut odottaa.

Kokosin pari moodboardia, joihin tiivistyy haaveita talon julkisivusta. Sen tulisi olla moderni, mutta aikaa kestävä. Kaavassa on määritetty julkisivun väriksi vaalea, mikä ratkaiseekin dilemman: musta vai ei. Toivon, että valo kiertää sisällä isojen ikkunoiden kautta, joista avautuu kaunis maisema alarinteeseen ja merelle päin. Kaiken keskiössä tulee kuitenkin olla myös eri tilojen sijoittelu ja pohjaratkaisun toimivuus lapsiperheessä. Kuulostaa helpolta, eikö 😀

Kuvat lainattu Pinterestistä.

Ensimmäinen suunnittelupalaveri sovittiin ensi maanantaille. Silloin pääsen vilauttamaan näitä myös itse arkkitehdille. Jännityksellä jään odottamaan mitä vaikutteita näistä päätyy lopulliseen suunnitelmaan 🙂

Mukavaa tiistai-iltaa!

// Krista

koti remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *