EKAT LUONNOKSET

4. HUHTIKUUTA – Siirretty vanhasta blogista

Hartaasti odotettu hetki!

Eilen kilahti sähköpostiin arkkitehdin ensimmäinen näkemys meidän tulevasta kodista. Ensireaktio oli pieni apua, siitä miten moderni suunnitelma oli, mutta kun sitä on tässä pyöritellyt pari päivää niin se alkaa tuntua juuri oman näköiseltä. Ja moderniahan me nimenomaan pyydettiin! Julkisivun väriyhdistelmä on aivan täydellinen: vaaleaa puuta ja valkoista, tummin ikkunakarmein. Viilauksia tulee näillä näkymin ainakin ikkunapintoihin, joita tulee reilusti lisää, sekä parvekkeen/terassin ulkoseinustaan, joka jätetään suurilta osin avoimeksi. Terassi tulee myös kiertämään talon kolmella sivulla.

Pohjaratkaisukin näyttää tosi toimivalta ja neliöt on käytetty tehokkaasti. Alakertaan meillä tulee eteinen, olohuone, tv-huone, keittiö, kodinhoitohuone, kylppäri, sauna ja erillinen vessa. Alakerrasta on myös käynti terassille ja pihalle. Makkarit, toinen kylpyhuone ja vaatehuone löytyvät yläkerrasta.

Meidän kallioisen rinnetontin malli ja korkoerot tuottavat suunnittelulle jonkin verran haasteita, mutta arkkitehti oli löytänyt moniin seikkoihin todella hyvät ratkaisut. Suunnitelmassa talon toinen pääty lepää autokatoksen päällä ja muutoin se perustetaan kallion päälle teräspilareiden varaan. Sen ansiosta sokkelista saadaan tällä rinnetontillakin tosi kevyen näköinen, ja riski sille, että maapohjasta nousisi kosteutta pohjarakenteisiin on minimissään.

Rakennusmateriaalin osalta ei olla vielä tehty lopullista päätöstä onko se hirsi vai CLT. Ollaan kuitenkin kallistumassa hirren puolelle, mikä vaikuttaa tietysti jonkin verran myös tuohon julkisivuun, sillä luonnokset on tehty CLT-materiaalille.

Pari päivää sitten tontilla tehtiin maaperätutkimus ja pintavaaitus aamuauringon paisteessa. Nyt odotellaan raporttia, josta selviää tontin tarkat korot, ja niillä tiedoin Eemil pystyy jatkamaan suunnittelua meidän toiveiden mukaan.

Aurinkoa loppuviikkoon!

// Krista

koti remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *